استرداد کلاهبردار ۸۶۰ هزار دلاری به کشور (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) فعالیت مدارس و دانشگاه‌های کدام شهر‌های خوزستان فردا (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری است؟ هوش مصنوعی و ابتلا به آلزایمر ! دستگیری قاتل ۲ ساعت بعداز ارتکاب قتل در بوشهر (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷ دهک جامعه توان پرداخت هزینه مشاوره را ندارند | ۷۶ درصد اعضای سازمان نظام روانشناسی را خانم‌ها تشکیل می‌دهند گردهمایی روز ملی روانشناس و مشاور در مشهد برگزار شد | شهروندان تنها به مشاوران دارای پروانه اشتغال مراجعه کنند + فیلم مدارس کدام شهرهای استان سیستان و بلوچستان فردا (چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری است؟ افزایش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در کشور بهروز آذر: حضور بانوان در عرصه تصمیم‌گیری کشور بی‌سابقه است جزئیات انفجار در یک واحد صنعتی اصفهان + فیلم و تعداد قربانیان (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حادثه سرویس دانش‌آموزان دختر در ارومیه ۱۱ نفر را راهی بیمارستان کرد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: امسال ۸۲ هزار نفر در آموزش‌و‌پرورش استخدام می‌شوند خدمات اورژانس اجتماعی به صورت رایگان ارائه می‌شود آیا مراجعان به روانپزشک، «بیمار روانی» و «دیوانه» هستند؟ انجام سالانه ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور آمار معلمان زندانی به دلیل بدهی مالی | کدام استان‌ها بیشترین زندانی دبیر را دارند؟ تأکید سرکنسول جمهوری ترکیه بر افزایش تعداد پرواز‌ها بین مشهد و این کشور حمایت آموزش و پرورش از دانش‌آموزان حادثه دیده بندرعباس مهلت دریافت کارت ورود به جلسه کنکور امشب به پایان می‌رسد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا روز‌های پایانی هفته جاری جزئیات سهمیه کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد مسئله مهم بغل‌کردن تا صدسالگی آخرین مهلت اعلام وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی تعیین شد معضل کمبود روانشناس در شهرستان‌ها جدی است زائران حج ۵۰۰ یورو ارز زائری دریافت می‌کنند | زائران زمینی عتبات هم به زودی ارز زیارتی دریافت می‌کنند استاندارد مهدکودک‌ها، یک مربی به‌ازای هر کودک است پلمب یک داروخانه در مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) آمار تعداد داوطلبان رشته‌های آزمایشی اعلام شد | حضور پررنگ زنان در صف کنکور پزشکی دخترت را در آغوش بگیر | درباره رابطه مطلوب والدین با دختران نوجوان
سرخط خبرها

سکته مغزی، سومین علت مرگ و میر در جهان

  • کد خبر: ۲۹۰۷۰۰
  • ۰۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۴
سکته مغزی، سومین علت مرگ و میر در جهان
یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد که تغییرات آب و هوایی و بدتر شدن رژیم غذایی، نرخ جهانی بروز سکته مغزی و مرگ و میر ناشی از سکته را به اوج رسانده است.

به گزارش شهرآرانیوز، به گفته تیمی به سرپرستی «والری فیگین»، از دانشگاه فناوری اوکلند در نیوزلند، «تقریباً ۱۲ میلیون نفر در سراسر جهان در سال ۲۰۲۱ دچار سکته مغزی شدند که ۷۰ درصد نسبت به سال ۱۹۹۰ افزایش یافته است.»

در حال حاضر سکته مغزی سومین علت مرگ و میر در جهان است که سالانه بیش از ۷.۳ میلیون نفر را می‌کشد.

به گفته متخصصان، این روند می‌تواند اینگونه نباشد، زیرا سکته تا حد زیادی قابل پیشگیری است.

برخی از عوامل خطر سکته مغزی عبارتند از: آلودگی هوا (که تغییرات آب و هوایی موجب آن تشدید می‌شود)، وزن اضافی بدن، فشار خون بالا، سیگار کشیدن و عدم تحرک بدنی. به گفته محققان، همه این خطرات را می‌توان کاهش داد یا کنترل کرد.

علاوه بر میلیون‌ها مرگ مرتبط با سکته مغزی، این حملات اغلب بازماندگان را به طور جدی ناتوان می‌کنند. این گزارش نشان می‌دهد که تعداد سال‌های زندگی سالم از دست رفته در سراسر جهان به دلیل سکته تقریباً یک سوم (۳۲ درصد) بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱ افزایش یافته است.

چرا افزایش در سکته مغزی رخ داده است؟ بر اساس تحلیل جدید، میزان قرار گرفتن افراد در معرض عوامل خطر متعدد سکته مغزی مدام در حال افزایش است.

بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱، بار جهانی سکته ناشی از شاخص توده بدنی بالا (افزایش ۸۸ درصدی)، دمای بالا (۷۲ درصد)، قند خون بالا (۳۲ درصد)، رژیم غذایی سرشار از نوشیدنی‌های شیرین (۲۳ درصد)، فعالیت بدنی کم (۱۱٪)، فشار خون سیستولیک بالا (۷٪) و رژیم غذایی کم اسید‌های چرب غیراشباع امگا ۶ (تا ۵٪) به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

دما‌های بالاتر به معنای بدتر شدن آلودگی هوا، یکی دیگر از عوامل خطر شناخته شده برای سکته مغزی است. به گفته محققان، تاثیر روز‌های گرم و مه آلود بر خطر سکته مغزی شاید در کشور‌های فقیرتر مخرب‌ترین باشد و ممکن است با تغییرات آب و هوایی بدتر شود.

در حقیقت، زمانی که صحبت از خطر سکته مغزی هموراژیک (خون‌ریزی) می‌شود، اکنون خطرات ناشی از تنفس در هوای کثیف با سیگار کشیدن برابر است.

سکته مغزی هموراژیک بسیار کمتر از سکته مغزی ایسکمیک (مرتبط با لخته) است و حدود ۱۵ درصد موارد را شامل می‌شود. اما محققان خاطرنشان کردند که این عامل نیمی از مرگ و میر‌ها و ناتوانی‌های مرتبط با سکته مغزی در سطح جهان است.

بدتر شدن رژیم غذایی نیز نقش مهمی در میزان سکته دارد، زیرا میزان چاقی، کلسترول بالا و فشار خون بالا را افزایش می‌دهد که همگی عوامل خطر بزرگ سکته مغزی هستند.

از دست دادن سلامتی ناشی از سکته به طور نامتناسبی بر بسیاری از محروم‌ترین کشور‌های آسیایی و جنوب صحرای آفریقا به دلیل افزایش بار عوامل خطر کنترل نشده، به ویژه فشار خون بالا کنترل نشده، و افزایش سطح چاقی و دیابت نوع ۲ در بزرگسالان جوان تأثیر می‌گذارد.

جانسون گفت: «از آنجایی که آلودگی هوا ارتباط تنگاتنگی با افزایش دما دارد، اهمیت اقدامات اضطراری آب و هوایی و اقدامات برای کاهش آلودگی هوا را نمی‌توان بیش از حد برآورد کرد؛ و با افزایش قرار گرفتن در معرض عوامل خطر مانند قند خون بالا و رژیم غذایی سرشار از نوشیدنی‌های شیرین شده با قند، نیاز اساسی به مداخلات متمرکز بر چاقی و سندرم‌های متابولیک (مانند دیابت) وجود دارد.»

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->