فیلم منتسب به سهامداران بورس تکذیب شد مشترکان پرمصرف پیامک اخطار قطع برق دریافت می‌کنند اتصال ۱۴۶ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در خراسان رضوی به شبکه برق قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۸ تیر ۱۴۰۴) | فونیکس FX چند؟ قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۸ تیر ۱۴۰۴) | تارا ۹۷۰ میلیون تومان شد بررسی قیمت امروز پرفروش‌ترین موبایل‌ها در مشهد (۱۸ تیر ۱۴۰۴) پیش‌فروش بلیت قطار‌های اربعین هفته آینده آغاز می‌شود پرداخت ۵۴.۷ همت وام ازدواج و فرزندآوری به ۲۵۰ هزار نفر از متقاضیان، از ابتدای ۱۴۰۴ ضرورت شکل‌گیری گفت‌وگوی ملی میان کنشگران اصلی اقتصاد مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی: مصوبه‌ای در خصوص افزایش قیمت لبنیات نداشتیم قیمت امروز دینار عراق چقدر است؟ (۱۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین وضعیت پرواز‌ها در آسمان ایران (۱۸ تیر ۱۴۰۴) موج‌سواری هیجان منفی در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۸ تیر ۱۴۰۴) تصویب ۱۳.۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان رضوی قیمت‌های بلیت اتوبوس اربعین ۱۴۰۴، هفته آینده اعلام می‌شود زمان مرحله جدید فروش محصولات سایپا مشخص شد + لینک سایت ۶ هزار میلیارد تومان، مبلغ کل بلیت‌های پروازهای لغوشده | پرداخت بهای ۳۹ هزار بلیت هنوز مانده است نقدی بر بیانیه ۱۸۰ اقتصاددان | آزموده را  آزمودن خطاست سود سهام عدالت تا پایان تیر ۱۴۰۴ واریز می‌شود؟ تداوم روند کاهش قیمت طلا در مشهد (۱۸ تیر ۱۴۰۴) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۸ تیر ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۸۸ هزار تومان اعلام جزئیات بسته حمایتی وزارت صمت برای گذر از تبعات جنگ ۱۲روزه خرید تضمینی گندم خراسان رضوی از مرز ۳۰۰ هزار تن عبور کرد طلای جهانی در پایین‌ترین قیمت یک هفته گذشته (۱۸ تیر ۱۴۰۴) ساعت تسویه پایا از فردا (۱۹ تیرماه) تغییر می‌کند + جزئیات ابلاغ مشوق‌های صادراتی ویژه صادرکنندگان خرد کلاهبرداری پرداخت وام با «آرم و عنوان بانک مرکزی» رئیس شورای عالی استان‌ها تأکید کرد: لزوم بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانونی برای حمایت از فعالان اقتصادی
سرخط خبرها

پشت پرده اختصاص یک میلیارد دلار تسهیلات ارزی به خودروسازان

  • کد خبر: ۲۸۹۶۰
  • ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۶
پشت پرده اختصاص یک میلیارد دلار تسهیلات ارزی به خودروسازان
در اوضاع این روز‌های بازار خودرو و حواشی آن اعلام خبری مبنی بر اختصاص یک میلیارد دلار تسهیلات ارزی از محل صندوق توسعه ملی به خودروسازان موجب گمانه‌هایی شد از جمله اینکه این رقم سنگین به شرکت‌های بزرگ خودروسازی اختصاص اختصاص یافته،در حالی که این‌گونه نیست!
به گزارش شهرآرانیوز، روز سه‌شنبه ۱۳ خرداد، خبری به نقل از شهیدزاده -رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی- منتشر شد که وی اعلام کرده بود " یک میلیارد دلار تسهیلات ارزی از محل صندوق توسعه ملی به صنعت خودروسازی اختصاص یافته تا بتواند تولید داخلی را رونق و با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان قطعات را در داخل کشور تولید کند. "

بازتاب این خبر قابل توجه بود چرا که این روز‌ها صنعت خودروسازی و بازار خودرو در مرکز توجه قرار داشته و مخاطبان آن رضایت چندانی ندارند، به طوری که رشد قیمت‌ها موجب تصمیم گیری‌های تازه‌ای درباره فروش محصولات دو شرکت بزرگ خودروسازی شده است، بر این اساس اعلام تسهیلات یک میلیارد دلاری برای صنعت خودروسازی واکنش‌های متفاوتی به همراه داشت.

این‌که ماجرای یک میلیارد دلار صندوق توسعه برای این صنعت چیست و آیا این رقم به تازگی و در اختیار کدام شرکت‌ها قرار گرفته است، موضوعی است که پیگیری ایسنا از صندوق توسعه ملی با توضیحاتی همراه شد که گمانه اختصاص وام یک میلیارد دلاری به شرکت‌های بزرگ خودروسازی را رد می‌کند.

اماجریان یک میلیارد دلار، به اوایل سال ۱۳۹۷ و در زمان شدت گرفتن تحریم‌ها و به تبع آن مشکلات ایجاد شده در تامین قطعات خودرو بر می‌گردد. در آن زمان پیشنهاداتی در رابطه با اختصاص منابع برای تقویت حوزه حمل و نقل درون‌شهری و برون‌شهری مطرح می‌شود که در نهایت هیات امنای صندوق توسعه ملی با توجه به اهمیت حمل و نقل و ترانزیت در خردادماه همان سال مصوبه‌ای داشته که مبلغی بیش از یک میلیارد دلار را در اولویت تسهیلات ارزی خود جهت تقویت ناوگان عمومی قرار دهد که کمکی به افزایش ظرفیت ناوگان و همچنین جایگزینی خودرو‌های فرسوده باشد. براین اساس حتی پیش‌بینی می‌شود که بازپرداخت این تسهیلات نیز از محل صرفه‌جویی‌هایی صورت بگیرد.

طبق اساسنامه صندوق توسعه ملی، این طرح شامل شرکت‌های دولتی نیست و از سویی تولید خودرو‌های سبک سواری را در بر نمی‌گیرد بلکه برای شرکت‌های خصوصی و به طور خاص تولید خودرو‌های سنگین است.

ظاهرا این رقم بین یک تا ۱.۵ میلیارد دلار بوده که باید با عاملیت بانک‌ها از محل صندوق توسعه ملی به متقاضیان و در واقع شرکت‌هایی که از سوی دستگاه‌های ذیربط مورد تایید قرار می‌گیرند، اختصاص پیدا کنند.

تاکنون این بررسی‌ها از سوی دستگاه‌های مربوطه از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی، سازمان برنامه و بودجه ادامه داشته و لیست شرکت‌ها در حال بررسی است، اما مبلغ تعیین شده در بانک مرکزی مسدود شده و به عبارتی رقم برای اختصاص پیدا کردن به چنین پروژه‌ای کنار گذاشته شده است که به تدریج و با تکمیل پرونده‌ها و طی فرآیند در اختیار شرکت‌ها قرار خواهد گرفت.

این در حالی است که حمل و نقل در بین مصارف منابع صندوق توسعه ملی جای خود را داشته و طبق آخرین گزارش عملکرد صندوق تا پایان شهریورماه سال گذشته، ۱.۴ میلیارد دلار تقاضا اعلام وصول و به دنبال آن منابع مسدود شده است که از این رقم برای ۹۷۷ میلیون دلار گشایش اعتبار انجام شده که ۸۶۱ میلیون دلار پرداختی داشته است.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->