شلیک دلخراش مرد فراری به همسرش استطاعت ٩٨درصد زائران حج تمتع امسال مشخص شد کشف جسد دانشجوی دندان‌پزشکی بعد از یک هفته| دو مظنون بازداشت شدند یک کشته و ۶ مجروح بر اثر طوفان زاهدان(۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب کلوپ بازی‌های تصویری متخلف در مشهد دستگیری زورگیران دهه هشتادی قمه کش (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) کشف ۷۳ قطعه سکه تاریخی دوره اشکانیان از مسافر قطار (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) مشاهده پلنگ در حاشیه محدوده آب چمن روستای مشهد میانگین سن مادران و پدران ایرانی در تولد اولین فرزند چقدر است؟ سردار رادان: اصراری به انتقال خودرو‌های توقیفی با جرثقیل نداریم سارق ۴۶ کامپیوتر خودرو در مشهد به دام افتاد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) بازنشستگان تامین اجتماعی همچنان منتظر تعیین تکلیف افزایش حقوق خود هستند (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب ۱۱ واحد صنفی به‌دلیل فروش مواد مخدر و قرص‌های غیرمجاز در مشهد  آدمکشی جوان ۱۸ ساله به خاطر غرور جوانی در مشهد + عکس آنچه اخلاق عمومی را کارآمدتر می‌کند نگهداری درست پیاز و جلوگیری از جوانه زدن آن + روش‌هایی کاربردی برای جلوگیری از جوانه زدن سیر و پیاز اینترنت در روز‌های کنکور قطع نمی‌شود تاثیر شبکه‌های اجتماعی مجازی بر گرایش نوجوانان به مصرف دخانیات چقدر است؟ قطع انتقال محلی مالاریا در کشور تا سال ۱۴۰۴ | افزایش مالاریا در خراسان رضوی طی ۲ سال گذشته
سرخط خبرها

ماهانه ۲۵۰۰ معتاد متجاهر در مراکز بهزیستی خراسان رضوی پذیرش می‌شوند

  • کد خبر: ۲۸۱۰۳
  • ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۵
ماهانه ۲۵۰۰ معتاد متجاهر در مراکز بهزیستی خراسان رضوی پذیرش می‌شوند
معاون امور توسعه و پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی از فعالیت ۱۱ مرکز نگهداری معتادان متجاهر و کاهش آسیب در خراسان رضوی با پذیرش ماهانه ۲۵۰۰ نفر خبر داد.
علی صمدی جوان/شهرآرانیوز، حسین تنهاطلب اظهار کرد: حوزه بهزیستی خراسان رضوی در سال ۹۸ معتادان متجاهر را جمع کرده است و در بحث نگهداری نیز باتوجه‌به ۱۱ مرکز نگهداری معتادان متجاهر در مشهد که یک مرکز آن ویژه بانوان است، معتادان متجاهر را در این مراکز پذیرش کرده است و پس از اقدامات درمانی، پیگیری‌هایی درخصوص ارتباط با خانواده و اشتغال، مشاوره‌های روان‌شناختی و مهارت‌های زندگی و نه گفتن به اعتیاد آن‌ها داشته است.

وی افزود: به‌صورت ماهانه ۲۵۰۰ نفر در این مراکز نگهداری می‌شوند که پس از درمان، بخش پیگیری اشتغال مراکز تا مدتی این افراد را زیر پوشش قرار می‌دهد و افرادی که تمایل به پاک بودن و اشتغال داشته باشند، به مراکز توانمندسازی و جامعه‌پذیری اعتیاد معرفی می‌شوند.

تنهاطلب تصریح کرد: در این مراکز به معتادی که ترک کرده است تا ۶ ماه خدمات می‌دهند و برای بحث اشتغال وی پیگیری‌های لازم انجام می‌شود. البته خود افراد نیز باید هر روز از مرکز خارج شوند و بر اساس حرفه و هنر خود به‌دنبال اشتغال باشند. هر روز ظرفیت پذیرش ۳۰ نفر را در مراکز جامعه‌پذیری بهزیستی داریم که پس از اشتغال تا ۶ ماه دیگر می‌توانند در این مرکز مستقر باشند و در ازای آن مبلغی به‌عنوان کمک‌هزینه به مرکز پرداخت می‌کنند و اگر اشتغال مقرر نشد به مدت یک‌سال می‌توانند در مرکز بمانند.

وی بیان کرد: در مراکز کاهش آسیب، سال گذشته علاوه بر ۱۱ مرکزی که در سطح استان داشتیم، ۱۰ مرکز در مشهد و یک مرکز در نیشابور داشتیم و سعی کردیم به مراکز سرپناه شبانه نیز اضافه کنیم و براین‌اساس یک مرکز شبانه با ظرفیت ۴۰ نفر در شهرستان سبزوار افتتاح کردیم.

معاون امور توسعه و پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: معتادان متجاهر و معتادان کارتن‌خواب به مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ که می‌روند، دوره کوتاهی را می‌گذرانند و پس از آن باید همچنان حمایت‌های درمانی و روانی داشته باشند. خانه توانمندسازی و جامعه‌پذیری مربوط به افرادی است که در سنین جوانی هستند و می‌توانند کار کنند، اما معتاد متجاهر ۶۰ ساله توانی برای اشتغال ندارد و در نهایت می‌رود به‌دنبال جمع‌آوری کارتن و بازیافت و ضایعات. از این رو مراکز کاهش آسیب را برای این افراد راه‌اندازی کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: برآوردی که شورای هماهنگی مواد مخدر درباره معتادان متجاهر دارد، بیش از ۱۰ هزار نفر است که ۱۵ درصد آن را بانوان تشکیل می‌دهند، اما واقعا معتادان متجاهر قابل شمارش نیستند و آمار دقیقی از این افراد وجود ندارد.

تنهاطلب با بیان اینکه مراکز کاهش آسیب روزانه از ساعت ۱۷ پذیرش دارند، افزود: افراد می‌توانند علاوه بر استحمام و وعده غذایی و خدمات درمانی، تا ۸ صبح روز بعد در این مکان استراحت کنند. همچنین در سال گذشته ۱۰ مرکز گذری در بهزیستی داشتیم که به ارائه خدمات بهداشتی و آموزشی به معتادان پرخطر می‌پرداختند. افرادی که در پاتوق‌ها از دارو‌های روان‌گردان، سرنگ‌های چندبار مصرف یا مشترک استفاده می‌کنند و رفتار‌های پرخطر جنسی و... دارند، در مراکز کاهش آسیب به‌طور روزانه سرنگ و پد‌های الکلی و دیگر امکانات را دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به فعالیت موبایل سنتر به‌عنوان مرکز کاهش آسیب سیار در حاشیه شهر مشهد اظهار کرد: یک ون با ۲ روان‌شناس و پزشک به مناطق حاشیه‌شهر مراجعه می‌کنند و در پاتوق‌های معتادانی که امکان مراجعه به مراکز را ندارند، خدمت‌رسانی می‌کنند.

تنهاطلب با اشاره به کمپ‌های ماده ۱۵ بهزیستی در استان که بیش از ۱۰۵ کمپ هستند، گفت: ماهانه در هر کمپ ۵۰ نفر از افراد خودمعرف، ترک اعتیاد کرده‌اند که باتوجه‌به شیوع کرونا از ابتدای اسفندماه، پذیرش این کمپ‌ها لغو شده است و تا زمانی که ستاد کرونای کشور اعلام نکند، هیچ‌گونه پذیرشی انجام نخواهد شد.
معاون امور توسعه و پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در بحث پیشگیری از اعتیاد اجتماع‌محور نیز گفت: فعالیت‌های گسترده‌ای در استان داشتیم و در بحث آموزش‌های پیشگیری از کرونا و توزیع لوازم بهداشتی و ضدعفونی‌کننده، ماسک و دستکش اقدامات لازم انجام شده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->