افتخار خون شریکی | سومین یادواره لاله‌های غریب در مشهد برگزار شد قیمت افغانی به تومان و دلار سه‌شنبه (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توضیحات رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور درباره اجرای طرح ساماندهی اتباع غیرمجاز + فیلم کابل آماده میزبانی می‌شود | همه چیز درباره فصل چهارم لیگ برتر فوتسال افغانستان بازتعریف جنایت | روایت‌های تکان‌دهنده سربازان انگلیسی از اعتیاد به کشتن غیرنظامیان در افغانستان یک پژوهشگر آمریکایی: چین به‌طور هدفمند به‌دنبال بهره‌برداری از عناصر نادر خاکی در افغانستان است قیمت افغانی به تومان و دلار دوشنبه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه غیبت ناشران افغانستانی در جشن کتاب ایران | طالبان آثار جلال آل احمد را ممنوع کردند سرمربی تیم ملی فوتبال افغانستان کناره‌گیری کرد نگرانی سازمان ملل از کاهش بارندگی در افغانستان با افزایش تعداد مبتلایان به سرخک در افغانستان، سازمان جهانی بهداشت از خانواده‌ها خواست کودکان خود را فوراً واکسینه کنند قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار شنبه (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلزله‌ای به بزرگی ۵.۷ ریشتر کابل و شمال افغانستان را لرزاند (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار جمعه (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) سفیر ایران از سفر وزیر صنعت به کابل خبرداد ادامه غیبت ناشران افغانستانی در نمایشگاه کتاب تهران طالبان فدراسیون شطرنج افغانستان را تعلیق کردند وزارت کار جریمه به کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز را اعلام کرد توضیحات محمدکاظم کاظمی درباره چالش‌های زبان فارسی در افغانستان + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مدیرکل ارشاد: دست‌هایی در تلاش برای به انزوا بردن زبان فارسی در افغانستان هستند

  • کد خبر: ۲۹۵۶۵۸
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰
مدیرکل ارشاد: دست‌هایی در تلاش برای به انزوا بردن زبان فارسی در افغانستان هستند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اهمیت پاسداشت زبان فارسی در دوره کنونی گفت: دست‌هایی در تلاش هستند که زبان فارسی در افغانستان به انزوا برود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد حسین‌زاده در نشستی با اعضای هیئت‌رئیسه اتاق اصناف مشهد و رؤسای اتحادیه‌های صنفی این شهر که در محل اتاق اصناف برگزار شد، با اشاره به اهمیت جایگاه زبان فارسی گفت: زبان فارسی یگانه گوهری است که باید از آن محافظت کرد؛ اما بر این زبان، تاریخ عظیمی گذر کرده است.

وی بیان کرد: زبان فارسی در ایران، افغانستان و تاجیکستان رواج داشته است. در ایران، هجوم بیگانگان بر این خاک بار‌ها این زبان را دستخوش حوادث بسیاری کرده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به تغییرات زبانی کشور‌های فارسی زبان افزود: تاجیکستان، کشوری که سال‌های دور از این قسمتی از ایران بزرگ به شمار می‌رفت، امروز به خط روسی می‌نویسد. در افغانستان که مردم آن فارسی‌زبان هستند و به خط فارسی نیز می‌نویسند، دست‌هایی در تلاش‌اند تا زبان فارسی را به انزوا بکشانند.

وی خاطرنشان کرد: تا ۲۰۰ سال قبل، زبان فارسی نخستین زبان رسمی و زبان فرهنگی و علمی هند قدیم بود که پاکستان امروز نیز قسمتی از غرب آن به شمار می‌آید؛ اما پس از استعمار انگلیس، این کشور به اجبار زبان انگلیسی را جایگزین زبان فارسی کرد؛ اما ایران با همه تهاجم‌های سیاسی و فرهنگی در تاریخش، توانسته است این زبان را زنده نگه دارد.

حسین‌زاده گفت: با توجه به اهمیتی که زبان فارسی در فرهنگ کهن ایران دارد، اصل ۱۵ قانون اساسی مبنی بر منع به‌کارگیری اسامی بیگانه موردتأکید است تا جایگاه زبان فارسی به عنوان زبان رسمی گفتاری و نوشتاری کشور تثبیت شود.

وی اظهار کرد: در این زمان، وجود کلمات و اصطلاحات بیگانه بر سردر اماکن عمومی و فروشگاه‌های مشهد مقدس به عنوان کلانشهر خراسان بزرگ و مهد فرهنگ و هنر ایران و زادگاه فردوسی بزرگ، نه شایسته جایگاه این سامان و نه در شأن ادبی آن است.

حسین‌زاده گفت: شاهنامه فردوسی پر از اسامی زیباست و اساتید دانشکده ادبیات مشهد اعلام آمادگی کرده‌اند که در انتخاب اسامی زیبا برای سردر اصناف و نام‌گذاری شرکت‌های بزرگ، به صاحبان آن‌ها مشورت دهند. همراهی شما را برای پاسداری از زبان فارسی نیازمندیم.

این درحالی است که در طول سه سالی که از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان می‌گذرد، آن‌ها با تغییر تابلوی دانشگاه‌ها از فارسی به پشتو و اقدامات این‌چنینی دیگر سیاست‌های فارسی‌ستیزی خود را علنی کرده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->