استاندار خراسان رضوی: کمک‌های بین‌المللی به ایران نسبت به خدمات ما به مهاجرین ناچیز است ویدئو| پزشکیان: ما وارث ناترازی برق و گاز هستیم «شهرام یزدانی» مشاور آموزشی رئیس‌جمهور شد حمله نیرو‌های تشکیلات خودگردان فلسطین به بیمارستان «الرازی» در جنین (۳ بهمن ۱۴۰۳) ظریف: برجام می‌توانست ۱۵ سال ایران را از سلاح هسته‌ای دور نگه دارد| مشاورین ترامپ برداشت غلط داشتند نه شخص ترامپ پزشکیان به مردم خوزستان برای حل مشکلات قول داد + فیلم ویدئو | آیا حکم قطعی برای امیر تتلو صادر شده است؟ سازمان‌ملل درباره نسل‌کشی صهیونیست‌ها در کرانه‌ باختری هشدار داد (۳ بهمن ۱۴۰۳) سخنگوی قوه قضائیه: نقش قره‌حسنلو در شهادت شهید عجمیان احراز نشده است | هنوز حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است رئیس جمهور وارد استان خوزستان شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) + فیلم پزشکیان: آلودگی هوا، ترافیک و سختی معیشت گریبان تهران را گرفته است تظاهرات مردم پاکستان علیه محدودیت تردد با افغانستان فاش شد: کمک هوش مصنوعی گوگل به ارتش رژیم صهیونیستی سریال استعفاهای پساآتش‌بس در رژیم صهیونیستی | رئیس «شاباک» هم رفتنی شد برخی گمانه‌زنی‌ها درباره دیدارهای ظریف در «داووس» تکذیب شد سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد خبر داد: رئیس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس به مشهد سفر می‌کنند | برای عبور از بحران باید در حوزه ارزش افزوده و طرح‌های تفصیلی گام برداریم وزیر اطلاعات: دشمن مذاکره رودررو را برای یک بازی برد-برد نمی‌خواهد | تنها راه موفقیت ما ادامه راهبرد مقاومت است استاندار خراسان رضوی، درگذشت همسر شهید برونسی را تسلیت گفت نخستین جلسه هیئت‌امنای حساب ملی پیشرفت و عدالت | عارف بر یافتن راهبردهای دقیق برای رشد اشتغال در کشور تأکید کرد معارفه یک فرماندار زن در خراسان رضوی طی روز‌های آینده قالیباف: فردی را که به اعتمادبه‌نفس ملی صدمه بزند، انقلابی نمی‌دانیم | فساد و ناکارآمدی وجود دارد، چون ۸۰ درصد اقتصاد ما دولتی است + فیلم رئیس جمهور ظهر امروز (۳ بهمن ۱۴۰۳) وارد استان خوزستان خواهد شد تعویق اجرای حکم اعدام پخشان عزیزی (۳ بهمن ۱۴۰۳) دیدار فعالان اقتصادی با رهبر معظم انقلاب اسلامی (۳ بهمن ۱۴۰۳) + فیلم و عکس | حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: کارآفرینان فرماندهان خط مقدم جنگ اقتصادی هستند حمله در تل آویو با سلاح سرد، ۴ نفر را راهی بیمارستان کرد ادعای سفیر پیشنهادی ترامپ در سازمان ملل درباره حق صهیونیستها بر کرانه باختری ایران و آذربایجان برای تبادل الکتریکی برق تا سقف هزار مگاوات توافق کردند جان باختن ۶۶ نفر در آتش سوزی یکی از هتل‌های ترکیه| اردوغان عزای عمومی اعلام کرد (سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کانادا و هند شماری از دیپلمات‌های یکدیگر را اخراج کردند

  • کد خبر: ۲۹۴۵۴۹
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۳
کانادا و هند شماری از دیپلمات‌های یکدیگر را اخراج کردند
با بالا گرفتن تنش‌ها، وزارت خارجه هند اعلام کرد، دهلی‌نو تصمیم گرفته است تا در واکنش به اقدام اوتاوا در اخراج ۶ دیپلمات هندی، ۶ دیپلمات کانادایی از جمله سرپرست کمیسیونر عالی را اخراج کند.

به گزارش شهرآرانیوز، در پی اخراج دیپلمات‌های هندی از کانادا، دولت هند نیز در اقدامی تلافی‌جویانه تعدادی از دیپلمات‌های کانادایی را اخراج کرد. این مناقشه دیپلماتیک نشان‌دهنده بدتر شدن روابط بین این ۲ کشور مشترک‌المنافع است.

وزارت خارجه هند در بیانیه‌ای اعلام کرد، در فهرست افراد اخراج شده از هند، «پاتریک هبرت» معاون کمیساریای عالی، «استوارت راس ویلر»، سرپرست کمیسیونر عالی و چهار منشی اول سفارت کانادا نیز دیده می‌شود. از این دیپلمات‌ها خواسته شده تا پیش از ظهر ۱۹ اکتبر هند را ترک کنند. همچنین فرستاده دهلی‌نو در کانادا نیز فراخوانده شد.

به نقل از خبرگزاری اسپوتینک، اوایل روز دوشنبه وزارت خارجه هند ادعای کانادا مبنی بر اینکه «سانجای کومار ورما» کمیسیونر عالی هند در اوتاوا در توطئه‌ای برای ترور «هاردیپ سینگ نجار»، رهبر جدایی‌طلب سیک در کانادا دست داشته است، رد کرد.

هند همچنین می‌گوید کومار ورما و یکسری دیگر از دیپلمات‌هایش را از کانادا به دلایل امنیتی فراخوانده است و این برخلاف بیانیه کاناداست که می‌گوید این دیپلمات‌ها را اخراج کرده است. براساس اعلام دولت هند، دهلی‌نو دیپلمات‌هایش را از کانادا خارج می‌کند «زیرا مطمئن نیست که امنیت آنها تضمین شود.»

وزارت خارجه هند همچنین گفت: «ما هیچ اعتقادی به تعهد دولت کنونی کانادا برای تضمین امنیت آنها نداریم. بنابراین، دولت هند تصمیم گرفته است کمیساریای عالی و دیگر دیپلمات‌ها و مقامات هدف را از کانادا خارج کند.»

در این میان پلیس کانادا، هند را به تلاش برای جمع آوری اطلاعات از این کشور و همچنین برنامه‌ریزی برای ترور و انجام اعمال خشونت‌آمیز از طریق دیپلمات‌هایش در کانادا متهم کرد.

پلیس کانادا شواهدی به دست آورده است که چهار موضوع بسیار جدی را نشان می‌دهد و شامل افراط‌گرایی خشونت‌آمیز می‌شود که هر ۲ کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ پیوند دادن عوامل دولت هند به قتل و اعمال خشونت‌آمیز و همچنین استفاده از جنایات سازمان‌یافته برای ایجاد یک محیط ناامن برای جوامع جنوب آسیا در کانادا به همراه دخالت در فرآیندهای دموکراتیک است.

این نهاد دولتی کانادا در ادامه اعلام کرد، شواهدی هست که دیپلمات‌ها و مقام‌های کنسولی هند را به دست داشتن در فعالیت‌هایی جدی مانند جمع‌آوری اطلاعات برای دولت دهلی‌نو ربط می‌دهد. پلیس همچنین اعلام کرد، شواهد را به مقامات هندی ارائه و ابراز امیدواری کردند که وضعیت به نفع امنیت عمومی کانادا و جامعه اتباع جنوب آسیا در کانادا حل شود.

«ملانی جولی» وزیر امور خارجه کانادا گفت اوتاوا از هند خواسته بودتا مصونیت دیپلماتیک ۶ دیپلمات را حذف کند تا آژانس‌های تحقیقاتی کانادا بتوانند از آنها در مورد اتهامات مربوط به فعالیت جنایی بازجویی کنند اما از آنجا که هند همکاری نکرد، این ۶ دیپلمات هندی اخراج شدند.

در ژوئن گذشته، رهبر جدایی‌طلب سیک توسط ۲ مرد مسلح در یک پارکینگ در معبد سیک‌ها در «سوری» بریتیش کلمبیا، هدف گلوله قرار گرفت. وی به دنبال ایجاد «کشور مستقل سیک» در شمال هند به نام «خالصتان» بود. «جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا سپتامبر گفته بود دولتش اتهامات مرتبط با مقام‌های هند را در ارتباط با کشتن این رهبر جدایی‌طلب بررسی می‌کند؛ اتهامی که دهلی‌نو آن را رد کرد.

در پی ترور این فرد، کانادا دیپلمات ارشد سفارت هند در اوتاوا را به اتهام ارتباط با اطلاعات خارجی کشورش اخراج کرد و در واکنش، مقام‌های دهلی‌نو نیز دستور دادند که دیپلمات ارشد کانادا، هند را ترک کند. وزیر خارجه هند در ژانویه گفته بود سیاست‌های کانادا در ارتباط با گروه‌های سیک، تاثیری منفی بر روابط بین ۲ کشور می‌گذارد. کانادا بالاترین جمعیت سیک‌ها را خارج از ایالت زادگاهشان در پنجاب دارد و تظاهرات سال‌های اخیر دولت هند را خشمگین کرده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->