پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

نظرات جالب یک کارشناس درباره ساخت مسکن و خانه‌دارشدن

  • کد خبر: ۲۹۲۷۷۵
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵
نظرات جالب یک کارشناس درباره ساخت مسکن و خانه‌دارشدن
مشاور رئیس شورای عالی استان‌های کشور در صنعت ساختمان گفت: مهم‌ترین کاری که مدیران شهری و استانی می‌توانند بکنند، ابلاغ طرح‌ها و قوانینی است که سازندگان را به سمت ساخت واحد‌های کوچک سوق بدهند.

به گزارش شهرآرانیوز، ساخت خانه‌های کوچک‌مقیاس موافقان و مخالفانی دارد. بر اساس گفته موافقان، این موضوع کمک زیادی به خانه‌دارشدن خانه‌اولی‌هایی می‌کند که با توجه به تورم موجود در جامعه و رشد و جهش بالای قیمت مسکن و نبود نقدینگی، دستشان از خانه‌دارشدن کوتاه شده است. از طرفی، سرمایه‌گذاران و سیاست‌های موجود بر ساخت خانه‌ها با متراژ بالای صد متر تأکید دارند و همین امر تقاضا برای خرید خانه را محدود کرده است.

مشاور رئیس شورای عالی استان‌های کشور در صنعت ساختمان در گفت‎وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، در این باره تصریح کرد: امروز شاهدیم با اینکه نیاز مردم واحد‌های کوچک‌مقیاس است، ولی در مشهد، روند به گونه‌ای پیش می‌رود که واحد‌های بزرگ‌تر و متوسط‌به‌بالا تولید می‌شود. در نتیجه، خانه‌اولی‌ها دستشان از خرید مسکن دور شده است.

به گفته علیرضا قرایی، وام‌های مسکن هم کمکی به خانه‎‌دارشدن نمی‌کند. وام‌های مسکن زمانی به درد می‌خورد که حداقل بتواند ۲۵ تا ۳۰ متر از قیمت یک واحد مسکونی را پوشش دهد، اما ما شاهدیم که سقف وام‌های مسکن زیر ده متر واحد را تأمین می‌کند و بار سنگین قضیه بر دوش مردم است.

طرحی راهگشا برای خانه‌‎دارشدن، اما مغایر با قانون

رئیس کمیته سازندگان و سرمایه‌گذاران مسکن اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: یکی از طرح‌هایی که می‌تواند مورد حمایت قرار بگیرد، اگرچه قانون با آن مغایر است، بحث پیش‌خرید و سهم‌العرصه و متری‌خریدن آپارتمان است؛ قوانینی که اکنون وجود دارد و آن را تخلف می‌دانند و سازندگان هنوز هم با اسناد عادی این کار را می‌کنند. اگرچه طبق قانون، انجام معامله با اسناد عادی ممنوع است، اما واقعیت این است که تمامی افرادی که صاحب خانه شدند، از طریق پیش‌خرید سهمی از یک واحد، صاحب خانه شدند.

وی تأکید کرد: گرچه پرونده‌هایی هم شکل گرفت مبنی بر اینکه خیلی‌ها این پول‌ها را گرفتند و پروژه‌ها را نساختند، اما خیلی نبوده است. در نتیجه می‌شود بستر و راهکار امن‌تری برای این رویه در نظر گرفت که سرمایه‌گذاران از این طریق بتوانند خانه‌اولی‌ها را صاحب خانه کنند.

قرایی، دبیر انجمن شرکت‌های فنی و مهندسی مشاوره‌ای خراسان رضوی، در ادامه به این موضوع اشاره کرد که مهم‌ترین کاری که مدیران شهری و استانی می‌توانند بکنند، ابلاغ طرح‌ها و قوانینی است که سازندگان را به سمت ساخت واحد‌های کوچک سوق بدهند. خیلی از سرمایه‌گذاران دوست دارند گردش مالی پرسرعتی داشته باشند. در نتیجه اول باید سرعت در کاغذبازی اداری، صدور پروانه ساختمانی و پایان‌کار صورت بگیرد و به زیر ده الی بیست روز برسد.

وی ادامه داد: اگر سازنده و سرمایه‌گذار گردش مالی داشته باشند، بی‌شک می‌توانند پروژه‌های بیشتری را تعریف کنند و موقعی که خریداران نمی‌توانند واحد‌هایی با متراژ صد به بالا را خرید کنند، مدیران باید شرایطی را حاکم کنند که خانه‌ها با متراژ کوچک‌تر ۶۰ و ۷۰ متری احداث شود. اما متأسفانه شاهدیم خیلی از پروژه‌هایی که احداث می‌شود، با متراژ‌های صد متر به بالاست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->