۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند
سرخط خبرها

«ویروس تهوع زمستانی» و راههای انتقال آن چیست؟

  • کد خبر: ۲۹۷۲۲۱
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۹
«ویروس تهوع زمستانی» و راههای انتقال آن چیست؟
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور درباره ویروس تهوع زمستانی و راه‌های انتقال آن توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «آمیتیس رمضانی» مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور و دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی و گرمسیری درباره ویروس تهوع زمستانی (نوروویروس) و علائم آن توضیح داد: ویروس تهوع زمستانی در تابستان هم ممکن است باشد، اما پیک و شیوع آن در فصل پاییز اتفاق می‌افتد؛ یعنی از اواسط آبان ماه شروع می‌شود و تا آخر سال هم ادامه پیدا می‌کند. نکته‌ای که درباره این ویروس وجود دارد این است که به شدت مسری است و می‌تواند با درد شکمی همراه باشد. یکی دیگر از علائم آن گاسترو آنتریت است که درگیری و التهاب معده و روده ایجاد می‌کند. همچنین این ویروس باعث می‌شود فرد دچار علائمی مانند استفراغ‌های شدید، اسهال، تب خفیف، سردرد و بی‌حالی شود.

راه انتقال ویروس تهوع زمستانی

وی درباره راه‌های انتقال ویروس تهوع زمستانی گفت: این ویروس سه راه انتقال اصلی دارد. از طریق آب و غذای آلوده به این ویروس می‌تواند منتقل شود. همچنین از طریق تماس نزدیک با فرد بیماری که مبتلا به این ویروس شده باشد می‌تواند منتقل شود. از آنجا که این ویروس شدیداً مسری است احتمال اینکه یک طغیان ایجاد کند بسیار زیاد است. به طور مثال در یک خانواده، مهدکودک، مدرسه و یا خانه سالمندان تقریباً می‌تواند همه افراد را مبتلا کند.

ویروسی که با ضدعفونی‌کننده‌های بر پایه الکل از بین نمی‌رود

مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور درخصوص راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس تهوع زمستانی گفت: تا زمانی که فردی آلوده به این ویروس است در منزلی که از او مراقبت می‌کنیم باید دقت کرد که با مواد غذایی در تماس نباشد، همین طور ظرف‌ها و لباس‌های او جداگانه شسته شود. همچنین اگر از سرویس بهداشتی استفاده می‌کند، باید کامل ضد عفونی شود.
وی ادامه داد: این نکته را نیز باید در نظر داشت که این ویروس با ضدعفونی‌کننده‌هایی که بر پایه الکل هستند، از بین نمی‌رود و بیماری انتقال پیدا می‌کند؛ بنابراین مراقبت از فردی که بیمار است باید با ملاحظات باشد. این ویروس یک ویروس گوارشی است و ویروس تنفسی نیست، لذا باید سبزی و میوه‌ها را کاملاً ضدعفونی کرد. همچنین شستشوی دست‌ها قبل از مصرف غذا توصیه می‌شود.

دوره نهفتگی و مدت زمان بیماری

رمضانی با اشاره به مدت زمان بیماری تهوع زمستانی تصریح کرد: دوره نهفتگی این بیماری بین دوازده ساعت تا یک روز است. یعنی ماکزیمم یک روز بعد از تماس با ویروس، فرد بیمار می‌شود و مدت این بیماری یک تا سه روز طول می‌کشد. مگر این که فرد بیماری زمینه‌ای و یا نقص ایمنی داشته باشد. همین طور اگر سن فرد خیلی بالا باشد و یا کودک کم سن و سال باشد ممکن است شدت و مدت زمان بیماری بیشتر شود.

او افزود: این عفونت را می‌توان در منزل درمان کرد، اما نه برای کودکان و سالمندان، در واقع افرادی که در طیف سنی افراد سالم و بدون بیماری زمینه‌ای هستند، اگر دچار این بیماری شوند، می‌توان در منزل کنترل کرد. فردی که دچار این ویروس شده باشد اگر شدت استفراغ در او زیاد باشد و نتواند مایعات و مواد غذایی را تحمل کند، نیاز به درمان تزریقی دارد.

آیا ابتلا به ویروس تهوع زمستانی می‌تواند موجب مرگ شود؟

رمضانی پاسخ داد: این بیماری با این که بسیار مسری است، اما باعث فوتی نمی‌شود. در طیف سنی کودکان و سالمندان باید توجه داشت که حتماً به مراکز درمان برای دریافت درمان تزریقی مراجعه کنند. چرا که این ویروس می‌تواند کامل لایه‌های سلول‌های سیستم گوارشی را تخریب کند و برای ریکاوری و برگشت به حالت قبلی زمان می‌برد. به خصوص اگر فرد بیماری زمینه‌ای داشته باشد یا سیستم ایمنی او دچار مشکل باشد.

آیا واکسنی برای ویروس تهوع زمستانی وجود دارد؟

او تأکید کرد: تاکنون واکسنی برای این ویروس که در دسترس باشد تولید نشده است، اما در حال مطالعاتی بر روی آن هستند و کارآزمایی بالینی در حال انجام است. مسأله‌ای که در مورد این ویروس وجود دارد این است که چند تایپ دارد و به این صورت نیست که اگر فرد یک بار مبتلا شود دیگر دچار این بیماری نشود بلکه ممکن است با تایپ دیگر ویروس بیمار شود.

وی درباره آمار سالانه ابتلای افراد به ویروس تهوع زمستانی در کشور گفت: به طور دقیق نمی‌توان گفت هر سال چه تعداد از افراد به این ویروس در کشور مبتلا می‌شوند، چرا که تشخیص عفونت‌های ویروسی بسیار مشکل است. همچنین برای تشخیص قطعی این ویروس باید تست مولکولی پی سی آر صورت گیرد.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->