اسامی فرآورده‌های بهداشتی و تمیز کننده غیرمجاز منتشر شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: ذره‌ای در مسیر خدمت مجاهدانه و مخلصانه به مردم کم نگذاریم متروی تهران فردا رایگان است (۷ تیر ۱۴۰۴) دستور اخراج همه اتباع غیرمجاز از کشور صادر شد (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۶ تیر ۱۴۰۴) | وزش باد، پدیده غالب جوی در سطح استان ۴ پروتکل بهزیستی برای حفاظت از سلامت روان کودکان تحت پوشش در جنگ ۱۲ روزه تحمیلی عبور دومین هواپیمای خارجی از آسمان ایران (۶ تیر ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش و پرورش، امروز (۶ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی بارش‌های ۵روزه در ۱۰ استان (۶ تیر ۱۴۰۴) آزمون جامع دکتری در دانشگاه آزاد حذف نشده است ۹ مصدوم بر اثر تصادف پراید و پژو در جاده میامی-مشهد (۵ تیر ۱۴۰۴) درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد
سرخط خبرها

ماهانه ۲۵۰۰ معتاد متجاهر در مراکز بهزیستی خراسان رضوی پذیرش می‌شوند

  • کد خبر: ۲۸۱۰۳
  • ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۵
ماهانه ۲۵۰۰ معتاد متجاهر در مراکز بهزیستی خراسان رضوی پذیرش می‌شوند
معاون امور توسعه و پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی از فعالیت ۱۱ مرکز نگهداری معتادان متجاهر و کاهش آسیب در خراسان رضوی با پذیرش ماهانه ۲۵۰۰ نفر خبر داد.
علی صمدی جوان/شهرآرانیوز، حسین تنهاطلب اظهار کرد: حوزه بهزیستی خراسان رضوی در سال ۹۸ معتادان متجاهر را جمع کرده است و در بحث نگهداری نیز باتوجه‌به ۱۱ مرکز نگهداری معتادان متجاهر در مشهد که یک مرکز آن ویژه بانوان است، معتادان متجاهر را در این مراکز پذیرش کرده است و پس از اقدامات درمانی، پیگیری‌هایی درخصوص ارتباط با خانواده و اشتغال، مشاوره‌های روان‌شناختی و مهارت‌های زندگی و نه گفتن به اعتیاد آن‌ها داشته است.

وی افزود: به‌صورت ماهانه ۲۵۰۰ نفر در این مراکز نگهداری می‌شوند که پس از درمان، بخش پیگیری اشتغال مراکز تا مدتی این افراد را زیر پوشش قرار می‌دهد و افرادی که تمایل به پاک بودن و اشتغال داشته باشند، به مراکز توانمندسازی و جامعه‌پذیری اعتیاد معرفی می‌شوند.

تنهاطلب تصریح کرد: در این مراکز به معتادی که ترک کرده است تا ۶ ماه خدمات می‌دهند و برای بحث اشتغال وی پیگیری‌های لازم انجام می‌شود. البته خود افراد نیز باید هر روز از مرکز خارج شوند و بر اساس حرفه و هنر خود به‌دنبال اشتغال باشند. هر روز ظرفیت پذیرش ۳۰ نفر را در مراکز جامعه‌پذیری بهزیستی داریم که پس از اشتغال تا ۶ ماه دیگر می‌توانند در این مرکز مستقر باشند و در ازای آن مبلغی به‌عنوان کمک‌هزینه به مرکز پرداخت می‌کنند و اگر اشتغال مقرر نشد به مدت یک‌سال می‌توانند در مرکز بمانند.

وی بیان کرد: در مراکز کاهش آسیب، سال گذشته علاوه بر ۱۱ مرکزی که در سطح استان داشتیم، ۱۰ مرکز در مشهد و یک مرکز در نیشابور داشتیم و سعی کردیم به مراکز سرپناه شبانه نیز اضافه کنیم و براین‌اساس یک مرکز شبانه با ظرفیت ۴۰ نفر در شهرستان سبزوار افتتاح کردیم.

معاون امور توسعه و پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: معتادان متجاهر و معتادان کارتن‌خواب به مراکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ که می‌روند، دوره کوتاهی را می‌گذرانند و پس از آن باید همچنان حمایت‌های درمانی و روانی داشته باشند. خانه توانمندسازی و جامعه‌پذیری مربوط به افرادی است که در سنین جوانی هستند و می‌توانند کار کنند، اما معتاد متجاهر ۶۰ ساله توانی برای اشتغال ندارد و در نهایت می‌رود به‌دنبال جمع‌آوری کارتن و بازیافت و ضایعات. از این رو مراکز کاهش آسیب را برای این افراد راه‌اندازی کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: برآوردی که شورای هماهنگی مواد مخدر درباره معتادان متجاهر دارد، بیش از ۱۰ هزار نفر است که ۱۵ درصد آن را بانوان تشکیل می‌دهند، اما واقعا معتادان متجاهر قابل شمارش نیستند و آمار دقیقی از این افراد وجود ندارد.

تنهاطلب با بیان اینکه مراکز کاهش آسیب روزانه از ساعت ۱۷ پذیرش دارند، افزود: افراد می‌توانند علاوه بر استحمام و وعده غذایی و خدمات درمانی، تا ۸ صبح روز بعد در این مکان استراحت کنند. همچنین در سال گذشته ۱۰ مرکز گذری در بهزیستی داشتیم که به ارائه خدمات بهداشتی و آموزشی به معتادان پرخطر می‌پرداختند. افرادی که در پاتوق‌ها از دارو‌های روان‌گردان، سرنگ‌های چندبار مصرف یا مشترک استفاده می‌کنند و رفتار‌های پرخطر جنسی و... دارند، در مراکز کاهش آسیب به‌طور روزانه سرنگ و پد‌های الکلی و دیگر امکانات را دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به فعالیت موبایل سنتر به‌عنوان مرکز کاهش آسیب سیار در حاشیه شهر مشهد اظهار کرد: یک ون با ۲ روان‌شناس و پزشک به مناطق حاشیه‌شهر مراجعه می‌کنند و در پاتوق‌های معتادانی که امکان مراجعه به مراکز را ندارند، خدمت‌رسانی می‌کنند.

تنهاطلب با اشاره به کمپ‌های ماده ۱۵ بهزیستی در استان که بیش از ۱۰۵ کمپ هستند، گفت: ماهانه در هر کمپ ۵۰ نفر از افراد خودمعرف، ترک اعتیاد کرده‌اند که باتوجه‌به شیوع کرونا از ابتدای اسفندماه، پذیرش این کمپ‌ها لغو شده است و تا زمانی که ستاد کرونای کشور اعلام نکند، هیچ‌گونه پذیرشی انجام نخواهد شد.
معاون امور توسعه و پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در بحث پیشگیری از اعتیاد اجتماع‌محور نیز گفت: فعالیت‌های گسترده‌ای در استان داشتیم و در بحث آموزش‌های پیشگیری از کرونا و توزیع لوازم بهداشتی و ضدعفونی‌کننده، ماسک و دستکش اقدامات لازم انجام شده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->