ویدئو | نماز عید سعید فطر مهاجران افغانستانی در محله گلشهر مشهد ویدئو | دلیل اختلاف افکنی میان مردم ایران و افغانستان از زبان محمدکاظم کاظمی دادگاه عالی طالبان فردا یکشنبه (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) را عید فطر اعلام کرد پژمان‌فر: تشکیل سازمان ملی مهاجرت گامی مؤثر درراستای مدیریت هوشمند مهاجران خارجی است سازمان ملل: محرومیت دختران از تحصیل افغانستان را منزوی‌تر می‌کند عفو بین‌الملل از پاکستان خواست اخراج مهاجران افغانستانی را متوقف کند عراقچی از طرح مشترک ایران و طالبان برای بازگشت مهاجران افغانستانی خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه، ۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳) ساعت کاری سفارت و کنسولگری افغانستان در تهران و مشهد در نوروز ۱۴۰۴ نوروزهای بی‌رنگِ افغانستان قیمت افغانی به تومان (دوشنبه، ۲۷ اسفند ۱۴۰۳) شورای امنیت سازمان ملل نشستی با موضوع افغانستان برگزار می‌کند بقایی در واکنش به مشکلات صدور ویزای ایران برای افغانستانی‌ها: به‌دنبال مدیریت اعطای روادید به متقاضیان در افغانستان هستیم طالبان در واکنش به پیام عراقچی: برقراری روابط خوب با همسایگان اولویت ما نیز است راه آهن خواف ـ هرات؛ کلید طلایی ایران در ترانزیت جهانی ویدئو | همه چیز درباره اهمیت مسیر ریلی خواف-هرات تیم فوتبال ساحلی افغانستان به مصاف ژاپن می‌رود وزارت خارجه طالبان از توافق مرزی تاجیکستان و قرقیزستان استقبال کرد ترامپ: پایگاه بگرام در کنترل چین است طالبان از ثبت ۱۸ میلیون سیمکارت برای شهروندان افغانستان خبر داد
سرخط خبرها

مدیرکل ارشاد: دست‌هایی در تلاش برای به انزوا بردن زبان فارسی در افغانستان هستند

  • کد خبر: ۲۹۵۶۵۸
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰
مدیرکل ارشاد: دست‌هایی در تلاش برای به انزوا بردن زبان فارسی در افغانستان هستند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اهمیت پاسداشت زبان فارسی در دوره کنونی گفت: دست‌هایی در تلاش هستند که زبان فارسی در افغانستان به انزوا برود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد حسین‌زاده در نشستی با اعضای هیئت‌رئیسه اتاق اصناف مشهد و رؤسای اتحادیه‌های صنفی این شهر که در محل اتاق اصناف برگزار شد، با اشاره به اهمیت جایگاه زبان فارسی گفت: زبان فارسی یگانه گوهری است که باید از آن محافظت کرد؛ اما بر این زبان، تاریخ عظیمی گذر کرده است.

وی بیان کرد: زبان فارسی در ایران، افغانستان و تاجیکستان رواج داشته است. در ایران، هجوم بیگانگان بر این خاک بار‌ها این زبان را دستخوش حوادث بسیاری کرده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به تغییرات زبانی کشور‌های فارسی زبان افزود: تاجیکستان، کشوری که سال‌های دور از این قسمتی از ایران بزرگ به شمار می‌رفت، امروز به خط روسی می‌نویسد. در افغانستان که مردم آن فارسی‌زبان هستند و به خط فارسی نیز می‌نویسند، دست‌هایی در تلاش‌اند تا زبان فارسی را به انزوا بکشانند.

وی خاطرنشان کرد: تا ۲۰۰ سال قبل، زبان فارسی نخستین زبان رسمی و زبان فرهنگی و علمی هند قدیم بود که پاکستان امروز نیز قسمتی از غرب آن به شمار می‌آید؛ اما پس از استعمار انگلیس، این کشور به اجبار زبان انگلیسی را جایگزین زبان فارسی کرد؛ اما ایران با همه تهاجم‌های سیاسی و فرهنگی در تاریخش، توانسته است این زبان را زنده نگه دارد.

حسین‌زاده گفت: با توجه به اهمیتی که زبان فارسی در فرهنگ کهن ایران دارد، اصل ۱۵ قانون اساسی مبنی بر منع به‌کارگیری اسامی بیگانه موردتأکید است تا جایگاه زبان فارسی به عنوان زبان رسمی گفتاری و نوشتاری کشور تثبیت شود.

وی اظهار کرد: در این زمان، وجود کلمات و اصطلاحات بیگانه بر سردر اماکن عمومی و فروشگاه‌های مشهد مقدس به عنوان کلانشهر خراسان بزرگ و مهد فرهنگ و هنر ایران و زادگاه فردوسی بزرگ، نه شایسته جایگاه این سامان و نه در شأن ادبی آن است.

حسین‌زاده گفت: شاهنامه فردوسی پر از اسامی زیباست و اساتید دانشکده ادبیات مشهد اعلام آمادگی کرده‌اند که در انتخاب اسامی زیبا برای سردر اصناف و نام‌گذاری شرکت‌های بزرگ، به صاحبان آن‌ها مشورت دهند. همراهی شما را برای پاسداری از زبان فارسی نیازمندیم.

این درحالی است که در طول سه سالی که از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان می‌گذرد، آن‌ها با تغییر تابلوی دانشگاه‌ها از فارسی به پشتو و اقدامات این‌چنینی دیگر سیاست‌های فارسی‌ستیزی خود را علنی کرده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->