نگاهی به چالش‌های طرح تلفیق تحصیل دانش‌آموزان استثنائی در مدارس عادی به‌زودی مشکل هزینه سرویس مدارس استثنایی در مشهد حل می‌شود رشد و توسعه جامعه با مشارکت فراگیر معلولان قول ویژه رئیس جمهور به معلولان + فیلم سهم ناعادلانه معلولان از امکانات همگام با مناسب‌سازی محیط شهری برای معلولان همه ما ساکنان یک خیابانیم روایت اهالی آسایشگاه فیاض بخش که معلولیت مانع رسیدن به اهدافشان نیست | زندگی به توان امید لزوم مناسب‌سازی ۲۰۰۰ مکان در سند تحول مناسب‌سازی مشهد نامه‌ افراد دارای معلولیت به رئیس سازمان برنامه و بودجه ۱۳ هزار نفر متقاضی حق پرستاری در خراسان رضوی علت و معلول استخدام نصفه ونیمه معلولان وعده پیگیری اعتراض توان یابان که در آزمون استخدامی اخیر رد شده اند | صدای معلولان شنیده می‌شود؟ ۲۱‌هزار نابینا و کم‌بینا زیر پوشش بهزیستی خراسان رضوی درباره برخی بالا‌وپایین‌های زندگی نابینایان مشهد به بهانه روز عصای سفید | چشم نیمه‌باز شهر به مشکلات روشن‌دلان مناسب‌سازی‌نشدن مدارس خراسان رضوی، مانعی پیش پای معلولان مراکز پیشخوان دولت در خراسان رضوی برای تردد معلولان مناسب‌سازی می‌شود بررسی مشکلات تحصیلی دانش آموزان استثنایی در مشهد؛ از هزینه‌های حمل‌ونقل تا کمبود نیروی انسانی راهیابی دانش‌آموزان آسیب‌دیده بینایی خراسان رضوی به مسابقات جهانی ۲۰۲۴ محاسبات سریع ذهنی
سرخط خبرها

حضور معلولان مقابل استانداری خراسان رضوی برای پیگیری اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان | ناشنوایان: می‌خواهیم صدایمان را بشنوند

  • کد خبر: ۲۹۰۰۱۰
  • ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۸
حضور معلولان مقابل استانداری خراسان رضوی برای پیگیری اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان | ناشنوایان: می‌خواهیم صدایمان را بشنوند
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: اجرای قانون حمایت، مورد تأکید رئیس‌جمهور است. برای درخواست‌های استانی نیز قول پیگیری داده‌ام.

به گزارش شهرآرانیوز، تعدادی از معلولان روز گذشته با حضور مقابل استانداری خراسان رضوی خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند. جدا از معلولان استان، در تهران و دیگر استان‌ها نیز معلولان با حضور مقابل سازمان برنامه و بودجه و استانداری‌های، خواستار اهتمام و توجه جدی دولت به مطالبات این جامعه شدند.

قطع مستمری تعدادی از معلولان، فهرست بلندبالای انتظار برای دریافت حق پرستاری، عدم اجرای مصوبه افزایش چهل‌درصدی حق پرستاری و پرداخت مابه‌التفاوت آن، ناکافی بودن کمک معیشتی و عدم اجرای درست و کامل ماده‌۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان از مهم‌ترین مطالباتی بود که معلولان خواستار توجه و رسیدگی به آن بودند.

می‌خواهیم صدایمان را بشنوند

تعداد معلولان ناشنوا و کم‌بینایی که مقابل استانداری خراسان‌رضوی حاضر شدند بیش از دیگر معلولان است. یکی از معلولان ناشنوا که جدا از زبان اشاره می‌تواند ارتباط کلامی برقرار کند جزئیاتی از حضورشان می‌دهد. او می‌گوید: همه ما توقعی بیش از آنچه که قانون مشخص کرده است نداریم. می‌خواهیم مسئولان صدای بی‌صدای جامعه ناشنوا و دیگر معلولان را بشنوند.
او در ادامه به این نکته اشاره دارد که در تمام استان‌ها مقرر شده که معلولان اول مهر این مطالبات را در یک صدای واحد به گوش مسئولان برسانند.

نادیده گرفتن قانون یکی از مواردی است که این فرد معلول به آن اشاره دارد. او می‌گوید: قانون حمایت با وجود تمام تأکیدات مسئولان اجرایی نمی‌شود. چرا این حق قانونی باید نادیده گرفته شود؟ هربار که پیگیری می‌کنیم می‌گویند بهزیستی بروید. آنجا که می‌رویم بیان می‌کنند این مشکل به اعتبارات و تخصیص آن ارتباط دارد و در حوزه اختیارات آن ها نیست. با این شرایط ما باید چه‌کار کنیم؟

حذف مستمری

یکی از معلولان نابینا نیز به حذف مستمری معلولان از دو ماه قبل اشاره دارد. او می‌گوید: پدر و مادر من فوت شده‌اند و من به دلیل آنکه توانایی اداره کردن زندگی خودم را ندارم مجبورم با خانواده برادرم زندگی کنم. تا چند ماه قبل مستمری‌ای که برای معلولان درنظرگرفته بودند واریز می‌شد، اما این مستمری حدودا سه ماهی است که قطع شده است. پیگیری که کردم گفتند بر اساس دهک برای معلولان مشمول مستمری واریز می‌شود.

او در مورد مبلغ مستمری بیان می‌کند: تا دو ماه قبل ماهی ۹۹۳‌هزار تومان به عنوان مستمری واریز می‌شد، اما این مبلغ را حذف کردند. تأکید آنها این بود که مستمری افرادی که دهک بالا بوده‌اند حذف شده است با این حال افرادی گلایه داشتند که از شرایط بسیار خاصی برخوردارند.

او در ادامه می‌گوید: به عنوان نمونه خانمی که خودش معلول و سرپرست چند فرزند معلول بود حذف مستمری‌اش گفت. موضوع دیگر حق پرستاری است که اجرا نمی‌شود. مبلغ حق پرستاری ماهی ۲‌میلیون تومان است.

اجرا نشدن ماده‌۲۷

یکی دیگر از معلولان به اجرا نشدن ماده ۲۷ اشاره دارد. ماده‌ای که به گفته او باید به معلولان با شرایط معلولیت بسیار شدید توجه خاص داشته باشد. او برای توضیحات تکمیلی می‌گوید: از آنجایی که این افراد توانایی کار کردن را ندارند قانونی مصوب شده است تا حداقل پرداختی قانون کار به این افراد پرداخت شود، اما این قانون نیز اجرایی نمی‌شود.

قول پیگیری رئیس‌جمهور برای قانون حمایت

اما مدیرکل بهزیستی خراسان‌رضوی در مورد حضور معلولان مقابل استانداری خراسان‌رضوی و پیگیری خواسته‌های آنها این‌طور پاسخ می‌دهد: جامعه معلولان مطالباتی دارند و این مطالبات تنها و مختص استان ما نیست و مربوط به تمام استان‌هاست.

مسعود فیروزی در ادامه، قانون حمایت و اجرایی‌تر شدن این قانون را یکی از مطالبات بحق معلولان ذکر می‌کند و در این باره می‌گوید: قانون حمایت شامل بند‌های متعددی است. با توجه به خواسته معلولان برای اجرای کامل این قانون پیگیری‌هایی صورت گرفته است. در‌این‌باره، رئیس جمهور و وزیرکار تعاون و رفاه اجتماعی درباره عملی‌تر شدن قانون حمایت قول پیگیری داده‌اند.

مدیرکل بهزیستی خراسان‌رضوی در ادامه اظهار می‌کند: یکی از بند‌های مورد تأکید معلولان در ارتباط با قانون حمایت مربوط به ماده‌۲۷ است. این ماده نیز شامل چند بند است. یکی از بند‌ها شامل کاهش ساعت کاری زنان دارای فرزند معلول است که این بند در حال اجراست.
فیروزی در ادامه می‌افزاید: یکی دیگر از قسمت‌های ماده‌۲۷ مربوط به معلولان دارای معلولیت شدید و بدون درآمد است که این موضوع نیز در دستور کار دولت است.

قول‌هایی که مدیرکل داد

او به خواسته معلولان برای فراهم شدن شرایط حمل‌ونقل و تردد در شهر نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: من‌کارت‌های این قشر از جامعه و تمدید آن از دیگر خواسته‌های معلولان بود. از آنجایی که این موضوع استانی و میان دستگاه‌هاست قول پیگیری دادم.

مدیرکل بهزیستی استان می‌افزاید: برای استفاده رایگان از لوازم و فضا‌های ورزشی مسائلی داشتند که این موارد را نیز قول پیگیری دادم. این نکته را هم به جامعه شریف معلولان بگویم که خواسته‌هایی را که در حوزه استانی است و قابلیت پیگیری و تعامل با دیگر دستگاه‌ها دارد پیگیری خواهم کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->