خط و نشان بانک مرکزی برای صادرکنندگان | اعمال محدودیت‌ها در ارائه خدمات بانکی صادرات سیب‌زمینی آزاد شد| قیمت سیب‌زمینی همچنان ۴۰ هزار تومان! صندوق بین‌المللی پول: آمریکا در تحریم نفت ایران ناکام است زیان میلیارد دلاری صنعت فولاد از قطع برق| اعمال ۵۰ درصد محدودیت برق بر صنایع فولادی محدودیت‌های ترافیکی در مسیر‌های منتهی به حرم مطهر رضوی به‌مناسبت میلاد امام‌رضا(ع) ساعت کاری جدید بانک‌های کشور اعلام شد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ بهره بین‌بانکی کاهش یافت (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | قیمت دیگنیتی ۲۵ میلیون تومان کاهش یافت کاهش قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول بیت‌کوین از ۱۰۹ هزار تومان بیشتر می‌شود؟ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز برداشت گل محمدی از گلستان‌های شهرستان مشهد سه‌شنبه هفته آینده (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) منتظر عرضه اولیه «مهر» باشید + جزئیات ویدئو | بانک آینده زیان‌ده نیست | دارایی‌های بانک درست ارزش‌گذاری نشده است شوینده‌ها در  آستانه موج چهارم گرانی وام خوداشتغالی، از  وعده تا پرداخت قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | صعود مجدد دلار به کانال ۸۳ هزار تومان جزئیات کارمزد خدمات بانکی اعلام شد | برای خرید با کارت و دریافت وجه نقد از بانک هم باید پول بدهید علت گرانی حبوبات چیست؟ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) تاریخ شارژ مجدد کالابرگ الکترونیکی اعلام شد وزیر نفت: صادرات در بالاترین سطح ادامه دارد ریسک خرید طلا در قله تاریخی | خرید طلا در شرایط فعلی منطقی است؟ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش ۲۰ هزار تومانی قیمت موز رکود در بازار خودرو همچنان وجود دارد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت کدام یک از کالا‌های اساسی گران شد؟ (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات قیمت آمار نرخ بیکاری در زمستان ۱۴۰۳ اعلام شد | نرخ بیکاری افزایش یافت تعرفه هزینه ارزیابی خسارت خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۴ مشخص شد مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

فروش خودروسازان و قطعه‌سازان کاهش یافت + علت

  • کد خبر: ۲۹۴۲۸۷
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۹
فروش خودروسازان و قطعه‌سازان کاهش یافت + علت
گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از شاخص تولید و فروش شرکت‌های بورسی نشان می‌دهد که صنعت خودرو و قطعه جزو سه صنعتی است که باعث افت شاخص فروش نسبت به شهریور سال گذشته در صنایع بورسی شده اند.

به گزارش شهرآرانیوز، طبق این گزارش صنعت خودرو و قطعه در کنار صنایع «کاشی و سرامیک» و «دارو» بیشترین تاثیر را روی کاهش شاخص یادشده داشته‌اند.

بر این اساس فروش شرکت‌های خودروساز و قطعه‌ساز در شهریورماه امسال ۱۵.۶درصد کمتر از ماه مشابه سال گذشته بوده است. همچنین فروش در این صنعت در نیمه نخست امسال ۱۲.۲درصد کمتر از ۶ماه نخست سال ۱۴۰۲ برآورد شده است. اما فروش شرکت‌های خودروساز و تولیدکننده قطعه در شهریور نسبت به مرداد سال جاری رشد محدود ۱.۴درصدی را تجربه کرده است. اما همین رشد محدود را نیز نمی‌توان به بهبود وضعیت صنعت خودرو در شهریور نسبت داد و بیشتر تحت‌تاثیر کاهش قابل توجه تولید و فروش خودروسازان و قطعه‌سازان در مردادماه است.

در این بین بیشترین افت رخ‌داده در شاخص‌های تولید و فروش صنعت خودرو و قطعه در شهریور امسال نسبت ماه مدت مشابه سال گذشته مربوط به خودروی سنگین است؛ به طوری که فروش این دست از خودرو‌ها در بازه زمانی مذکور، حدود ۲۲درصد کاهش داشته و در همین مدت‌زمان تولید خودرو‌های سنگین نیز ۲۰درصد کاهش داشته است.

همچنین فروش خودرو‌های سواری در آخرین ماه از تابستان نسبت به شهریور سال ۱۴۰۲ حدود ۲۰درصد کاهش داشته است. تولید سواری‌ها هم در همین بازه زمانی پنج‌درصد افت را ثبت کرده است. طبق گزارش بازوی پژوهشی مجلس، تولید و فروش قطعه در شهریور امسال نسبت به شهریور سال گذشته با کاهش همراه بوده، به طوری که فروش قطعه حدود ۱۰درصد و تولید آن حدود ۱۲درصد افت داشته است.

اما برخلاف نمودار‌های نزولی در آمار نقطه‌به‌نقطه و ۶ماهه در آمار ماهانه بیشتر شاخص‌های مربوط به صنعت خودرو و قطعه، افزایشی بوده است. آمار منتشر‌شده توسط مرکز پژوهش‌های مجلس حاکی از آن است که فروش خودرو‌های سنگین در شهریورماه امسال نسبت به مرداد رشد حدودا ۴۰درصدی را تجربه کرده است. همچنین تولید این دسته از خودرو‌ها در ششمین ماه از سال نسبت به ماه پیش از آن حدود ۹درصد رشد داشته است.

تولید و فروش قطعه نیز در شهریور نسبت به مرداد افزایشی بوده است، به طوری که تولید آن حدود ۸درصد و فروش حدود ۴درصد افزایش را نشان می‌دهد. تولید خودرو‌های سواری در شهریورماه امسال حدود ۱۸درصد بیشتر از تولید در پنجمین ماه از سال بوده است. اما در این بین تنها شاخص کاهشی نسبت به مرداد در آمار‌های ماهانه، شاخص فروش خودروی سواری است. بر این اساس خودروسازان در شهریورماه حدود سه‌درصد کمتر از مردادماه فروش داشته‌اند.

منبع: دنیای اقتصاد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->