زمان واریز مرحله دوم کالابرگ برای سه دهک اول اعلام شد تمدید مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ + جزئیات جزئیاتی از افزایش حقوق و تسهیلات بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴ وعده‌های پوچ؛ بازگشت روز‌های خاموش ۸۲ تن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در گناباد جمع‌آوری شد (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) سبک زندگی نادرست عامل سندرم نوظهور فراموشی گلوتئال | سندرم مرگ یک عضو مواجهه طولانی‌مدت با آلودگی هوا سلامت مغز را تهدید می‌کند شهادت ۲ مرزبان هنگ مرزی بانه براثر انفجار مین‌های جنگ تحمیلی + عکس (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نمک رنگی منجر به عقب ماندگی ذهنی جنین می‌شود یادی از دکتر سیدمهدی صانعی، استاد الهیات دانشگاه فردوسی مشهد | مردی از تبار مهر و معرفت فیش حقوقی فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ تیراندازی در منطقه نعمت‌آباد تهران + جزئیات پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش باران در مشهد تا آخر امشب رئیس اورژانس مشهد: ۵۰ درصد تماس‌های اورژانس، مزاحمی و اشتباهی است برگزاری آزمون استخدامی جدید برای وزارت آموزش و پرورش درج درصد گوشت در سوسیس و کالباس‌ها الزامی است مدیرعامل هلال احمر لرستان برکنار شد | سرپرست جدید منصوب شد شیرخشک "آپتامیل پپتی" در حال توزیع است مرحله دوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان باید از اول فروردین ۱۴۰۴ اعمال شود پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران و رعد و برق در ۸ استان چگونه در بهار فعالیت‌های بدنی خود را شروع کنیم؟ گزش سالانه تا ۳۰۰۰۰ نفر توسط گربه‌های خانگی قارچ‌هایی با ظاهری فریبنده، تهدیدی جدی در فصل بهار نقش ماموگرافی در ارزیابی سلامت قلب زنان درمان آلرژی با طب ایرانی جزئیات تازه از حریق درمانگاه در مشیریه تهران | سه فوتی و ۱۸ مصدوم + فیلم فوت یک نفر در حریق درمانگاه مشیریه تهران + تصاویر (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اسامی ۷ معدنچی جان‌باخته در حادثه معدن دامغان تبرئه سیف و عراقچی تایید شد | سخنگوی سازمان تعزیرات: جزئیات را اعلام خواهیم کرد استاندار سمنان: خطای فردی، علت حادثه معدن دامغان است قتل مرد جوان به دست سرایدار جنایتکار
سرخط خبرها

طبابت عمومی و طبابت سنتی-ایرانی فقط برعهده پزشکان است

  • کد خبر: ۲۹۴۸۵۰
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۶
طبابت عمومی و طبابت سنتی-ایرانی فقط برعهده پزشکان است
رئیس انجمن علمی طب سنتی خراسان رضوی گفت: صرفاً پزشکان می‌توانند در عرصه طب رايج و سنتی فعالیت کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر مسعود مختاری در نشست خبری «طب سنتی باید‌ها و نبایدها» که امروز (چهارشنبه، ۲۵ مهر ماه) در سازمان نظام پزشکی مشهد برگزار شد، بیان کرد: در حال حاضر، صرفاً دو گروه پزشکان اجازه طبابت در حوزه‌های تخصصی طب سنتی دارند؛ متخصصان طب ایرانی که دارای مدرک دکترای تخصصی طب ایرانی هستند یا پزشکان عمومی که دوره کوتاه‌مدت طب سنتی را در مرکز ملی مهارت‌های وزارت بهداشت گذرانده‌اند که البته محدوده فعالیت آن‌ها تفاوت دارد.

وی افزود: ما مشکلی با فعالیت‌های قانونی در حوزه‌های مرتبط مثل عطاری‌ها را نداریم. اما طبق قانون، عطاری‌ها صرفاً مجاز به عرضه‌ گیاهان دارویی هستند و اجازه فروش دارو‌های گیاهی و مداخلات تشخیصی-درمانی را ندارند؛ چراکه می‌تواند تهدیدکننده سلامت بیماران باشد. 

وی با اشاره به اینکه فعالیت و دریافت مجوز عطاری‌ها در حوزه وظایف دانشگاه علوم پزشکی نیست، اما در صورت انجام فعالیت‌های تهدیدکننده سلامت از طریق مجاری قانونی برخورد می‌شود، گفت: به نظر می‌رسد با توجه به حساسیت موضوع و تقاضای روزافزون جامعه، باید تدابیری برای نظارت بهتر و بیشتر دانشگاه‌های علوم پزشکی در این زمینه اندیشیده شود. در عین حال فعالیت و سامان‌دهی عطاری‌های چهارچوب‌مدار به‌عنوان بخشی حائز اهمیت در زنجیره ارائه خدمات طب سنتی، ضروری و غیرقابل‌انکار است؛ لذا تغییر ریل سیاست‌گذاری در این حوزه مورد انتظار است که امیدوارم وزارت محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تعامل و هماهنگی با سایر نهاد‌های مرتبط، اقدامی مؤثر و عاجل در این خصوص داشته باشند.

دکتر مختاری در پاسخ به سؤالی در حوزه تشخیص پزشکان متخصص طب سنتی گفت: پزشکان مجاز به انجام فعالیتِ خصوصی دارای پروانه فعالیت اخذشده از نظام پزشکی بوده و ملزم به نصب مجوز در محل فعالیت هستند. از طرفی گواهی‌های معتبر دوره‌های تکمیلی نیز بایستی نصب باشد. علاوه‌براین پزشکان طب سنتی دارو‌های طب رایج و سنتی را در نسخ الکترونیک یا کاغذی دارای مهر و شماره نظام پزشکی به بیمار ارائه می‌دهند. در نهایت دو سامانه در اختیار هم‌وطنانمان قرار دارد؛ یکی، سامانه اینترنتی ITMA.IR که پزشکان متخصص طب ایرانی عضو انجمن علمی طب سنتی در آن لیست شده‌اند و دومی، سامانه‌ اینترنتی membersearch.irimc.org که مشخصات کلیه پزشکان دارای پروانه فعالیت شامل تصاویر و آدرس‌های محل طبابت آن‌ها را در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. 

وی در پایان با اشاره به فضای مشوش طب سنتی به خصوص در بستر شبکه‌های مجازی گفت: باید در خصوص حدود و ثغور قوانین و فعالیت در عرصه‌ طب سنتیِ علمی برای مردم اطلاع‌رسانی شفاف صورت پذیرد تا آگاهانه از مراجعه به مدعیان دروغین طب سنتی پرهیز کنند. سوء‌استفاده‌کنندگان از اقبال مردم به درمان‌های سنتی و مکمل با ارائه درمان‌های غیراصولی و علمی ضمن تهدید جدی سلامت آحاد جامعه باعث سلب اعتماد طب مدرن نسبت به طب اصیل سنتی شده که نتیجه آن محرومیت از مزایای فراوان درمان‌ها و توصیه‌های پیشگیرانه طب اصیل سنتی است. آنچه مسلم است درمان‌های مکمل و سنتی به هیچ وجه جایگزین طب مدرن نبوده بلکه با رعایت همه‌ جوانب، در کنار این طب تحت نظر متخصص مربوطه قابل استفاده است؛ لذا از رسانه‌ها و سیاست‌گذاران نظام سلامت انتظار می‌رود که با توجه به اهمیت حوزه سلامت و تقاضا‌های زیاد جامعه برای دریافت خدمات سلامت در حوزه تخصصی طب سنتی، به آگاه‌سازی جامعه بیش از پیش همت گمارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->