مشاهده سه قلاده یوزپلنگ در جاجرم خراسان شمالی مدارس کدام شهرستان‌های خراسان رضوی فردا (شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تلف شدن یک گوسفند توسط پلنگ در نیشابور پاپ فرانسیس: همیشه برای برقراری صلح و دوستی در جهان تلاش می‌کنم شکارچی زخمی از حمله خرس در لرستان پیدا شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) توضیحات سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص اعتراض مسافران به شرکت‌های هواپیمایی کیش و کاسپین کدام شهر امروز (۱۴ دی۱۴۰۳) آلوده‌ترین نقطه کشور بود؟ + عکس حکم اعدام محیط‌بان کرمانی صادر شده است؟ مدارس در ۴ شهر خراسان جنوبی، فردا (شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳) غیرحضوری شدند خارج کردن ۱۰۰ بسته موادمخدر از بدن یک جوان ۲۲ ساله کمک ۱۸ هزار میلیارد تومانی خیران در حوزه سلامت در خراسان رضوی عاملان زورگیری ۱۰ هزار دلاری در مشهد به دام افتادند (۱۴ دی ۱۴۰۳) تصادف در مسیر زابل به زاهدان| یک نفر کشته و ۱۷ تن مجروح شدند (۱۴ دی ۱۴۰۳) صدور گواهی ولادت الکترونیکی شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) بارش برف و کولاک در برخی از جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ دی ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: ۸۰ درصد پزشکانی که مهاجرت می‌کنند، مجبورند طبابت را کنار بگذارند اثرات خوش قلبی بر کاهش اضطراب و افزایش شادی | حال نیک و احوال نیکو آرزو‌های شکستنی شانزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد معاون وزیر بهداشت خبر داد: رشد شاخص امید به زندگی در ایران هشدار درباره عدم واکسیناسیون ۱۵ تا ۲۵ هزار کودک در کشور پژمان‌فر: ۳۴ درصد تخت‌های ۲ بیمارستان بزرگ مشهد در اختیار بیماران سایر استان‌هاست راه‌های کنترل چربی خون فعالیت بدنی چه تاثیری بر ادراک کودکان دارد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳) | دمای مشهد به ۱۱ درجه می‌رسد صدای مردم شنیده شد | افتتاح غیررسمی مدرسه علی پیوندی در حاشیه شهر مشهد قتل هولناک شوهر | مثله با ساطور تصمیم اشتباهی که حق مادری را می‌گیرد زمان طلایی تشخیص تنبلی چشم آیا نور مقصر اصلی ابتلا به سرماخوردگی در زمستان است؟ آیا آنتی‌بیوتیک‌ها خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند؟ آیا سویه جدید کرونا به کشور رسیده است؟
سرخط خبرها

رمزگشایی از پرونده کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی متهمان ۱۷ ساله مشهدی در فضای مجازی

  • کد خبر: ۲۸۱۴۶
  • ۰۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۴
رمزگشایی از پرونده کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی متهمان ۱۷ ساله مشهدی در فضای مجازی
پلیس فتای خراسان رضوی از پرونده کلاهبرداری ۲۰ میلیارد ریالی متهمان ۱۷ ساله در فضای مجازی رمز‌گشایی کرد
محمد جواد ابوعطا/شهرآرانیوز- سیزدهمین شاکی، راننده تاکسی بود. او با متهم اصلی پرونده چهره به چهره شده و درددل‌های دروغین پسر جوان را شنیده بود. راننده میان سال زمانی به پلیس فتا مراجعه کرد که ندانسته و تنها از سر خیرخواهی وارد بازی کثیف چند جوان شده و حساب بانکی اش مسدود شده بود.
 
این دندان گیرترین سرنخی بود که کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی از یک باند بزرگ کلاهبرداری در مشهد به دست آورده بودند و همین سرنخ موجب شد تا باند چهارنفره سرقت و کلاهبرداری در فضای مجازی را متلاشی کنند. باندی که مغز‌های متفکر آن تنها ۱۷ سال داشتند و تاکنون بالغ بر ۲ میلیارد تومان از افراد مختلف در سراسر کشور با عناوین مجرمانه کلاهبرداری کرده اند.

ماجرای این پرونده با شکایت چندین شهروند آغاز شد. عده‌ای اعلام کردند که کالا‌های گران قیمتی همچون گوشی تلفن همراه کار نکرده را در سایت‌های واسطه گر برای فروش گذاشته اند و افرادی ناشناس با واریز وجه این کالا‌ها را از طریق پیک دریافت کرده اند، اما پس از انجام معامله حساب هایشان به علت واریز وجوه با منشأ سرقتی مسدود شده است.

دسته دیگر از شاکیان، افرادی بودند که کالا‌هایی را تا نصف قیمت اصلی آن در فضای مجازی خریداری کرده و با وجود واریز وجه به حساب‌های اعلام شده، کالا به دستشان نرسیده بود. گروه سوم افراد خیرخواهی بودند که تنها برای باز کردن گره از زندگی افراد در تور پهن شده کلاهبرداران فضای مجازی افتاده بودند، مانند ماجرای راننده تاکسی مشهدی که درباره نحوه کلاهبرداری گفته است: «یک روز پسر جوانی را در مشهد به مقصد یکی از بیمارستان‌ها سوار کردم.
 
خیلی پریشان احوال بود. او با مظلوم نمایی برایم تعریف کرد که همسرش در بیمارستان است و برای اینکه بتواند کار‌های ترخیصش را انجام دهد باید یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کند، اما حساب بانکی اش مسدود شده و فردی که می‌خواهد این پول را از او قرض بگیرد هم مشهد نیست و نمی‌تواند نقدی پول را به او بدهد. راننده تاکسی خیرخواه برای اینکه به پسر جوان کمک کند یکی از کارت‌های بانکی اش را در اختیار او می‌گذارد تا کارش راه بیفتد. دقایقی بعد پول به حساب راننده تاکسی واریز می‌شود و پسر جوان آن را به حساب دیگری انتقال می‌دهد و به این ترتیب مشکل مرد جوان به ظاهر حل می‌شود. اما فردای آن روز حساب او به علت واریز وجوهی با منشأ سرقتی مسدود می‌شود.»

احتمال وجود یک باند حرفه‌ای
کارشناسان پلیس فتای استان که با ۳ دسته مال باخته و فریب خورده روبه رو بودند، پس از تحقیقات فنی و جامع به این نتیجه رسیدند که احتمالا با یک گروه حرفه‌ای روبه رو هستند. شکایت راننده تاکسی نیز حکایت از حضور اعضای این باند در مشهد داشت.

دستگیری یکی از متهمان
کنار هم چیده شدن تمام سرنخ‌ها منجر به چهره زنی و شناسایی فردی شد که نقش مال خر این پرونده را برعهده داشت. این فرد در مشهد دستگیر شد و در بازجویی‌های تخصصی با اعتراف به همکاری با اعضای باند، این افراد را نیز معرفی کرد.
با اعترافات صریح متهم، مأموران در عملیات‌هایی مقتدرانه موفق به دستگیری ۳ پسر جوان شدند که همگی آن‌ها هفده ساله و رفیق بودند.
این افراد نتوانستند از کمند بازجویی‌های تخصصی کارشناسان فنی پلیس فتا رها شوند و به ناچار لب به اعتراف گشودند و تمام آنچه که تبدیل به کابوسی برای تعدادی از شهروندان شده بود را بازگو کردند.

همه چیز از یک کلاهبرداری آغاز شد
نتایج بازجویی از اعضای باند هفده ساله‌ها نشان داد که یکی از این افراد چند سال پیش دستمزد ۲ سال کار و تلاشش که ۱۵ میلیون تومان بوده را در سایت‌های قمار آنلاین و دیگر شگرد‌های موجود در فضای مجازی از دست می‌دهد. او با یک کلاهبردار در فضای مجازی آشنا می‌شود که شگرد‌های کلاهبرداری را به او می‌آموزد و برای آموزش بیشتر از او می‌خواهد تا با به دست آوردن کارت‌های بانکی افراد مختلف و جابه جایی وجوه سرقتی، دستمزد بگیرد.

این همکاری چند ماهی بیشتر ادامه نمی‌یابد، تا جایی که پسر جوان تمام شگرد‌های شیادانه را می‌آموزد و به صورت مستقل فعالیت‌های مخرب خود را آغاز می‌کند. ایجاد صفحات مختلف در فضای مجازی گام ابتدایی او بود. سپس برای جلب مخاطب با حضور در صفحات افراد معروف و سلبریتی ها، تبلیغات اغواگرانه خود را در زیر پست‌های آن‌ها گذاشته و به این شیوه اقدام به جذب مخاطب می‌کرده است.

فروش کالا‌هایی با نصف قیمت، مهم‌ترین شگرد این فرد برای کلاهبرداری بوده است، در این شگرد افراد برای خرید، وجوهی را به حساب بانکی اعلام شده واریز کرده، اما کالایی به دستشان نمی‌رسیده است. شکایت از صاحب حساب و مسدود شدن آن نیز نشان داد که این افراد هم به نوعی قربانی شده اند و ناخواسته در این دام افتاده اند.
این پسر جوان در ادامه این مسیر ناهموار دو رفیق دیگرش را هم وارد گود می‌کند که این افراد نقش یافتن کارت‌های بانکی را داشته اند. یکی دیگر از اقدامات شوم آن‌ها گشت و گذار در سایت‌های واسطه گر همچون دیوار بوده و با شناسایی کالا‌های خاص و گران قیمت همچون گوشی‌های تلفن همراه کارنکرده، اقدام به خرید می‌کردند.
 
این معامله ظاهراً قانونی از آنجا دچار خدشه می‌شد که این افراد به جای واریز وجوه به حساب فروشنده، شماره حساب آن‌ها را در اختیارافرادی که از قبل شناسایی کرده بودند می‌گذاشتند و آن‌ها که فریب کالا‌های ارزان را خورده بودند ندانسته وجوه را به حساب دیگری می‌ریختند.

در ادامه متهمان با خیال راحت از نقل و انتقال وجه بین قربانی و مالباخته، کالا‌ها را به وسیله پیک از فروشنده دریافت می‌کردند.
دستیابی به کالا‌های گران قیمت شهروندان بخشی از نقشه این افراد بود، اما تبدیل شدن این کالا‌ها به پول، جوان بیست وشش ساله‌ای را به عنوان مال خر وارد پرونده می‌کند که این کالا‌ها را به یک سوم قیمت از آن‌ها می‌خرد. این همکاری نیز پایدار نمی‌ماند و آن‌ها با ایجاد یک شبکه بزرگ‌تر در فضای مجازی، اقدام به فروش همین کالا‌ها با قیمت‌های پایین می‌کنند.

در جست و جوی لشکر مال باختگان
فرمانده پلیس فتای خراسان رضوی با اشاره به ادامه تحقیقات برای شناسایی سایر مال باختگان در سراسر کشور که احتمالا تعدادشان زیاد باشد، اعلام کرد: تاکنون ۱۳ شاکی در مشهد از متهمان شکایت کرده اند، اما رقم کلاهبرداری این افراد بیش از ۲ میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.

سرهنگ جواد جهانشیری ادامه داد: یکی از دلایلی که این افراد دیر به چنگ قانون افتادند، رنگ عوض کردن‌های پی در پی آن‌ها بود که با تغییر شگرد‌های شیادانه شان، خود را از چشم قانون مخفی می‌کردند، موضوع دیگر شکایت نکردن مال باختگان بود.

این مقام مسئول با بیان اینکه به تمام پایگاه‌های پلیس فتا در سراسر کشور با احتمال کلاهبرداری‌های مشابه در حوزه‌های آن‌ها از سوی این متهمان، اطلاع رسانی شده است، بیان کرد: مهم‌ترین اتهامات این افراد فروش مال غیر و پول شویی است. پرونده متهمان نیز پس از تکمیل تحقیقات در اختیار دادسرای رسیدگی به جرائم رایانه‌ای مشهد قرار خواهد گرفت.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->