«فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم
سرخط خبرها

سازمان اسناد: سامانه ثبت ادعا راه‌اندازی می‌شود

  • کد خبر: ۲۹۲۱۹۶
  • ۱۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۲
سازمان اسناد:  سامانه ثبت ادعا راه‌اندازی می‌شود
سخنگوی سازمان ثبت با اشاره به اینکه سامانه ماده یا سمانه ساماندهی اسناد عادی یا سامانه ثبت ادعا توسط این سازمان راه‌اندازی می‌شود، گفت: قانونگذار برای اینکه به مردم فرصت دهد و مردم هم با قانون آشنا شوند و بتوانند مرحله به مرحله همگام با قانون حرکت کنند، هر گونه الزام در نقل و انتقال رسمی املاک را موکول به سامانه ماده ۱۰ کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ صفدر کشاورز درباره قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، گفت: قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، ۱۵ ماده دارد و برای این ۱۵ ماده، ۱۴ آیین نامه پیش‌بینی شده که ۶ تا از این آیین‌نامه‌ها به تصویب رییس قوه قضاییه و ۸ تا از این آیین‌نامه‌ها به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

وی افزود: از زمان لازم الاجرا شدن قانون مذکور از سوم تیرماه تاکنون، سازمان ثبت و وزارت راه و وزارت صمت توانستند فقط آیین‌نامه ماده ۳ این قانون را که نحوه اتصال مشاورین املاک به سامانه ثبت الکترونیک اسناد است را به اتمام برسانند و جهت امضا به محضر ریاست قوه قضاییه تقدیم کنند. همین یک آیین‌نامه ۳۱ ماده دارد؛ لذا قانون به ظاهر ساده به نظر می‌آید ولی بسیار فنی و پیچیده است.

سخنگوی سازمان ثبت ادامه داد: برای تبیین موضوع و روشن شدن این قانون، جلسات و بحث‌های کارشناسی نیاز است تا بتوانیم این قانون را به نحو صحیح و دقیق اجرا کنیم، ضمن اینکه برخی از ابهامات این قانون لزوما با آیین نامه برطرف خواهد شد که در حال تدوین حداقل آن بخشی از آیین‌نامه‌هایی هستیم که در حوزه قوه قضاییه باید تهیه و به تصویب رییس قوه قضاییه برسد. تا آلان ۴ تا از آیین‌نامه‌ها را تهیه کردیم و تقدیم معاونت حقوقی قوه قضاییه کردیم که یکی از آنها آیین‌نامه ماده ۳ قانون مذکور است که به جمع بندی نهایی رسید و تقدیم رییس قوه قضاییه شد.

کشاورز گفت: در قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول از بسیاری از سامانه‌ها نام برده می‌شود مانند سامانه ثبت آنی، سامانه ثبت الکترونیک اسناد، سامانه موضوع ماده ۱۰، سامانه ثبت ادعاها، سامانه ساماندهی اسناد عادی. زمانی که یک نفر قانون را مطالعه می‌کند سخت است که تشخیص دهد این سامانه‌ها چه موضوعی هستند و چه ارتباطی با هم دارند. در واقع تمام این قانون حول محور دو سامانه می‌چرخد. یکی سامانه ثبت الکترونیک اسناد یا سامانه ثبت آنی معاملات است که این دو تا سامانه یکی است و همان سامانه‌ای است که در دفاتر اسناد رسمی سند را ثبت می‌کند و از سال ۱۳۹۲ راه‌اندازی شده و آلان هم بهره‌برداری می‌شود.

وی افزود: سامانه دوم سامانه موضوع ماده ۱۰، سامانه ثبت ادعا‌ها و سامانه ساماندهی اسناد عادی است که این سه تا سامانه هم یک سامانه است و همان سامانه‌ای است که در ماده ۱۰ قانون است و طبق آن سازمان ثبت یک سال فرصت دارد از زمان ابلاغ قانون آن سامانه را راه‌اندازی کند که هنوز راه‌اندازی نشده است؛ پس هر جا صحبت از سامانه ماده ۱۰ یا سامانه ساماندهی اسناد عادی یا سامانه ثبت ادعا‌ها می‌شود سامانه‌ای است که سازمان ثبت ظرف یکسال ایجاد خواهد کرد که هنوز ایجاد نکرده است.

کشاورز گفت: در خصوص نقل و انتقال، مردم با این قانون گا‌ها دچار ابهام می‌شوند که آیا اکنون باید نقل و انتقال همه اسناد را رسمی انجام دهند یا می‌توانند هم رسمی و هم عادی نقل و انتقال را انجام دهند؟ قانونگذار برای اینکه به مردم فرصت دهد و مردم هم با قانون آشنا شوند و بتوانند مرحله به مرحله همگام با قانون حرکت کنند، هر گونه الزام در نقل و انتقال رسمی املاک را موکول به سامانه ماده ۱۰ کرده است و به عبارتی سازمان ثبت یک سال فرصت دارد سامانه‌ای را تحت عنوان سامانه ماده ۱۰ یا سامانه ساماندهی اسناد عادی یا سامانه ثبت ادعا راه‌اندازی کند که این راه‌اندازی توسط رییس قوه قضاییه اعلام و ابلاغ خواهد شد و در روزنامه رسمی منتشر می‌شود و یکسال پس از راه‌اندازی آن سامانه، هر گونه نقل و انتقالی نسبت به اموال غیرمنقول باید به صورت رسمی باشد و اگر رسمی انجام نشود، مشمول ضمانت‌های ماده یک قانون خواهد شد.

وی با اشاره به تبصره ۴ ماده یک قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول گفت: این تبصره استثناست. طبق این تبصره قانونگذار اعلام کرده است اسنادی که از روز لازم الاجرا شدن این قانون یعنی سوم تیرماه سال جاری صادر می‌شود، مستثنی هستند و اگر کسی بخواهد نقل و انتقالی روی این اسناد انجام دهد باید به صورت رسمی آنرا انجام دهد.



سخنگوی سازمان ثبت درباره تکلیف نقل و انتقالاتی که قبل از لازم‌الاجراشدن قانون مذکور انجام شده است، گفت: طبق ماده ۱۰ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، «سازمان مکلف است، ظرف یک­‌سال از تاریخ ابلاغ این قانون، سامانه‌ای را با عنوان ساماندهی اسناد غیررسمی جهت ثبت ادعا‌های راجع به مالکیت عین، مالکیت منافع بیش از دوسال و حق انتفاع و حق ارتفاق اموال غیرمنقول و مستندات مربوط به آن که قبل از راه‌اندازی سامانه مذکور ایجاد شده و فاقد سند رسمی هستند، ایجاد نماید. مدعیان مذکور مکلفند ظرف دو سال از تاریخ راه‌اندازی این سامانه نسبت به درج مستندات و ادعا‌های خود در سامانه مذکور و ظرف دو سال از تاریخ درج در سامانه، حسب مورد نسبت به تنظیم سند رسمی یا طرح دعوای الزام به تنظیم سند رسمی یا دعوای مرتبط در مراجع قضائی یا هر امر قانونی لازم دیگر به منظور أخذ سند رسمی مالکیت، اقدام و مدرک مربوط را در سامانه درج نمایند. پس از اقدام متقاضی، مراجع قانونی مربوط مکلفند اقدامات انجام ­شده توسط متقاضی و نیز نتیجه آن را در سامانه موضوع این ماده درج نمایند. پس از مهلت مزبور هیچ ادعائی در سامانه قابل ثبت نیست. در صورت انقضای مواعد فوق الذکر و عدم اقدام قانونی مدعیان مذکور، ادعا‌های مزبور علیه اراضی عمومی و دولتی از جمله اراضی ملی، موات، خالصه، مستحدث و ساحلی و همچنین علیه اشخاص ثالث با حسن نیت (بی­‌اطلاع از معاملات معارض قبلی) دارنده سند رسمی، قابل استناد، استماع و معارضه نیست...»

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->