پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳ آغاز اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق در خراسان رضوی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت بیت‌کوین در اوج ۶ هفته اخیر (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توزیع ۳ هزار و ۶۲۳ تن فراورده‌های دامی تنظیم بازار در خراسان رضوی تأثیر اجرای قانون «تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها» بر خراسان رضوی | سایه‌روشن یک قانون تازه‌نفس قیمت جهانی طلا امروز (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش نرخ پیاز و سیب‌زمینی
سرخط خبرها

نظرات جالب یک کارشناس درباره ساخت مسکن و خانه‌دارشدن

  • کد خبر: ۲۹۲۷۷۵
  • ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۵
نظرات جالب یک کارشناس درباره ساخت مسکن و خانه‌دارشدن
مشاور رئیس شورای عالی استان‌های کشور در صنعت ساختمان گفت: مهم‌ترین کاری که مدیران شهری و استانی می‌توانند بکنند، ابلاغ طرح‌ها و قوانینی است که سازندگان را به سمت ساخت واحد‌های کوچک سوق بدهند.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، ساخت خانه‌های کوچک‌مقیاس موافقان و مخالفانی دارد. بر اساس گفته موافقان، این موضوع کمک زیادی به خانه‌دارشدن خانه‌اولی‌هایی می‌کند که با توجه به تورم موجود در جامعه و رشد و جهش بالای قیمت مسکن و نبود نقدینگی، دستشان از خانه‌دارشدن کوتاه شده است. از طرفی، سرمایه‌گذاران و سیاست‌های موجود بر ساخت خانه‌ها با متراژ بالای صد متر تأکید دارند و همین امر تقاضا برای خرید خانه را محدود کرده است.

مشاور رئیس شورای عالی استان‌های کشور در صنعت ساختمان در گفت‎وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، در این باره تصریح کرد: امروز شاهدیم با اینکه نیاز مردم واحد‌های کوچک‌مقیاس است، ولی در مشهد، روند به گونه‌ای پیش می‌رود که واحد‌های بزرگ‌تر و متوسط‌به‌بالا تولید می‌شود. در نتیجه، خانه‌اولی‌ها دستشان از خرید مسکن دور شده است.

به گفته علیرضا قرایی، وام‌های مسکن هم کمکی به خانه‎‌دارشدن نمی‌کند. وام‌های مسکن زمانی به درد می‌خورد که حداقل بتواند ۲۵ تا ۳۰ متر از قیمت یک واحد مسکونی را پوشش دهد، اما ما شاهدیم که سقف وام‌های مسکن زیر ده متر واحد را تأمین می‌کند و بار سنگین قضیه بر دوش مردم است.

طرحی راهگشا برای خانه‌‎دارشدن، اما مغایر با قانون

رئیس کمیته سازندگان و سرمایه‌گذاران مسکن اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: یکی از طرح‌هایی که می‌تواند مورد حمایت قرار بگیرد، اگرچه قانون با آن مغایر است، بحث پیش‌خرید و سهم‌العرصه و متری‌خریدن آپارتمان است؛ قوانینی که اکنون وجود دارد و آن را تخلف می‌دانند و سازندگان هنوز هم با اسناد عادی این کار را می‌کنند. اگرچه طبق قانون، انجام معامله با اسناد عادی ممنوع است، اما واقعیت این است که تمامی افرادی که صاحب خانه شدند، از طریق پیش‌خرید سهمی از یک واحد، صاحب خانه شدند.

وی تأکید کرد: گرچه پرونده‌هایی هم شکل گرفت مبنی بر اینکه خیلی‌ها این پول‌ها را گرفتند و پروژه‌ها را نساختند، اما خیلی نبوده است. در نتیجه می‌شود بستر و راهکار امن‌تری برای این رویه در نظر گرفت که سرمایه‌گذاران از این طریق بتوانند خانه‌اولی‌ها را صاحب خانه کنند.

قرایی، دبیر انجمن شرکت‌های فنی و مهندسی مشاوره‌ای خراسان رضوی، در ادامه به این موضوع اشاره کرد که مهم‌ترین کاری که مدیران شهری و استانی می‌توانند بکنند، ابلاغ طرح‌ها و قوانینی است که سازندگان را به سمت ساخت واحد‌های کوچک سوق بدهند. خیلی از سرمایه‌گذاران دوست دارند گردش مالی پرسرعتی داشته باشند. در نتیجه اول باید سرعت در کاغذبازی اداری، صدور پروانه ساختمانی و پایان‌کار صورت بگیرد و به زیر ده الی بیست روز برسد.

وی ادامه داد: اگر سازنده و سرمایه‌گذار گردش مالی داشته باشند، بی‌شک می‌توانند پروژه‌های بیشتری را تعریف کنند و موقعی که خریداران نمی‌توانند واحد‌هایی با متراژ صد به بالا را خرید کنند، مدیران باید شرایطی را حاکم کنند که خانه‌ها با متراژ کوچک‌تر ۶۰ و ۷۰ متری احداث شود. اما متأسفانه شاهدیم خیلی از پروژه‌هایی که احداث می‌شود، با متراژ‌های صد متر به بالاست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->