آیا میزان مهریه کاهش می‌یابد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۱۸ مهرماه ۱۴۰۴) | دمای مشهد امروز به ۳۱ درجه می‌رسد پیش‌بینی بارش باران و رعد و برق در برخی مناطق (۱۸ مهر ۱۴۰۴) شیدایی: آمادگی برای بحران ها، هدف مسابقات عملیاتی دوام ثامن نخستین شاخص توسعه کشور، آموزش و پرورش است | سخت‌ترین دوره تحصیلی، دوره ابتدایی است زمان پرداخت معوقات متناسب سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد (مهرماه ۱۴۰۴) پایان مأموریت دزد «ضبط و آچار» در خیابان‌های مشهد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) کاظمی عنوان کرد: افزایش ۶۷ درصدی بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ خبر جدید در خصوص واریز معوقات حقوق بالای ۲۰ میلیون تومان بازنشستگان تأمین اجتماعی (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش شدت وزش باد (پنجشنبه، ۱۷ مهر ۱۴۰۴) شرایط بهره‌برداری مادران شاغل از کاهش سن بازنشستگی چگونه است؟ ناگفته‌های رئیس سازمان بهزیستی از جنگ ۱۲ روزه | روایت اعلام آمادگی ۲۲ هزار پزشک متخصص برای خدمت رایگان در عرض ۲۴ ساعت! درباره مجله «پست و تلگراف» که توسط اداره پست ایران منتشر شده است | اولین نشریه اداراتی ایران مددجویان در راه خانه بخت | آیین اهدای ۳۱۳ سری جهیزیه به زوجین تحت پوشش بهزیستی در خراسان رضوی برگزار شد آیا کودک بدغذا به مکمل نیاز دارد؟ چرا نباید چایی را دوباره گرم کرد؟ شهادت مأمور پلیس مواد مخدر در جاده زاهدان _ نهبندان + (۱۷ مهر ۱۴۰۴) معوقات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه‌زمانی پرداخت می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) | فعلاً خبری از بارش باران نیست نقش کلیدی ژنتیک در درمان کودکان ناکامی در استفاده از موتورسیکلت‌های برقی در ناوگان پستی خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | ورود سامانه بارشی به کشور در اوایل هفته آینده مشهد ۱۰۰۰ پرستار کم دارد | کمبود ۴۰ درصدی پرستار در مراکز درمانی شهر رئیس سازمان بهزیستی کشور: مدارس، کانون جدید فرهنگی و اجتماعی محلات می‌شوند | طرح «سلام»، مقدمه خدمات جدید به اقشار مختلف مردم تشریح اولویت‌های سازمان تأمین اجتماعی | طرح‌هایی برای عبور از ناترازی و توازن مالی در حال اجراست گلایه از  صف‌های طولانی ام آرآی در مشهد  | فقط ۱۹ دستگاه برای چند میلیون نفر هر دمنوشی درمان نیست | هشدار پزشک طب سنتی درباره مصرف خودسرانه دارو‌های گیاهی شربت سرفه ساخت هند کودکان را می‌کشد؛ نخورید! آمار ازدواج و طلاق طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ در خراسان‌رضوی | ازدواج اوج گرفت، طلاق عقب‌نشینی کرد
سرخط خبرها

نسخه‌پیچی آنلاین/ تهدید سلامت با خرید و فروش اینترنتی دارو

  • کد خبر: ۲۸۳۵۹
  • ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۳
نسخه‌پیچی آنلاین/ تهدید سلامت با خرید و فروش اینترنتی دارو
عضو هیئت‌رئیسه انجمن داروسازان ایران درباره عرضه لجام‌گیسخته دارو در فضای مجازی هشدار داد.
امیررضا وثوقی/شهرآرانیوز - کرونا، این مهمان ناخوانده، فقط یک ویروس همه گیر مانند نمونه‌های مشابهی که در سال‌های دور زندگی مردم را مختل می‌کرد، نیست.
 
یکی از مهم‌ترین اثرات جانبی این ویروس، تغییر در سبک زندگی مردم است؛ تغییری که جامعه شناسان تحقق آن را نیازمند یک فرایند تدریجی و زمان بر تلقی می‌کنند. با این حال کووید ۱۹ توانسته است ره صدساله را در برخی حوزه‌ها همچون تغییر سبک زندگی مردم از سنتی به مدرن در ۳ ماه طی کند.
 
رغبت بیشتر مردم به خرید اینترنتی و مجازی به دلیل خانه نشینی در روز‌های کرونایی و صدور مجوز فروش کالا‌ها از جمله دارو‌های تقویتی و مکمل‌های دارویی که پیش از شیوع کرونا امکان فروش اینترنتی آن‌ها وجود نداشت، حالا صدای بیشتر داروخانه داران را درآورده است؛ صدایی که احتمالا در ماه‌های آینده طنین آن بیشتر هم خواهد شد.

به گفته عضو هیئت رئیسه و بازرس انجمن داروسازان ایران، در سال‌های گذشته عرضه فرآورده‌های مکمل و محصولات آرایشی و بهداشتی از طریق اینترنت با دستورالعمل و ضابطه‌ای همراه بود که براساس آن داروخانه‌ها به معاونت غذاودارو برای ارائه خدمات مجازی اعلام آمادگی می‌کردند و پس از بررسی شرایط داروخانه و کسب مجوز درگاه الکترونیکی این مکمل‌ها در داروخانه به صورت مجازی ارائه می‌شد؛ با این حال در آن زمان منعی برای عرضه شرکت‌ها در کنار داروخانه‌ها نبود.

محسن نجفی در گفت‌وگو با شهرآرا با اشاره به دلایل و تأکید قانون گذار بر ممنوعیت عرضه اینترنتی دارو گفت: فرآورده‌های دارویی نیاز به راهنمایی، ارائه هشدار‌ها و کنترل داروساز در حین عرضه دارد و به همین دلیل قانون گذار تأکید دارد که عرضه اینترنتی دارو ممنوع است. وی تصمیم اخیر برای عرضه دارو به شکل اینترنتی را باعث تضعیف داروساز‌ها دانست و بیان‌کرد: ارتباط کلامی بین بیمار و پزشک موضوع حائز اهمیتی است و همین مسئله در زمان عرضه دارو هم تأثیرگذار است و با رواج فروش اینترنتی، لزوم حضور داروساز در کنار بیمار نادیده گرفته می‌شود؛ در این صورت کنترل چشمی داروساز پیش از ارائه انجام نخواهد شد و به نوعی چرخه درمان کامل طی نمی‌شود.

عضو هیئت رئیسه انجمن داروسازان خراسان رضوی با اشاره به فعالیت ۱۳ هزار داروخانه و فارغ التحصیلی ۱۷۰۰ داروساز در کشور و جذب آن‌ها در داروخانه‌ها گفت: افزایش تعداد داروخانه‌ها به دلیل تسهیل دسترسی مردم در کوتاه‌ترین زمان و فاصله مکانی در تمام شهر به داروی مورد نیاز است تا عرضه فرآورده‌های سلامت محور در همه مناطق شهری امکان پذیر باشد.

وی افزود: با این حال در عرضه اینترنتی، نقش داروخانه‌ها در نظر گرفته نشده است و وقتی این مسئله با چند اتفاق دیگر مانند حذف تعرفه داروسازان در بحبوحه کرونا از سوی دیوان محاسبات اداری، افتتاح داروخانه در هاپیرمارکت‌های بزرگ به شکل زنجیره‌ای و ابلاغ حذف فاصله و جمعیت از آیین نامه روابط تأسیس داروخانه همراه می‌شود، شائبه منزوی کردن داروساز و داروخانه به میان می‌آید.

نجفی با بیان اینکه انجمن داروسازان مخالف ارائه خدمات در بستر‌های جدید نیست، اما همه این پروسه‌ها را باید به شکلی جلو برد که داروسازان از چرخه توزیع دارو حذف نشوند، اظهارکرد: گنجاندن عرضه دارو در قانون تجارت الکترونیک به منظور رفع موانع فروش آن از طریق وب، این هشدار را به داروسازان می‌دهد که از این پس داروخانه‌ها باید با شرکت‌های تحت وب بی نام ونشان برای عرضه مکمل‌ها و محصولات مختلف رقابت کنند.

وی اظهار کرد: انجمن داروسازان با توجه به شرایط موجود در جامعه و لزوم فاصله گذاری اجتماعی به دلیل شیوع کرونا، به لزوم خدمات غیرحضوری تأکید دارد، اما این موضوع و سازوکار باید از داخل داروخانه‌ها باشد، نه از طریق شرکت‌های متفرقه.
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->