راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

میانگین بارش‌ها در پاییز سال گذشته ۴۳ درصد کم‌تر از حد نرمال بود

  • کد خبر: ۲۹۰۰۲۴
  • ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸
میانگین بارش‌ها در پاییز سال گذشته ۴۳ درصد کم‌تر از حد نرمال بود
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: میانگین بارش‌ها در فصل پاییز سال گذشته، ۴۳ درصد کم‌تر از حد نرمال برآورد شده و این میزان بارش‌ها در نیمه اول فصل زمستان نیز کم‌تر از معمول بود.

به گزارش شهرآرانیوز، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با بیان اینکه میزان بارش‌ها کم‌تر و دمای هوا گرم‌تر از حد نرمال در فصل پاییز خواهد بود، گفت: روز شنبه ۳۱ شهریورماه یک سال آبی (سال آبی از یکم مهر شروع می‌شود و تا پایان شهریور ادامه دارد) به پایان رسید و میزان بارش‌های کلی کشور در بازه زمانی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۲ معادل با میانگین بارش‌های بلند مدت بوده است.

وی افزود: میانگین بارش‌ها در فصل پاییز سال گذشته، ۴۳ درصد کم‌تر از حد نرمال برآورد شده و این میزان بارش‌ها در نیمه اول فصل زمستان نیز کم‌تر از معمول بود، اما در نیمه دوم زمستان تا حد زیادی کمبود بارندگی‌ها جبران شد و از شدت نابه‌هنجاری‌های بارندگی‌ها کاسته شد، به طور کلی میزان بارندگی‌ها در زمستان سال گذشته نیز کم‌تر از حد نرمال بود.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه میزان بارندگی‌ها در فصل بهار امسال بیش‌از حد نرمال بود، گفت: میزان بارش‌ها در فصل بهار تا حد زیادی کمبود بارش فصل پاییز را جبران کرد. در فصل تابستان نمی‌توان توقع میزان بارش‌های چشمگیر را داشت، زیرا فصل بارش‌ها در تابستان نیست.

وی ادامه داد: به طور کلی میزان بارش‌ها از ابتدای سال آبی (یکم مهر) تا پایان فروردین امسال کم‌تر از حد نرمال بوده، اما از انتهای فروردین تا انتهای اردیبهشت سال‌جاری میانگین سالیانه بارش‌ها به حد نرمال رسیده است و این روند بارش‌ها تا اوایل خرداد ادامه داشت و به طور نسبی میانگین بارش‌ها در کشور معادل با میانگین بارش بلند مدت شد.

وظیفه با اشاره به اینکه میزان بارش‌ها در فصل تابستان در میانگین نرمال قرار داشت و تغییر نداشت، افزود: همان طور که مشخص است در فصل تابستان بارندگی بسیار محدود است و میزان بارش‌ها در تمام استان‌ها به یک میزان نبوده است؛ به عبارت دیگر میزان بارش‌ها در برخی از استان‌ها کم‌تر از حد نرمال و برخی مناطق دیگر بیشتر از حد نرمال بوده است.

وی افزود: استان سمنان با منفی ۳۱ درصد بیشترین میزان بارش‌ها به خود اختصاص داد، سپس استان قزوین با منفی ۲۷ درصد و استان تهران با منفی ۲۳ درصد به عنوان کم‌بارش‌ترین استان‌ها هستند. همچنین، استان سیستان و بلوچستان با مثبت ۳۹.۵ درصد رتبه اول در میزان بارندگی‌ها بالاتر از حد نرمال است؛ البته لازم به ذکر است که بیشتر بارش‌ها مربوط به شمال این استان بوده است.

مقام مسئول سازمان هواشناسی ادامه داد: پس سیستان بلوچستان، استان خراسان جنوبی با ۳۴.۵ درصد و استان یزد با ۳۷.۴ درصد به ترتیب بیشترین میزان بارندگی‌ها در بارش‌های سالیانه داشتند؛ جنوب شرق و شرق کشور بیشترین میزان نابه‌هنجاری‌های بارندگی‌ها را داشت.

وی افزود: اگر بخواهیم میزان بارندگی‌ها را بر اساس مقدار بارش اعلام کنیم، میزان بارندگی‌ها در استان کرمانشاه با ۸۳ میلی‌متر بیشتر از میانگین بلند مدت بوده، پس‌از آن استان ایلام با ۵۸.۶ میلی‌متر و خوزستان با ۵۱.۶ میلی‌متر در صدر جدول بیشترین میزان بارش‌ها قرار دارند.

وظیفه با اشاره به میزان دمای هوا طی یک سال آبی، گفت: میانگین دمای هوای کشور از ابتدای سال آبی ۱.۵ درجه بیشتر از حد نرمال بوده است، به عبارت دیگر دمای متوسط کشور در طی سال آبی امسال (۱۴۰۳ - ۱۴۰۲) ۱۹.۶ بوده درحالیکه میانگین بلند مدت ۱۸ و یک دهم برآورد شده است.

وی ادامه داد: از ابتدای فصل تابستان امسال دمای هوا ۱.۶ دهم درجه گرم‌تر از حد نرمال بود و بیشترین نابه‌هنجاری دمایی با دمای ۲.۶ دهم درجه مربوط به مردادماه است که از میانگین مرداد ماه‌های ۳۰ سال گذشته بالاتر بوده است که نابه‌هنجاری‌های بسیاری شدیدی هم داشته است.

مقام مسئول سازمان هواشناسی با اشاره به پیش‌بینی وضعیت بارش‌ها در فصل پاییز، افزود: با توجه به نقشه‌ها و پیش‌بینی سازمان هواشناسی، پاییز امسال نسبتاً خشک و بارش‌ها کم‌تر از حد نرمال خواهد بود؛ به عبارت دیگر امسال با پاییز خشک‌تر و گرم‌تر از نرمال را تجربه خواهیم کرد.

وظیفه با اشاره به وضعیت فصل پاییز به کشاورزان توصیه کرد و افزود: با توجه به پیش‌بینی‌های فصلی، با پاییز کم‌بارشی مواجه خواهیم بود، گاهی کاشتن یا عدم کاشت محصول برای کشاورزان زیان‌بار است، اما کشاورزان باید ریسک فصل در نظر داشته باشند و باید با بهره‌مندی از پیش‌بینی‌های کوتاه مدت هواشناسی برای محصولات خود برنامه‌ریزی داشته باشند تا اگر محصولات خود را کاشتند، اما باران به مقدار مورد نیاز آن محصول نیامد، به چه میزان خسارت متحمل می‌شوند.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->