پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد مراسم قرعه‌کشی محصولات ایران خودرو برگزار شد+ جزئیات (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش قیمت خودرو‌های خارجی (۴ اسفند ۱۴۰۳) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ اسفند ۱۴۰۳) | شاهین اتوماتیک پلاس ۱۵ میلیون تومان ریزش کرد پیش فروش بلیت‌های نوروز ۱۴۰۴ در دهه نخست اسفند ۱۴۰۳ بخشنامه وام ۶۵۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌فروش سه محصول سایپا ویژه ماه رمضان از (۶ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات بررسی بروکر آلپاری با بروکر‌های دیگر: مقایسه کامل آخرین جزئیات از واریز سود سهام عدالت (۴ اسفند ۱۴۰۳) ریزش بورس در اولین روز هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ اسفند ۱۴۰۳) حدود یک‌سوم صنایع باارزش ایران در خراسان رضوی هستند | سهم استان از سبد مالیاتی کشور کمتر از یک درصد است زمان مرحله دوم پیش فروش سکه مشخص شد + جزئیات خطوط مترو و اتوبوس‌رانی مشهد فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) در روز تشییع پیکر سید مقاومت، رایگان است قیمت حلیم و شله در ایام ماه مبارک رمضان ۱۴۰۳ در مشهد اعلام شد
سرخط خبرها

تعیین سهمیه واردات برنج بر اساس نیاز و ذائقه مصرف استان‌ها

  • کد خبر: ۲۹۵۵۵۴
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۱
تعیین سهمیه واردات برنج بر اساس نیاز و ذائقه مصرف استان‌ها
رئیس کمیسیون کشاورزی در نامه‌ای به معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: پیشنهاد می‌شود به منظور جلوگیری از نوسانات غیر ضروری در بازار و تأمین نیاز‌های واقعی مناطق مختلف، سهمیه‌های وارداتی بر اساس نیاز و ذائقه مصرف استانی تعیین شده تا با تکیه بر برنج خارجی از کمبود و افزایش قیمت‌ها جلوگیری شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد علی رضائی، رئیس کمیسیون کشاورزی، به منظور در نظر گرفتن نیاز استان‌های جنوبی کشور به برنج و لزوم تامین نیاز آنها از طریق برنج‌های وارداتی و تنظیم متوازن و پایدار بازار در نقاط مختلف کشور، به‌ویژه استان‌های جنوبی، به معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی نامه‌ای ابلاغ کرد که به شرح زیر است:

باسمه تعالی

جناب آقای خانی نوذری

معاون محترم توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی

با سلام

احتراماً به پیوست نامه اتاق هرمزگان در خصوص نگرانی‌های مرتبط با افزایش قیمت برنج خارجی در بازار استان هرمزگان در مورد تصویب نامه شماره ۰۲۰/۱۶۲۷۶۵ تاریخ ۱۷ مهر ۱۴۰۳، تقدیم حضور می‌گردد. با توجه به اهمیت موضوع کمیسیون کشاورزی اتاق ایران همواره بر اهمیت تنظیم متوازن و پایدار بازار در نقاط مختلف کشور، به‌ویژه استان‌های جنوبی تأکید دارد.

موارد مطرح شده از جمله تأثیر ممنوعیت فصلی واردات برنج بر تعادل عرضه و تقاضا و مشکلات ناشی از آن، به ویژه افزایش قیمت تا ۶۰ درصد در سطح بازار، به خوبی بیان کننده نامتوازن بودن بازار برنج در فصول سال است. تصویب نامه شماره ۰۲۰/۱۶۲۷۶۵ یا رویکرد حمایت از تولید داخلی و ایجاد اولویت برای شرکت‌های مشارکت کننده در خرید برنج داخلی تنظیم شده در حالی که این رویکرد به نفع تولید کنندگان داخلی است آسیب‌ها و چالش‌هایی نیز در پی دارد از جمله:

• ذائقه مصرف کنندگان:

در استان‌هایی مانند هرمزگان که مصرف برنج خارجی سهم عمده‌ای از سبد غذایی خانوار دارد محدودیت‌های فصلی واردات و تأکید بر واردات داخلی ممکن است تعادل بازار را بر هم بزند و باعث نارضایتی مصرف کنندگان گردد.

نوسانات قیمتی:

ممنوعیت فصلی واردات می‌تواند موجب کمبود عرضه و افزایش بی رویه قیمت‌ها شود که نتیجه آن به زیان مصرف‌کنندگان خواهد بود. این امر همچنین فشار زیادی بر شرکت‌های وارد کننده وارد می‌کند که در سال‌های اخیر با محدودیت‌های ارزی نیز دست و پنجه نرم کرده‌اند.

توزیع ناعادلانه:

سیاست‌های فعلی عمدتا منافع تولید کنندگان برنج در مناطق مرکزی و شمالی کشور را تأمین می‌کند در حالی که نیاز‌های استان‌های جنوبی که تکیه بیشتری بر برنج خارجی دارند. به خوبی در نظر گرفته نشده است.

پیشنهاد می‌شود به منظور جلوگیری از نوسانات غیر ضروری در بازار و تأمین نیاز‌های واقعی مناطق مختلف، سهمیه‌های وارداتی بر اساس نیاز و ذائقه مصرف استانی تعیین شده و استثنا‌هایی برای استان‌هایی مانند هرمزگان در نظر گرفته شود تا با تکیه بر برنج خارجی از کمبود و افزایش قیمت‌ها جلوگیری شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->