حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

ویروس ماربورگ چیست؟

  • کد خبر: ۲۹۲۵۶۲
  • ۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶
ویروس ماربورگ چیست؟
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، به طور متوسط، ویروس ماربورگ نیمی از افرادی را که به آن مبتلا می‌شوند، می‌کشد. گفتنی است که در شیوع‌های قبلی، بین ۲۴ تا ۸۸ درصد از بیماران مبتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، این بیماری بسیار عفونی شباهت زیادی به ابولا دارد و با علائمی از جمله تب، درد‌های عضلانی، اسهال، استفراغ و در برخی موارد مرگ ناشی از دست دادن خون زیاد همراه است. صد‌ها نفر در سال‌های اخیر بر اثر این ویروس جان خود را از دست داده اند که تقریبا همه آنها در آفریقا بوده اند.

ویروس ماربورگ چیست و چقدر خطرناک است؟

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، به طور متوسط، ویروس ماربورگ نیمی از افرادی را که به آن مبتلا می‌شوند، می‌کشد. گفتنی است که در شیوع‌های قبلی، بین ۲۴ تا ۸۸ درصد از بیماران مبتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.

این ویروس اولین بار در سال ۱۹۶۷ پس از ابتلای ۳۱ نفر و مرگ ۷ نفر در شیوع همزمان در ماربورگ، فرانکفورت آلمان و بلگراد صربستان شناسایی شد.

ردیابی شیوع این بیماری به میمون‌های سبز آفریقایی وارد شده از اوگاندا مربوط شد. با این حال، از آن زمان ارتباط ویروس مذکور با حیوانات دیگر نیز شناسایی شده است.

در میان انسان ها، بیماری مورد نظر بیشتر توسط افرادی منتشر می‌شود که دوره‌های طولانی را در غار‌ها و معادنی سپری کرده اند که پذیرای جمعیت بالای خفاش‌ها بوده اند.

در سال‌های اخیر، شیوع ویروس ماربورگ در مناطق زیر نیز رخ داده است:

- گینه استوایی

- غنا

- جمهوری دموکراتیک کنگو

- کنیا

- آفریقای جنوبی

- اوگاندا

- زیمبابوه

لازم به ذکر است که شیوع بیماری در آنگولا در سال ۲۰۰۵ باعث مرگ بیش از ۳۰۰ نفر شد. با این حال، در سایر نقاط جهان، تنها دو نفر در ۴۰ سال گذشته بر اثر ویروس ماربورگ جان خود را از دست داده اند؛ یک نفر در اروپا و دیگری در آمریکا. هر دو این افراد سابقه حضور در غار‌هایی در اوگاندا را داشتند.

بیشترین موارد ابتلا در کجا ثبت شده اند؟

کارشناسان بهداشت توضیح می‌دهند که شیوع این بیماری در رواندا در اواخر سپتامبر ۲۰۲۴ تایید شده است. این اولین بار است که ویروس نام برده در رواندا یافت می‌شود و منبع آن نیز هنوز کشف نشده است. همسایگان رواندا یعنی اوگاندا و تانزانیا به ترتیب در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۲۳ شیوع بیماری ماربورگ را گزارش کردند.

حدود ۳۰۰ نفر در رواندا که مشخص شده با مبتلایان تایید شده در تماس بوده اند، تحت نظر قرار دارند. برخی از کسانی که نتیجه تست آنها برای این بیماری مثبت شده است، کارکنان مراقبت‌های بهداشتی هستند.

سازمان جهانی بهداشت در حال اعزام کارشناسان، کیت‌های تشخیصی و تجهیزات حفاظت فردی برای حمایت از تلاش‌های رواندا برای مقابله با شیوع ویروس است.

علائم ویروس ماربورگ چیست؟

ویروس به طور ناگهانی با نشانه‌های غالب زیر شروع می‌شود:

- یک دوره تب

- سردرد شدید

- درد‌های عضلانی

این نشانه‌ها اغلب سه روز بعد با علائم زیر همراه می‌شوند:

- اسهال آبکی

- درد معده

- حالت تهوع

- استفراغ

به گفته سازمان جهانی بهداشت، ظاهر بیماران در این مرحله به صورتی توصیف شده است که گویی ویژگی‌های «شبح مانند» را ترسیم می‌کنند، توام با چهره‌های فاقد انرژی و بی حالی شدید.

بسیاری از افراد از قسمت‌های مختلف بدن دچار خونریزی می‌شوند و برخی از آنها ۸ تا ۹ روز پس از اولین تظاهرات بیماری، به دلیل از دست دادن حجم زیادی از خون و شوک جان خود را از دست می‌دهند.

ویروس ماربورگ چگونه پخش می‌شود؟

میمون‌های سبز آفریقایی و خوک‌ها می‌توانند ویروس را با خود حمل کنند. خفاش میوه خوار مصری نیز اغلب حامل ویروس است. در بین انسان‌ها تماس با مایعات بدن و بستر‌های آلوده مسیر‌های اصلی انتقال بیماری محسوب می‌شوند. حتی پس از بهبودی بیماران، خون یا مایعات بدن آنها ممکن است تا ماه‌ها بعد عفونی باقی بمانند.

درمان چگونه انجام می‌شود؟

هیچ درمان یا واکسن خاصی برای ویروس ماربورگ وجود ندارد، هرچند آزمایش‌هایی در حال انجام است.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، طیف وسیعی از فرآورده‌های خونی، دارو‌ها و درمان‌های ایمنی در حال توسعه هستند.

پزشکان ممکن است بتوانند با تجویز مایعات فراوان برای بیماران بستری و استفاده از تزریق خون برای جایگزینی خون از دست رفته، علائم را کاهش دهند.

چگونه می‌توان ویروس ماربورگ را مهار کرد؟

به گفته اتحاد جهانی واکسن و ایمن سازی، یک سازمان بین المللی بهداشت، مردم آفریقا باید از خوردن یا دست زدن به گوشت شکار اجتناب کنند.

سازمان جهانی بهداشت اضافه می‌کند: مردم همچنین باید از تماس با خوک‌ها در مناطقی که همه گیری رخ داده اجتناب کنند.

مردانی که به این ویروس مبتلا شده اند باید به مدت یک سال پس از شروع علائم یا تا زمانی که آزمایش مایعات جنسی آنها دو بار از نظر وجود ویروس منفی شود، از کاندوم استفاده کنند.

کسانی که جان باختگان بر اثر این ویروس را دفن می‌کنند، باید از دست زدن به جسد خودداری کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->