۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند
سرخط خبرها

توسعۀ علمی طب ایرانی نیاز جامعه است + فیلم

  • کد خبر: ۲۹۴۸۹۴
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۳
توسعۀ علمی طب ایرانی نیاز جامعه است + فیلم
مدیرگروه طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: توسعه طب ایرانی _ یا به اصطلاح رایج طب سنتی _ به صورتِ علمی و آکادمیک نیاز جامعه است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر علیرضا درخشان در «نشست خبری طب سنتی باید‌ها و نبایدها» که امروز (چهارشنبه، ۲۵ مهر ماه) در سازمان نظام پزشکی مشهد برگزار شد همچنین بیان کرد: بر اساس مطالعات جهانی انجام‌شده روند تقاضای جهانی برای بهره‌مندی از خدمات طب سنتی روند رو به رشدی هست و ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده است. به این معنی که با تقاضا‌های روز افزون در این حوزه روبه‌رو هستیم و سیاست‌گذاران نظام سلامت باید پاسخگوی این نیاز باشند و الا سودجویان و مداخله‌گران در حوزه سلامت مدیریت این تقاضا‌ها را در دست خواهند گرفت. 

وی با شاره به تعداد فارغ التحصیلان متخصص طب سنتی در مشهد گفت: ۶۴ متخصص طب ایرانی تا کنون از دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد فارغ‌التحصیل شده‌اند و حدود ۲۰۰ پزشک عمومی هم دوره‌های آموزشی خاص طب ایرانی را گذرانده و در بخش‌هایی از حوزه طب سنتی مجاز به فعالیت هستند. اما آمارِ دانشجویان و فارغ التحصیلان متخصصِ طب ایرانی و مکمل در کشور چیزی در حدود هزار نفر است که با توجه به نیاز و تقاضای روز افزون در جامعه حتما بایستی از منظر کمی برای رشد و توسعه این رشته تخصصی برنامه‌ریزی‌های لازم انجام پذیرد. 

وی همچنین به این سوءبرداشت که طب سنتی مسیرش از مسیر علمیِ پزشکی جداست؛ اشاره کرد و گفت: با تاسیس دانشکده‌های طب ایرانی، این طب در مسیر طب مبتنی بر شواهد و در مسیر تبدیل‌کردن گزاره‌های طب سنتی به گزاره‌های علمی و آکادمیک حرکت کرد. البته که علت اصلی اتهام غیرعلمی بودن طب سنتی مرتبط با فعالیت سودجویان و مداخله‌گران این حوزه است که لطمات و صدمات جبران‌ناپذیری را به افکار عمومی و بنیان‌های طب سنتی وارد کرده و می‌کنند. امیدوارم که سیاست‌گذاران نظام سلامت با هدف‌گذاری مناسب بتوانند آگاهی مردم از حدود و ثغور طب سنتی علمی را افزایش داده و دست مداخله گران این حوزه را کوتاه سازند. 

این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با اشاره به جایگاه ایران در حوزه تولید مقالات علمی در زمینه طب سنتی گفت: ایران پس از آمریکا، چین و هند جایگاه چهارم را در حوزه تولید مقالات علمی تخصصی طب سنتی دارد؛ بنابراین در سیر تولید علم و بحث آکادمیک شدن طب ایرانی ما دستاورد‌های خوبی داشتیم. 

وی با انتقاد از آشفته‌بازار فضای مجازی، به ویژه در حوزه طب سنتی، گفت: یک روز می‌آیند و می‌گویند نمک دریا بهترین نوع نمک است. فردا می‌گویند بهترین ظرف پخت غذا ظرف مسی است من عرض کنم این توصیه‌ها ارتباطی به منابع علمی طب ایرانی ندارد. مثلا طبق منابع بدترین نوع نمک مصرفی نمک دریا است، چون ترکیبات مضر فراوان دارد و بدترین نوع ظرف پخت غذا، ظرف مسی است، چون مس را به غذا وارد می‌کند که در طولانی مدت تهدید کننده سلامت فرد خواهد بود. 

دکتر درخشان گفت: طب سنتی یک جزیره جداگانه در حوزه سلامت مردم نیست و نباید باشد. تا سال ۲۰۱۸ طبق آمار سازمان جهانی بهداشت از ۱۹۴ کشورِ عضو، ۱۷۰ کشور اعلام کرده‌اند که از طب سنتی و مکمل استفاده می‌کنند و از این تعداد حدود ۵۰ درصد سیاست‌های ملی برای توسعه طب سنتی و مکمل دارند. حدود ۱۲۰ کشور اعلام کرده اند سیاست توسعه و گسترش تولید گیاهان داروئی را تعقیب می‌کنند. 

وی افزود: طبق مقالات منتشر شده، ۸۴ درصد مردم دنیا در کنار طب مدرن خواهان دریافت خدمات طب سنتی و مکمل هستند و تمایل دارند از هر دو مدل بهره‌مند شوند. ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. این یعنی تقاضا فراوان است و البته بازار داغ سودجویان و کلاهبرداری نیز فراوان، لذا تاکید می‌کنم رشد و توسعه طب ایرانیِ علمی در کنار طب مدرن نیاز مبرم و بِروز جامعه است. 

دکتر درخشان با تاکید بر اینکه در هیچ بخش از خدمات طب ایرانی طب مدرن حذف نمی‌شود، گفت: به خصوص در حوزه تشخیصِ بیماری‌ها دستاورد‌های طب مدرن اصلا قابل مقایسه با روش‌های سنتی نیست؛ بنابراین تشخیص‌هایی که امروز از گوشه و کنار می‌شنویم با یک نبض‌گرفتن و دیدن رنگ چشم و زبان انجام می‌شود، از دیدگاه طب ایرانی علمی مورد تایید نیست. 

وی در پایان گفت: ۹۰ درصد دارو‌های تجویزی پزشکان طب ایرانی دارو‌های دارای مجوز از سازمان غذا و دارو است و ارجاعات به گیاهانِ دارویی غیر فرموله که مسیر روشنی برای تهیه و نگهداری آنها وجود ندارد و احتمال آلودگی آن هم می‌رود، انجام نمی‌شود. درمان با دارویِ گیاهی از همان اسلوب درمان با داروی شیمیایی پیروی می‌کند. دارو‌های گیاهی هم دارای عاضه هستند و باید با دوز مشخص و روش‌های مورد تجویز پزشک و برای درمانِ بیماری پس از تشخیص پزشک مصرف شوند. لذا بار دیگر در جمع شما اصحاب رسانه تاکید میکنم طب ایرانیِ علمی باید به مردم معرفی شود و سیاست‌گذاران نظم سلامت باید با برنامه ریزی درست حدود و ثغور فعالیت در این عرصه را روشن سازند و دست مداخله گران در حوزه طب سنتی که به سلامت جامعه آسیب می زنند را کوتاه سازند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->