اولین حادثه چهارشنبه‌سوری در تهران (۵ بهمن ۱۴۰۳) تاکید رئیس جمعیت هلال احمر کشور به استفاده از ظرفیت‌های غیردولتی و مردمی دبیرکل جمعیت هلال احمر: تدین عملی، ساده‌زیستی و پاک‌دستی، شروط اصلی مدیریت در هلال احمر است همایش مدیران ستادی و عامل استان‌های جمعیت هلال احمر در مشهد برگزار شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۵ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی شهر‌های بزرگ و صنعتی تا یکشنبه ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا (۶ بهمن ۱۴۰۳) + ویدئو راه‌اندازی قطار تندروی تهران_مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود
سرخط خبرها
سرپرست معاونت فنی و معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی خبر داد:

افزایش دو برابری کانون‌های فرسایش بادی در ۵ سال گذشته

  • کد خبر: ۲۸۱۱۶
  • ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۹
افزایش دو برابری کانون‌های فرسایش بادی در ۵ سال گذشته
سرپرست معاونت فنی و معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: در ۵ سال گذشته کانون‌های فرسایش بادی از ۱۵ به ۳۰ کانون افزایش پیدا کرده است.
سمیرا شاهیان/ شهرآرانیوز، محمود روشندل با بیان اینکه کانون‌های فرسایش بادی در ۲۰ شهرستان استان واقع شده‌اند، افزود: گناباد بیشترین کانون‌های فرسایش بادی را در بر گرفته است.
او به مساحت کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در استان اشاره کرد و گفت: مساحت کل این کانون‌ها در استان یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار است که می‌توانند ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار عرصه‌های پایین‌دست را تحت تأثیر منفی قرار بدهند.
سرپرست معاونت فنی و معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: خساراتی که بر اثر این کانون‌ها به منابع زیستی و اقتصادی استان وارد می‌شود، سالانه بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان است.

بیش از ۲۶ میلیارد تومان برای مقابله با بیابان‌زدایی
روشندل با اشاره به اعتباری که برای مقابله با بیابان‌زدایی صرف شده است، بیان کرد: در سال گذشته ۲۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی و مقابله با گردوغبار استان هزینه شده است که با این اعتبار ۳۸۰۰ هکتار نهال‌کاری در محل کانون‌های فرسایش بادی استان انجام شد. همچنین حدود ۵۲۰۰ هکتار به اجرای طرح‌های کنترل و مدیریت رواناب‌ها اختصاص یافت. به علاوه بیش از ۷۰ کیلومتر بادشکن غیر زنده شامل چوب و تله رسوب‌گیر در مناطق بیابانی استان برای پیشگیری از افزایش بیابان‌زایی احداث و برای مدیریت چرای دام‌ها ۷۰۰۰ هکتار جنگل دست‌کاشت ایجاد شد.
او گفت: مساحت کل مراتع استان حدود ۶ و نیم میلیون هکتار است و برای مدیریت چرای دام در سال ۹۹ هنوز اعتباری اعلام نشده است.

۱۹۸ هزار هکتار از دشت سرخس در خطر نابودی
سرپرست معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی درخصوص دشت سرخس توضیح داد: ۱۹۸ هزار هکتار از مساحت شهرستان سرخس تحت تأثیر فرسایش بادی است که از این مساحت، ۶۸ هزار هکتار خیلی حساس است و باید بیشتر به آن توجه کرد.
روشندل افزود: در سال گذشته ۴۰۰ هکتار عملیات نهال‌کاری و ۴۵ کیلومتر بادشکن غیر زنده و تله رسوب‌گیر در دشت سرخس احداث شد. همچنین در ۴۵۰ هکتار از اراضی، رواناب‌ها و هرزآب‌ها مدیریت شدند.
او ادامه داد: همه این اقدامات به اضافه ایجاد بیش از ۲۰۰ هکتار جنگل دست‌کاشت در شهرستان سرخس از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی انجام شد.
این مسئول یادآوری کرد: به‌دلیل هم‌جواری شهرستان سرخس با ترکمنستان، دشت سرخس بیشتر تحت تأثیر دشت قره‌قو واقع در جمهوری ترکمنستان است و فرسایش بادی در این شهرستان ناشی از هم‌جواری یاد شده است.
 
افزایش دو برابری کانون‌های فرسایش بادی در ۵ سال گذشته

نهال‌کاری جایگزین مالچ‌پاشی
سرپرست معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در پاسخ به اینکه در استان مالچ‌پاشی هم داریم، گفت: باتوجه‌به اینکه نهال‌کاری در خراسان رضوی روش مناسبی است، در چند سال اخیر در خراسان رضوی مالچ‌پاشی نداشتیم و نهال‌کاری را پیشنهاد کردیم که چند بار نیز اجرا شده است.

۴۸ درصد از مساحت استان اراضی بیابانی است
روشندل با بیان اینکه عرصه‌های بیابانی استان حدود ۵ میلیون هکتار است، تأکید کرد: باتوجه‌به خشک‌سالی و تخریب پوشش گیاهی و بهره‌برداری غیراصولی از پوشش گیاهی مراتع، ۳۰ کانون فرسایش بادی به وجود آماده است. اگر در فرسایش بادی برنامه‌ریزی نشود و خشک‌سالی باشد، بدون شک در آینده کانون‌های فرسایشی افزایش می‌یابد، زیرا بیشترین علت افزایش کانون‌های فرسایش بادی خشک‌سالی‌هاست.
این مسئول در پایان یادآوری کرد: بهره‌برداری‌های غیر اصولی انسان و آسیب‌های ناشی از خشک‌سالی‌ها و از بین رفتن پوشش گیاهی، ۲ عامل اصلی در افزایش بیابانی‌شدن اراضی استان است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->