«باغ کیانوش» مهمان سینما‌های مشهد شد اعترافات هولناک قاتلی که عاشق همسرش بود درباره بیماری واریس که بانوان باید بیشتر به آن توجه کنند آتش سوزی یک عینک فروشی در خیابان گلستان مشهد (۹ آبان ۱۴۰۳) مرگ دلخراش یک کارگر در معدن سنگان خواف خراسان رضوی (۹ آبان ۱۴۰۳) گلایه مردم از نبود قانون مشخص برای بار مسافران اتوبوس‌های بین‌شهری | هزینه سربار به بهانه اضافه بار! مرگ مشکوک دختر ۱۱ ساله در کاشمر| علت شکستگی و کبودی بر روی بدن چه بود؟(۹ آبان ۱۴۰۳) پلیس مشهد: این قاتل فراری را شناسایی کنید + عکس دستگیری ۲۱۵ خرده فروش مواد مخدر در مشهد (۹ آبان ۱۴۰۳) پس از درگیری در مرز هیرمند از قاچاقچیان مواد مخدر کشف شد هم‌افزایی برای سامان‌دهی اتباع خارجی در خراسان رضوی «سل» کشنده‌ترین بیماری عفونی جهان شد آزادی بیش از ۸۸ نفر از مددجویان زندان‌های استان خراسان رضوی کشف راز‌های تلخ قربانیان باند اخاذی از زنان در اهواز صافی کف پا در سن زیر ۸ سال نگران کننده نیست محله بوکاپ آفریقای جنوبی؛ آمیختگی رنگ و سرزندگی سفر به سریلانکا و اقامت در بهترین هتل‌ها سرقت مسلحانه در بانک ملی زاهدان | مصدومیت ۲ نفر براثر تیراندازی (۹ آبان ۱۴۰۳) توزیع شیر در مدارس احیا می‌شود؟ | بودجه ۱۴۰۴ نوید بخش بازگشت شیر به سبد غذایی آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در میدان ۱۷ شهریور مشهد | اعزام ۵۵ آتش‌نشان به محل حادثه + فیلم و عکس جریمه میلیاردی دو شرکت لبنیاتی به علت کم فروشی در تهران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۹ آبان ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا اوایل هفته آتی سالانه ۱۸ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان سینه در کشور ثبت می‌شود معدوم‌سازی بیش از ۸ تن داروی غیرقابل‌مصرف، در دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۹ آبان ۱۴۰۳) کنکور سال آینده با مصوبه کنونی برگزار می‌شود با خواص فوق العاده گلپر آشنا شوید استفاده از هدفون، شایع‌ترین علت کم‌شنوایی نسل امروز است
سرخط خبرها

«ویروس تهوع زمستانی» و راههای انتقال آن چیست؟

  • کد خبر: ۲۹۷۲۲۱
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۹
«ویروس تهوع زمستانی» و راههای انتقال آن چیست؟
مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور درباره ویروس تهوع زمستانی و راه‌های انتقال آن توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «آمیتیس رمضانی» مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور و دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی و گرمسیری درباره ویروس تهوع زمستانی (نوروویروس) و علائم آن توضیح داد: ویروس تهوع زمستانی در تابستان هم ممکن است باشد، اما پیک و شیوع آن در فصل پاییز اتفاق می‌افتد؛ یعنی از اواسط آبان ماه شروع می‌شود و تا آخر سال هم ادامه پیدا می‌کند. نکته‌ای که درباره این ویروس وجود دارد این است که به شدت مسری است و می‌تواند با درد شکمی همراه باشد. یکی دیگر از علائم آن گاسترو آنتریت است که درگیری و التهاب معده و روده ایجاد می‌کند. همچنین این ویروس باعث می‌شود فرد دچار علائمی مانند استفراغ‌های شدید، اسهال، تب خفیف، سردرد و بی‌حالی شود.

راه انتقال ویروس تهوع زمستانی

وی درباره راه‌های انتقال ویروس تهوع زمستانی گفت: این ویروس سه راه انتقال اصلی دارد. از طریق آب و غذای آلوده به این ویروس می‌تواند منتقل شود. همچنین از طریق تماس نزدیک با فرد بیماری که مبتلا به این ویروس شده باشد می‌تواند منتقل شود. از آنجا که این ویروس شدیداً مسری است احتمال اینکه یک طغیان ایجاد کند بسیار زیاد است. به طور مثال در یک خانواده، مهدکودک، مدرسه و یا خانه سالمندان تقریباً می‌تواند همه افراد را مبتلا کند.

ویروسی که با ضدعفونی‌کننده‌های بر پایه الکل از بین نمی‌رود

مدیر گروه تحقیقات بالینی انستیتو پاستور درخصوص راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس تهوع زمستانی گفت: تا زمانی که فردی آلوده به این ویروس است در منزلی که از او مراقبت می‌کنیم باید دقت کرد که با مواد غذایی در تماس نباشد، همین طور ظرف‌ها و لباس‌های او جداگانه شسته شود. همچنین اگر از سرویس بهداشتی استفاده می‌کند، باید کامل ضد عفونی شود.
وی ادامه داد: این نکته را نیز باید در نظر داشت که این ویروس با ضدعفونی‌کننده‌هایی که بر پایه الکل هستند، از بین نمی‌رود و بیماری انتقال پیدا می‌کند؛ بنابراین مراقبت از فردی که بیمار است باید با ملاحظات باشد. این ویروس یک ویروس گوارشی است و ویروس تنفسی نیست، لذا باید سبزی و میوه‌ها را کاملاً ضدعفونی کرد. همچنین شستشوی دست‌ها قبل از مصرف غذا توصیه می‌شود.

دوره نهفتگی و مدت زمان بیماری

رمضانی با اشاره به مدت زمان بیماری تهوع زمستانی تصریح کرد: دوره نهفتگی این بیماری بین دوازده ساعت تا یک روز است. یعنی ماکزیمم یک روز بعد از تماس با ویروس، فرد بیمار می‌شود و مدت این بیماری یک تا سه روز طول می‌کشد. مگر این که فرد بیماری زمینه‌ای و یا نقص ایمنی داشته باشد. همین طور اگر سن فرد خیلی بالا باشد و یا کودک کم سن و سال باشد ممکن است شدت و مدت زمان بیماری بیشتر شود.

او افزود: این عفونت را می‌توان در منزل درمان کرد، اما نه برای کودکان و سالمندان، در واقع افرادی که در طیف سنی افراد سالم و بدون بیماری زمینه‌ای هستند، اگر دچار این بیماری شوند، می‌توان در منزل کنترل کرد. فردی که دچار این ویروس شده باشد اگر شدت استفراغ در او زیاد باشد و نتواند مایعات و مواد غذایی را تحمل کند، نیاز به درمان تزریقی دارد.

آیا ابتلا به ویروس تهوع زمستانی می‌تواند موجب مرگ شود؟

رمضانی پاسخ داد: این بیماری با این که بسیار مسری است، اما باعث فوتی نمی‌شود. در طیف سنی کودکان و سالمندان باید توجه داشت که حتماً به مراکز درمان برای دریافت درمان تزریقی مراجعه کنند. چرا که این ویروس می‌تواند کامل لایه‌های سلول‌های سیستم گوارشی را تخریب کند و برای ریکاوری و برگشت به حالت قبلی زمان می‌برد. به خصوص اگر فرد بیماری زمینه‌ای داشته باشد یا سیستم ایمنی او دچار مشکل باشد.

آیا واکسنی برای ویروس تهوع زمستانی وجود دارد؟

او تأکید کرد: تاکنون واکسنی برای این ویروس که در دسترس باشد تولید نشده است، اما در حال مطالعاتی بر روی آن هستند و کارآزمایی بالینی در حال انجام است. مسأله‌ای که در مورد این ویروس وجود دارد این است که چند تایپ دارد و به این صورت نیست که اگر فرد یک بار مبتلا شود دیگر دچار این بیماری نشود بلکه ممکن است با تایپ دیگر ویروس بیمار شود.

وی درباره آمار سالانه ابتلای افراد به ویروس تهوع زمستانی در کشور گفت: به طور دقیق نمی‌توان گفت هر سال چه تعداد از افراد به این ویروس در کشور مبتلا می‌شوند، چرا که تشخیص عفونت‌های ویروسی بسیار مشکل است. همچنین برای تشخیص قطعی این ویروس باید تست مولکولی پی سی آر صورت گیرد.

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->