آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان
سرخط خبرها

اهمیت تصویب یک لایحه

  • کد خبر: ۲۸۴۸۷
  • ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۰
اهمیت تصویب یک لایحه
محدثه جزایی - دبیر انجمن علوم سیاسی خراسان
این روز‌ها شاهد اتفاقات بد و دردآوری هستیم که نشان می‌دهد وجود لوایحی خاص در قوانین کشور بسیار ضروری است. نه‌فقط به این خاطر که وارد دوران مدرن شده‌ایم و بحث حقوق زنان مطرح شده است، بلکه به این خاطر که اعتبار و حیثیت کشور‌ها در عرصه بین‌المللی با حادثه‌ای که در ابتدا خانوادگی و شخصی به‌نظر می‌آید، زیر سؤال می‌رود و در واقع به‌همین دلیل است که سوءبرداشت‌هایی درباره تمامیت آن کشور هم شکل می‌گیرد. به‌همین خاطر داشتن لوایح قانونی برای زنان و دختران آسیب‌دیده زیر ۱۸ سال، معلولان یا افرادی که از کمترین حقوق خود آگاهی ندارند، ضروری است. اما در موضوع قتل رومینا بیش از لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان که در گیرودار نهاد‌ها مانده است، لایحه صیانت و تأمین امنیت بانوان مطرح است.
لایحه صیانت، کرامت و تأمین امنیت زنان، لایحه‌ای ۹ ساله است که طی سال ۹۱ یا ۹۲ از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شد، اما همچنان تصویب نشده است. علت طولانی‌شدن روند بررسی این لایحه هم این بود که کارشناسان تدوین‌کننده به‌درستی درک کرده بودند که با یک قانون به‌تن‌هایی نمی‌توان معضل خشونت و ناامنی روانی و جسمی و... را در مورد زنان حل کرد، به‌همین خاطر طرح پیشنهادشده‌شان، لایحه‌ای جامع و گسترده بود که همه معاونان وزرا و ۳ نهاد در آن نقش داشتند و به‌دلیل همین گستردگی، ممکن نشد لایحه به‌سرعت تصویب شود. از سوی دیگر قوه‌قضائیه خیلی درگیر این طرح شده بود، به این دلیل که قانون مجازات اسلامی درباره خشونت علیه زنان و امنیت زنان تدابیر و ریزه‌کاری‌های زیادی ندارد.
مشکل اینجاست که ما قوانین خوبی در این زمینه داریم که متأسفانه اجرا نمی‌شوند. حتی اگر لوایحی مانند صیانت، کرامت و تأمین امنیت زنان یا حمایت از کودکان و نوجوانان تبدیل به قانون شود، هیچ ضمانت اجرایی وجود ندارد که دیگر شاهد اتفاقات دلخراشی مثل قتل رومینا نباشیم. به این دلیل که به‌نظر می‌رسد این لوایح جنبه بازدارندگی بالایی ندارند.
در اکثر قتل‌های ناموسی که طی سال‌های گذشته اتفاق افتاده است، مردان (قاتل) نه به‌سمت متجاوز، بلکه به‌سراغ فردی که با آن‌ها نسبت خونی دارد می‌روند، با علم به اینکه می‌دانند مجازات سنگینی برای آن‌ها در نظر گرفته نمی‌شود. پس فقط یک لایحه و قانون نمی‌تواند این معادله را برعکس کند، بلکه همان‌گونه که در لایحه صیانت آمده است، همه نهاد‌ها باید درگیر این موضوع شوند. در این راستا باید نهاد‌های میانی، جامعه مدنی و حلقه‌های واسط میان دولت و خانواده برای آگاهی‌بخشی و فراهم‌آمدن بستر فرهنگی شروع به‌فعالیت کنند. در واقع قوانین در این زمینه نقش کمک‌دهنده و پیشگیرانه دارند و فرهنگ نیز باید بستر اجرای قوانین را فراهم کند.
در پایان می‌توان گفت که تصویب لایحه صیانت می‌تواند تأثیر فراوانی در وضعیت زنان داشته باشد و به‌واسطه آن می‌توانیم گام‌های بلندی در راستای کاهش اتفاقات تلخی که اخیرا شاهد آن‌ها بودیم، برداریم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->