یک کشته و ۴ مصدوم در آتش سوزی پالایشگاه پارس پترو شوشتر +فیلم رشد ۳۷ درصدی عملیات‌های آتش سوزی و امداد و نجات در شهریور ۱۴۰۳ | حوادث آسانسوری همچنان در صدر قرار دارد سانحه رانندگی در بجستان یک کشته برجای گذاشت (۲۴ مهر ۱۴۰۳) ۹ کشته و مصدوم در انفجار دیگ ذوب در شهرک صنعتی کاشان تصادف ۲ خودروی پراید در زاوه ۲ فوتی و پنج مصدوم بر جای گذاشت (۲۴ مهر ۱۴۰۳) تصادف در جاده قوچان با چهار کشته و مجروح (۲۴ مهر ۱۴۰۳) یک مرد روس، پس از دوماه سرگردانی در سردترین دریای شرق آسیا، زنده پیدا شد دستگیری ۱۱ سرشاخه یک شرکت هرمی در مشهد (۲۴ مهرماه ۱۴۰۳) کدام شهرستان‌های خراسان رضوی در وضعیت قرمز از نظر نرخ جمعیت قرار دارند؟ کلاهبرداری به بهانه فروش خودرو و دریافت بیعانه فوت ۲ دانش‌آموز به دلیل تصادف کامیون با تاکسی در کرج + عکس و فیلم اعلام زمان ثبت‌نام آزمون ارشد علوم پزشکی سال ۱۴۰۴ کشف مواد مخدر از رادیاتور خودرو در گمرک بندرعباس (۲۴ مهر ۱۴۰۳) اجرای مانور امنیتی در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی نژاد مشهد (۲۴ مهر ۱۴۰۳) لزوم توجه به ارتقای سطح سواد ایمنی مواد غذایی و تغذیه جامعه دستگیری مرد خارجی که در نقش مامور از مردم اخاذی می‌کرد + عکس بیمه زنان روستایی و عشایری تا چه میزان توسط مسئولان جدی گرفته شده است؟ اعتبار خرید تا ۵ میلیون تومان به بازنشستگان کشوری تعلق گرفت (۲۴ مهر ۱۴۰۳) تا پایان برنامه هفتم توسعه، تعداد هنرستان‌ها در خراسان رضوی باید ۵۵ درصد افزایش یابد ثبت‌نام بیش از ۵۰ هزار داوطلب در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۴ خراسان رضوی نیازمند هزار و ۵۰۰ معلم تربیت بدنی
سرخط خبرها

زبان اشاره در کشور به رسمیت شناخته نشده است | وجود بیش از ۲۰۰ هزار ناشنوا در کشور

  • کد خبر: ۲۹۱۹۴۹
  • ۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۲
زبان اشاره در کشور به رسمیت شناخته نشده است | وجود بیش از ۲۰۰ هزار ناشنوا در کشور
رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور درخصوص وضعیت مناسب‌سازی برای تسهیل ارتباط ناشنوایان با بخش‌های مختلف جامعه، گفت: در قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت به موضوع مناسب‌سازی تجهیزات و ابزار موردنیاز ناشنوایان اشاره نشده و همین امر منجر به دیده نشدن نیاز‌های ناشنوایان در جامعه شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامرضا رضایی‌فر، با بیان اینکه آنطور که باید و شاید در کشور به بحث مناسب‌سازی ناشنوایان توجه نشده است، یکی از دلایل این موضوع را به رسمیت شناخته نشدن زبان اشاره در کشور عنوان کرد و افزود: این زبان باید توسط مجلس و نهاد‌های قانونی به رسمیت شناخته و الزام استفاده از آن برای دستگاه‌ها و نهاد‌ها بیشتر شود، به گونه‌ای که در هر دستگاه و وزارتخانه یک مترجم برای پاسخگویی به ناشنوایان داشته باشد.

رضایی‌فر با اشاره به وجود بیش از ۲۰۰ هزار ناشنوا در کشور، خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه بیش از ۲۰۰ هزار ناشنوا ر کشور داریم، اما متناسب با جمعیت آنها، مترجم وجود ندارد؛ این درحالیست که از یک سو باید تعداد مترجمان افزایش یابد و از سوی دیگر این زبان به رسمیت شناخته شود. در حال حاضر اگر یک ناشنوا به یک دستگاه و ارگان مراجعه کند، نمی‌تواند نیاز و منظور خود را بیان کند یا در مثالی دیگر در دادگاه‌ها نبود مترجمان به شدت احساس می‌شود.

رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور با تاکید بر اینکه همه دستگاه‌ها و ارگان‌ها باید زبان اشاره را به رسمیت بشناسند و آموزش این زبان به کارمندان‌شان را در دستور کار خود قرار دهند، به خلاء قانونی موجود در این زمینه اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر یک قرن از استفاده از زبان اشاره در مدارس ناشنوایان می‌گذرد، اما هنوز این زبان به رسمیت شناخته نشده است؛ و در قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت نیز به دسترس‌پذیری این قشر اشاره‌ای نشده است.

رضایی‌فر در تشریح تسهیل مناسب‌سازی جامعه برای ناشنوایان پیشنهاد کرد که در ابتدا باید درمورد نیاز‌های این قشر از آنها پرسش شود. به طور مثال اگرچه، در بحث حمل و نقل شهری طی سال‌های گذشته در وسایل حمل و نقل عمومی، سیستم‌های شنیداری برای نابینایان و دیداری برای ناشنوایان فعال بود،، اما این وسایل ااکثرا از کار افتاده است. امید است که همه سیستم‌های حمل و نقل عمومی به این موارد مجهز باشند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->