حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم تعویق اعلام نتایج اعتراضات آزمون کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی بسته شدن پرونده سرقت طلای زنان در گلشهر توسط پلیس مشهد آموزش سبک زندگی سالم بر اساس آموزه‌های طب ایرانی در مراکز خدمات جامع سلامت آمار بالای سوختگی‌های سهوی با اسید به علت دسترسی آسان مردم مردم تحمل گرانی دارو را ندارند تداوم آلودگی هوا در شهرهای صنعتی کشور تا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

اهمیت معماری پایدار در دنیای کنونی

  • کد خبر: ۲۹۳۱۳۳
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۷
اهمیت معماری پایدار در دنیای کنونی
معماری پایدار دارای اصولی است که نخست حفاظت از انرژی، بهره گیری از اقلیم، کاهش استفاده ازمنابع جدید، احترام به انسان‌ها به عنوان کاربران این سازه ها، احترام به زمین و کل گرایی از این جمله اند.

رابطه میان انسان، طبیعت و معماری در طول تاریخ متاثر از هم و در ارتباط با یکدیگر بوده است و با وجود آنکه گا‌ها فاصله زیادی میان علوم مربوط انسانی و اجتماعی با علم معماری به نظر می‌رسد، اما این علوم ارتباط گسترده‌ای با یکدیگر دارند.

واسطه میان انسان و طبیعت پیرامونش معماری است و از این رو سازگاری هنر معماری متناسب با بستر زندگی انسان‌ها و روحیات آن‌ها عنصریست که می‌تواند به مفهومی با عنوان معماری پایدار بیانجامد. این مفهوم در روزگار کنونی برخلاف گذشته به میزان کافی محقق نمی‌شود و باید گفت ابنیه و معماری اعصار گذشته سازگاری بیشتری با شرایط زندگی افراد داشته و آسیب‌های کمتری به محیط زیست وارد می‌کرده است. علاوه بر موضوعات مربوط به جهانی شدن پیشرفت تکنولوژی و توهم بشریت از اتمام ناپذیری منابع منجر به بی توجهی به معماری هر منطقه با توجه به اقلیم مورد نظر شد.

توسعه پایدار مفهوم قابل توجهی است که در سال‌های اخیر تمامی حوزه‌ها را در برگرفته و در حوزه معماری نیز قابل توجه است به همین دلیل اهمیت دادن به مفهوم معماری پایدار علاوه بر کاهش آسیب و تخریب‌هایی که به محیط زیست وارد میشود، خواهد توانست از نظر روانی و جسمی شرایط بهتری را برای افراد نیز مهیا کند و حافظ منافع نسل‌های بعدی باشد. در این نوع از معماری توجه به کمترین بهره گیری از منابع طبیعی نیز مورد توجه است.

در گذشته معماری ابنیه به گونه‌ای بود که خود این ابنیه به نوعی بخشی از طبیعت می‌شد. در آن زمان نه تنها مصالح استفاده شده در ساختمان‌ها از منابع در دسترس بود بلکه حتی شیب و زوایه ساخت بنا‌ها نیز بسته به میزان تابش خورشید تعیین میشد.

نمونه‌های فراوانی از ساختمان‌های سازگار با طبیعت که از گذشته بر جای مانده امروزه در شهر‌های ایران نیز قابل مشاهده است که می‌توان بنا‌های شهر یزد را به عنوان مثالی واضح در نظر گرفت. ساختمان‌های این شهر تاریخی به نوعی طراحی شده اند که در هوای گرم و خشک آن منطقه با کمترین مصرف انرژی مناسب‌ترین شرایط آب وهوایی ممکن را ایجاد کنند. احداث مسکن‌های یخی در جامعه اسکیمویی نیز نمونه‌ای جهانی و تاریخی در این حوزه است.

از این رو معماری پایدار ترکیبی چند ارزشی از زیبایی شناسی، جامعه، محیط و سیاست است که در آن به وجوهی از جمله مقاومت، پایداری و سازگاری تاکید می‌شود؛ بنابراین معماری پایدار دارای اصولی است که نخست حفاظت از انرژی، بهره گیری از اقلیم، کاهش استفاده ازمنابع جدید، احترام به انسان‌ها به عنوان کاربران این سازه ها، احترام به زمین و کل گرایی از این جمله اند.

احترام به کاربران و انسان‌ها در معماری پایدار وجه مهمی است که طی آن میبایست سلامت جسمی و روانی افراد مورد توجه قرار گیرد. شکل گیری بنا‌هایی که از نظر منظر و سازه مناسب باشد می‌تواند به بهبود زندگی افراد و بالا بردن سطح و کیفیت زندگی برای نسل‌های مختلف به عنوان هدف نهایی کمک نماید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->