شهرآرانیوز؛ بار اول نیست که اعتبار این جشنواره از سوی آکادمی اسکار مورد تأیید قرار گرفته است. آن طور که روابط عمومی این جشنواره اعلام کرده، جشنواره بینالمللی فیلمکوتاه تهران در دوره سیوهشتم در سال ۱۴۰۰ با قرارگرفتن در فهرست جشنوارههای موردتأیید آکادمی اسکار، به بستری معتبر برای راهیابی فیلمهای کوتاه از سراسر جهان به جشن سالانه اسکار تبدیل شده بود و حالا براساس کیفیت عملکرد خود طی سه دوره گذشته و دستاوردهای مهم در زمینه میزبانی از شاخصترین فیلمهای داخلی و خارجی، برگزاری باکیفیت رویداد و نیز استقبال قابلتوجه مخاطبان، آکادمی اسکار را بار دیگر به تأیید دوباره اعتبار خود مجاب کرد.
جشنوارههای بینالمللی فیلم مورد تایید آکادمی اسکار، به دستهای از مسابقات گفته میشود که به صورت رسمی طی لیستی که هر سال آکادمی اسکار منتشر مینماید، معرفی میشوند، این جشنوارهها معمولا از سطح کیفی بالایی برخوردار هستند.
آکادمی اسکار درباره هر جشنواره مشخص کرده است که در کدام بخش رقابتی، جشنواره مورد تایید آن است. این به اینمعنی است که در صورت پذیرش و دریافت جایزه در بخش مشخص شده، فیلم قابلیت معرفی به اعضای آکادمی را به دست خواهد آورد.
با جستوجویی در تاریخ تایید اعتبار جشنواره ها توسط آکادمی اسکار که تعدادشان هم کم نیست، به جشنواره هایی میرسیم که هر کدام در حوزه رویدادهای فیلم کوتاه و بلند شهرت بسیاری دارند، جشنوارههایی از جمله فیلم مستند، جشنواره بینالمللی فیلم «آتلانتیک»، جشنواره «کورتا سینما» و ... مورد تایید این آکادمی هستند، اما از ایران فقط جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران است که در این لیست قرار گرفته است.
در این میان برخی از فیلم ها و انیمیشنهای کوتاه ایرانی از جمله فیلم کوتاه «یک آغوش کوتاه» به کارگردانی امیر مهدی صادقی و علی شیخی، فیلم کوتاه «روتوش» به کارگردانی کاوه مظاهری و فیلم کوتاه «آنیتا، گمشده در اخبار» به کارگردانی بهزاد نعلبندی و پویانمایی «گرگم و گله میبرم» به کارگردانی امیرهوشنگ معین از ایران به اسکار راه یافته اند.
زینب ابراهیمزاده مولف کتابی با عنوان «جایزه اسکار و آکادمی علوم و هنرهای سینما از منظر حکمرانی و سیاستگذاری سینما» است که در ۹ فصل این جایزه را بررسی کرده و به نکاتی اشاره داشته که علاقمندان به سینما کمتر درباره این نکات اطلاع داشته باشند.
براساس اطلاعات این کتاب، «آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک» سازمانی غیرانتفاعی است که در سال ۱۹۲۷ با ۳۶ عضو اصلی شکل گرفت. این سازمان دو سال پساز شکلگیری خود اقدام به راهاندازی جایزهای سینمایی به نام اسکار کرد که امروز یکی از معتبرترین جوایز سینمایی است. آکادمی اسکار برخلاف دورههای اولیه که فقط به رشتههای بازیگری و کارگردانی جایزه اهدا میکرد امروزه سعی دارد بسیاری از بخشهای صنعت سینما را در بربگیرد و بسیاری از حرفهها در این صنعت جوایزی اهدا کند.
نکته دیگر این است که آکادمی اسکار در هر سال شرایط پذیرش در اسکار را در همه رشتههای مسابقه خود اعلام میکند و یک کتابچه راهنما دارد.