به گزارش شهرآرانیوز؛ حسن صادقی، ۵ مهر ماه در مراسم یادبود کارگران جان باخته حادثه معدن طبس که در خانه کارگر استان مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: مقصر اصلی حادثه معدن طبس، عدم نظارت و کنترل و مقصر دوم، کارفرمای معدن بوده است. انتظار داشتیم کارگران در سراسر کشور خودشان برای خودشان حرمتی قائل شوند و اگر دیگران، ما را تحویل نمیگیرند، خود کارگران باید ارزش و منزلت خود را حفظ کنند.
صادقی افزود: حادثه معدن طبس، نه اولین حادثه است و نه آخرین حادثه خواهد بود و قطعا در آینده چنین مواردی را بیشتر خواهیم داشت بنابراین باید فکری اساسی در این خصوص شود.
صادقی با تاکید بر اینکه صنایع پر ریسک و حادثه آفرین باید مشخص شوند گفت: ما باید بر اساس نوع حوادث، مکانیسمهای بازدارندگی را تعریف کرده و سیستمهای نظارتی را افزایش دهیم.
معاون دبیرکل خانه کارگر کشور اضافه کرد: ما تقریبا دو میلیون کارگاه داریم در حالیکه تنها ۱۳۰۰ نفر بازرس کار داریم. با این تعداد بازرس، کار تقریبا پنج سال و سه ماه طول میکشد تا یک کارگاه مورد ارزیابی و بازرسی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: دولت باید برای حوزه روابط کار و بازرسین کار فکری کند و در ردیف بودجه، سهم بیشتری برای این حوزه قائل شود تا بازرسین کار متخصص بیشتری استخدام شوند و بازرسیهای بیشتری انجام شود.
صادقی ادامه داد: در دو سال گذشته، گواهی صلاحیت ایمنی برای پیمانکاران در حوزه معدن توسط دولت حذف شده است در واقع ارزشیابی میزان توانمندی و استعداد پیمانکار را در این حوزه حذف کردهاند.
وی تصریح کرد: وزیر کار و معاون روابط کار او به دلیل عدم آشنایی با این حوزه، حادثه معدن طبس را حادثهای معمول و طبیعی خواندند که جامعه کارگری را با این حرف ناراحت کردند.
صادقی اضافه کرد: سیستم مانیتورینگ معدن طبس چرا باید خاموش باشد؟ در تمام دنیا معادن را به گونهای تجهیز میکنند که یک ربع قبل از انفجار، صدای آلارم انفجار به صدا درمیآید ولی در معادن ما اینگونه نیست.
معاون دبیرکل خانه کارگر کشور با اشاره به حادثه اخیر معدن شازند گفت: جان انسانها را باید پاس بداریم. هرساله حوادث معدن در کشور پیش میآید ولی مسئولین امر هیچ اقدامی نمیکنند.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از پیشامدها، استفاده از تکنولوژی روز و بکارگیری مکانیسمها ضرورت دارد افزود: مقصر اصلی حادثه معدن طبس، عدم نظارت و کنترل و مقصر دوم، کارفرمای معدن بوده است.
صادقی تصریح کرد: ما نمیگوییم معادن را به پیمانکار بخش خصوصی واگذار نکنید ولی باید به پیمانکاری واگذار شود که صلاحیت داشته باشد.
وی ادامه داد: ما در حوزه روابط کار واقعا مشکل داریم و غیر متخصصین در این حوزه به کار گرفته شدهاند در حالی که کسی باید در حوزه روابط کار بنشیند که حقوق کار را تدریس کرده باشد و در رابطه با حوادث ناشی از کار، روابط کارگر و کارفرما و دستمزد کارگران اطلاعات و تسلط کافی داشته باشد.
صادقی با تاکید بر اینکه کارگران معدن باید تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور قرار بگیرند گفت: صنایع باید دسته بندی شوند و صنایع حادثه بار باید به صورت مستمر مورد ارزیابی و نظارت قرار گیرند.
وی با بیان اینکه قریب به ۵۰ درصد حوادث ناشی از کار مربوط به کارگران ساختمانی است افزود: چرا در کشوری که این میزان درآمد دارد، برای قشر کارگر ردیف بودجههای بیشتری در نظر نمیگیرند.
منبع: عصر ایران