زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند
سرخط خبرها

تزریق واکسن آنفلوانزا برای چه کسانی ضروری است؟ + راه‌های پیشگیری از آنفلوانزا

  • کد خبر: ۲۹۰۰۱۲
  • ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۰
تزریق واکسن آنفلوانزا برای چه کسانی ضروری است؟ + راه‌های پیشگیری از آنفلوانزا
مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه بر خلاف باور عمومی، آنفلوانزا بیماری جدی است که می‌تواند عوارض خطرناکی داشته باشد، اظهار کرد: این بیماری به طور معمول در فصل‌های سرد سال شیوع بیشتری دارد و می‌تواند سینوس و بینی تا گلو، راه‌های تنفسی و ریه را درگیر کند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرشید رضایی با بیان اینکه بیماری‌های ویروسی مانند آنفلوانزا با شروع فصل سرد شیوع بیشتری پیدا می‌کنند، اظهار کرد: آنفلوانزا شاید برای برخی افراد یک سرماخوردگی ساده به‌نظر برسد، اما این بیماری می‌تواند عوارض جدی و حتی مرگباری داشته باشد؛ بنابراین مقایسه این بیماری با سرماخوردگی کار درستی نیست.

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه آنفلوانزا یک بیماری حاد تنفسی است، خاطرنشان کرد: آنفلوانزا به طور معمول در فصل‌های سرد سال شیوع بیشتری دارد و می‌تواند سینوس و بینی تا گلو، راه‌های تنفسی و ریه را درگیرکند. این بیماری از طریق سرفه، عطسه و تماس مستقیم با ترشحات بینی و دهان فرد آلوده به فرد دیگر منتقل می‌شود. با توجه به چگونگی انتقال آنفلوآنزا، بهداشت فردی و زدن ماسک برای پیشگیری از آنفلوآنزا اهمیت ویژه دارد. 

علائم آنفلوانزا 

وی درباره علائم آنفلوانزا توضیح داد: ابتدا، تب بالا و ناگهانی در بیمار پدیدار می‌شود؛ گاهی‌اوقات بیماران، ساعت شروع ناگهانی تب را هم به خاطر می‌آورند. پس از تب، علائمی مانند بدن‌درد شدید، سردرد شدید، خارش گلو یا گلودرد آغاز می‌شود که می‌تواند با سرفه خشک، آبریزش یا گرفتگی بینی همراه باشد. 

رضایی ادامه داد: بیماران برای رفع کسالت و خستگی مفرط به استراحت نسبی طی ۳ روز ابتدایی بیماری خود نیاز دارند؛ مصرف مایعات و سوپ به همراه استراحت‌کردن می‌تواند روند بهبود بیماری را سرعت بخشد. این احتمال وجود دارد که تهوع و اسهال در برخی بیماران مبتلا به آنفلوانزا مشاهده شود که به آنتی‌بیوتیک نیاز ندارد.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه علائم آنفلوانزا مانند آبریزش بینی و بدن درد ممکن است با سرماخوردگی اشتباه گرفته شود، گفت: شدت علائم آنفلوانزا معمولاً بیشتر و ناگهانی‌تر است؛ با توجه به این شرایط، بیماران باید دقت‌کنند که بیماری خود را به دیگران منتقل نکنند چرا که آنفلوانزا می‌تواند در برخی سالمندان و گروه‌های پرخطر، منجر به مرگ شود.

ضرورت واکسیناسیون

رضایی با بیان اینکه بسیاری از افراد از اهمیت واکسیناسیون علیه آنفلوانزا بی‌خبر هستند، گفت: اواخر شهریور و ابتدای پاییز، زمان مناسبی برای تهیه واکسن آنفلوانزا از داروخانه‌ها است. واکسیناسیون به موقع آنفلوانزا در ابتدای فصل سرد می‌تواند از مرگ هزاران سالمند و کودک خردسال جلوگیری‌کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه آنفلوانزا از دسته بیماری‌های عفونی مهم است که امکان پیشگیری با واکسن را دارد، خاطرنشان کرد: پس از شستن دست‌ها، واکسیناسیون سالانه، بهترین راه پیشگیری از آنفلوانزا و عوارض این بیماری به حساب می‌آید. ویروس آنفلوانزای انسانی به دلیل شرایط خاص ژنتیکی خود امکان جهش‌های سالانه ژنتیکی دارد. این ویروس با توجه به تغییرات ژنتیکی می‌تواند شدت بیماری را شدیدتر یا خفیف‌تر کند. 

وی با بیان اینکه واکسن آنفلوانزا ابتدای فصل سرد به بازار دارویی می‌آید و ایمنی بدن را در برابر ویروس‌های آنفلوانزای رایج در همان سال تقویت می‌کند، گفت: واکسیناسیون نه تنها می‌تواند از خود فرد بلکه از اطرافیان و افراد آسیب‌پذیر مانند سالمندان، کودکان و بیماران مزمن نیز محافظت می‌کند. افرادی که از سالمندان مبتلا به بیماری‌های مزمن ناتوان‌کننده در منزل مراقبت می‌کنند، نه تنها باید برای فرد سالمند واکسن تهیه‌کنند بلکه می‌بایست نسبت به تزریق واکسن برای خود اقدام‌کنند تا از انتقال بیشتر این بیماری در خانواده و جامعه جلوگیری‌کنند.

تزریق واکسن برای چه کسانی ضروری است؟

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درباره ضرورت تزریق واکسن گفت: لیست افرادی که می‌بایست به طور حتم نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام‌کنند، طولانی است. سالمندان، کودکان زیر ۵ سال، زنان باردار، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن (قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت و ...)، کارکنان مراکز درمانی و افرادی که در مراکز نگهداری از سالمندان ساکن هستند و کار می‌کنند به طور حتم می‌بایست نسبت به تزریق واکسن اقدام‌کنند. 

راه‌های پیشگیری از آنفلوانزا

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه «شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون در طول روز» مهم‌ترین رفتار پیشگیری‌کننده از انتشار آنفلوانزا در جامعه به حساب می‌آید، گفت: ویروس آنفلوانزای انسانی روی نوک انگشتان و کف دست برای مدتی باقی‌می‌ماند و ویروس به وسیله دست‌آلوده از طریق مالش چشم و بینی به بدن وارد می‌شود.

وی ادامه داد: پوشیدن ماسک در مکان‌های عمومی و شلوغ به هنگام ابتلا به آنفلوانزا مانند بسیاری بیماری‌های تنفسی، یکی از توصیه‌های مهم به حساب‌می‌آید. اثربخشی پوشیدن ماسک در دوران کرونا را تجربه کردیم؛ افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف‌تری هستند با ماسک‌زدن می‌توانند تا حدی در برابر ویروس آنفلوانزا از خود حفاظت‌کنند. 

رضایی با اشاره به ضرورت حفظ فاصله با بیمار گفت: پرهیز از تماس نزدیک با افراد بیمار همواره مورد تاکید است؛ حفظ فاصله یک تا دو متر از بیمار مبتلا به آنفلوانزا می‌تواند از سرایت قطرات تنفسی آلوده به دیگران جلوگیری‌کند، اما سرفه و عطسه می‌تواند قطرات آلوده را در مسافت‌های طولانی‌تری پرتاب کند.

وی ادامه داد: پوشش دهان و بینی هنگام سرفه و عطسه با دستمال یا قسمت داخل آستین لباس در منطقه آرنج از انتشار قطرات آلوده تنفسی جلوگیری می‌کند و جزو آداب تنفسی محسوب می‌شود. ضدعفونی کردن سطوح و وسایلی که بیمار دست آلوده خود را به آنها می‌زند، می‌تواند از آلوده شدن دست دیگران جلوگیری‌کند. به منظور ضدعفونی‌کردن سطوح می‌توان از الکل استفاده کرد؛ ضدعفونی‌کردن سطوح با اسپری الکل را در دوران کرونا تجربه کردیم و این کار نباید به وسواس و زیاده‌روی منجر شود. 

رضایی گفت: برخلاف باور عمومی، آنفلوانزا، یک بیماری جدی است که می‌تواند عوارض خطرناکی داشته باشد و با سرماخوردگی ساده متفاوت است. افراد با واکسیناسیون سالانه و رعایت بهداشت فردی می‌توانند از خود و خانواده‌شان در برابر این بیماری محافظت‌کنند. مراکز بهداشتی سراسر کشور آماده ویزیت بیماران مبتلا به آنفلوانزا و راهنمایی توصیه‌های بهداشتی لازم به خانواده‌ها هستند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->