تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان فروش ۹ محصول مدیران خودرو به صورت نقد و اقساط (۲ دی ۱۴۰۳) + شرایط مرحله جدید واریز سود سهام عدالت در راه است
سرخط خبرها

۹۶ میلیارد دلار فرصت انرژی در کشور از دست رفت

  • کد خبر: ۲۹۲۵۳۷
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
۹۶ میلیارد دلار فرصت انرژی در کشور  از دست رفت
رییس پژوهشگاه نیرو گفت: در حال حاضر لازم است در تصمیمات در برنامه و بودجه و شورای عالی انرژی نسبت به سرمایه گذاری و مدلهای مختلف آن توجه شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مجید عمیدپور در کنفرانس بین المللی تهویه مطبوع و تاسیسات حرارتی با بیان اینکه ما در بخش‌های مختلف انرژی دچار ناترازی جدی هستیم، اطهار داشت: تابستان دچار چالش برق بودیم و بزودی در حوزه تامین گاز دچار مشکل خواهیم شد و شرایط نامناسبی را تجربه می کنیم.

وی افزود: مشکل این است که دائما در حوزه یوتیلیتی سرمایه گذاری می کنیم بدون اینکه به توسعه کشور توجه شود و ما امروز تبعات این عدم توجه را تجربه می کنیم، بنابراین لازم است به این مشکلات توجه کنیم و تصمیماتی نگیریم که مردم دچار مشکل شوند. 

رییس پژوهشگاه نیرو با بیان اینکه امروز دچار چالش های شدیدی در حوزه های

وی با بیان اینکه باید اقداماتی انجام شود که چالش ها را کاهش دهیم و کشور را از شرایط نامطلوب خارج کنیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر لازم است در تصمیمات در برنامه و بودجه و شورای عالی انرژی نسبت به سرماخیه گذاری و مدلهای مختلف آن توجه شود.

عمیدپور با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲، ۹۶ میلیارد دلار فرصت انرژی کشور را از دست دادیم، افزود: نیاز است سرمایه گذاری جدی انجام شود تا به جای سوزاندن؛ منابع را  وارد چرخه اقتصادی کنیم. 

وی تصریح کرد: امسال ۱۸ هزار مگاوات ناترازی برق داریم و با رشد مصرفی که داریم پیش بینی می شود که این رقم به ۲۵ هزار مگاوات  برسد.

رییس پژوهشگاه نیرو با بیان اینکه از عهده تولید و متناسب کردن تولید و مصرف بر نمی آییم، گفت: یکی از راهها برای عبور از این شرایط متعادل کردن مصرف است، به جای اینکه منابع کشور دود شود وارد چرخه اقتصاد شود و کسب و کار حوزه انرژی ارتقا یابد،

وی ادامه داد: حدود ۱۰ میلیارد دلار پول در حوزه انرژی در گردش است نباید اجازه دهیم این پول از دست برود باید در شرکتها و واحدهای تولیدی بچرخد، علاقمندیم این منابع در چرخه اقتصادی و فعالیت انرژی وارد شود.

وی درباره اینکه چه باید کرد، گفت: انتظار می رود بخش خصوصی پای کار آمده و سرمایه گذاری کند، ما نیز در وزارت نیرو مدل های مختلف تأمین مالی برای این موضوع طراحی کرده ایم.

عمیدپور خاطرنشان‌کرد: هر محصولی که بخش خصوصی طراحی کرده و کاهش مصرف برق حتی به میزان ۲ درصد داشته باشد، باری از دوش بخش انرژی کشور برخواهد داشت و مورد حمایت خواهد بود.

وی با اشاره به برخی حمایت های مالی مصوب شده، گفت: نباید اجازه دهیم گردش مالی بخش انرژی هدر برود، بلکه باید در کسب و کارهای این بخش به چرخش در آید.

رئیس پژوهشگاه نیرو با بیان اینکه ما نتوانستیم از عهده متناسب سازی تولید و مصرف بر آییم و یکی از کارها در این زمینه مدیریت مصرف است که باید جدی گرفته شود، خاطرنشان‌کرد: باید منابع انرژی کشور در بین فعالان بخش خصوصی به حرکت در آید.

وی با بیان اینکه جهان اکنون به سمت گذر از دوران انرژی حرکت کرده، گفت: ما هم باید با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و برقی سازی در این زمینه گام برداریم.

عمیدپور گفت: به‌دنبال حمایت از فعالان حوزه انرژی کشور هستیم و به همین منظور پارک علم و فناوری نیرو راه اندازی شده است. تلاش می شود همه شرکت های دانش بنیان در پارک مورد حمایت قرار گیرند.صندوق نیرو نیز به زودی با اختصاص منابع تقویت شده و در خدمت شرکت ها خواهد بود.

وی از وجود یک‌هزار شرکت دانش بنیان در بخش انرژی خبر داد و گفت: تاکنون ۱۲۰ شرکت مورد حمایت قرار گرفته است. ما وظیفه بازارسازی برای شرکت ها را داریم و حوزه مدیریت مصرف مورد توجه جدی قرار گرفته است.

رئیس پژوهشگاه نیرو به ضرورت ایجاد سازمان حکمرانی انرژی در کشور اشاره کرد و گفت: تولیدکننده برق و گاز نمی توانند سیاست گذار باشند و نیاز به سازمان مجزا است.

وی به ضرورت تغییر در ساختار انرژی کشور اشاره کرد و در عین حال ایجاد این تغییرات را چالش برانگیز رشمرد.

عمیدپور یادآور شد: باید ریل گذاری درستی انجام و بخش خصوصی وارد عمل شود.


منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->