شهرآرانیوز؛ الجزیره با الیجا مگنیر، تحلیلگر نظامی و امنیتی، درباره نوع بمبهایی که در حمله روز گذشته رژیم صهیونیستی به بیروت استفاده شد، صحبت کرده است. او در این باره گفته است:
اطلاعات ما از چیزهایی است که نیروی هوایی اسرائیل ارائه کرده است؛ آنها گفتهاند از ۸۵ تن مواد منفجره استفاده کردهاند و وزن هر بمب یک تن بوده است. این حجم از مواد منفجره نوعی زلزله در بیروت ایجاد کرده است. من با افراد زیادی در سرتاسر بیروت صحبت کردهام؛ همه آنها انفجار را طوری توصیف کردهاند که انگار در همسایگی آنها اتفاق افتاده.
طبق اطلاعات منتشرشده، ارتش اسرائیل ممکن است از دوبمب یا ترکیبی از آنها در بمباران ضاحیه بیروت استفاده کرده باشد: یا GBU-۳۱ JDAM [مهمات حمله مستقیم مشترک] که توسط آمریکاییها ساخته شده و در زرادخانه اسرائیل وجود دارد. بمبهای GBU-۳۱ (JDAM) پس از بمبهای هستهای خطرناکترین سلاح کشتار جمعی محسوب میشوند. آمریکا هزاران بمب از این نوع را به اسرائیل داده است و اسرائیلیها هم بارها در غزه علیه اهداف متعددی از آنها استفاده کردهاند.
گزینه دیگر Spice ۲۰۰۰ است که شرکت اسرائیلی Rafael آن را ساخته است. موشک اسپایس دو مدل دارد که مدل اسپایس ۲۰۰۰ پیشرفتهتر است و بدون ردیابی میتواند از رادار فرار کند و به هدف بخورد. موشک اسپایس از فاصله ۶۰ کیلومتری به سوی هدف شلیک میشود.
الیجا مگنیر در ادامه گفته است: به نظر من ترکیب این دو بمب میتواند اثری را که ما دیدهایم ایجاد کند. به همین دلیل است که کشف و بازیابی تمام اجساد از زیر آوار ساختمانها زمان بسیار زیادی طول میکشد.
رسانههای اسرائیلی هم میگویند حدود ۸۵ بمب به اصطلاح «سنگرشکن» در حمله روز گذشته استفاده شده است. این موشکها که به عنوان «مهمات نفوذ زمینی» نیز شناخته میشوند، قبل از منفجر شدن در اعماق زمین فرو میروند. آنها قدرت تخریب تأسیسات زیرزمینی و ساختمانهای بتنی را دارند. این بمبها میتوانند به عمق ۳۰ متری زمین یا ششمتری بتن نفوذ کنند و همچنین امواج ضربهای به وجود آورند که میتواند سازههای دیگر را فرو بریزد.
کنوانسیون ژنو استفاده از این بمبها را در مناطق پرجمعیت به دلیل خطر تلفات انبوه و غیرقانونی ممنوع اعلام کرده است.