طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است
سرخط خبرها

مدیرکل ارشاد: دست‌هایی در تلاش برای به انزوا بردن زبان فارسی در افغانستان هستند

  • کد خبر: ۲۹۵۶۵۸
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰
مدیرکل ارشاد: دست‌هایی در تلاش برای به انزوا بردن زبان فارسی در افغانستان هستند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اهمیت پاسداشت زبان فارسی در دوره کنونی گفت: دست‌هایی در تلاش هستند که زبان فارسی در افغانستان به انزوا برود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد حسین‌زاده در نشستی با اعضای هیئت‌رئیسه اتاق اصناف مشهد و رؤسای اتحادیه‌های صنفی این شهر که در محل اتاق اصناف برگزار شد، با اشاره به اهمیت جایگاه زبان فارسی گفت: زبان فارسی یگانه گوهری است که باید از آن محافظت کرد؛ اما بر این زبان، تاریخ عظیمی گذر کرده است.

وی بیان کرد: زبان فارسی در ایران، افغانستان و تاجیکستان رواج داشته است. در ایران، هجوم بیگانگان بر این خاک بار‌ها این زبان را دستخوش حوادث بسیاری کرده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به تغییرات زبانی کشور‌های فارسی زبان افزود: تاجیکستان، کشوری که سال‌های دور از این قسمتی از ایران بزرگ به شمار می‌رفت، امروز به خط روسی می‌نویسد. در افغانستان که مردم آن فارسی‌زبان هستند و به خط فارسی نیز می‌نویسند، دست‌هایی در تلاش‌اند تا زبان فارسی را به انزوا بکشانند.

وی خاطرنشان کرد: تا ۲۰۰ سال قبل، زبان فارسی نخستین زبان رسمی و زبان فرهنگی و علمی هند قدیم بود که پاکستان امروز نیز قسمتی از غرب آن به شمار می‌آید؛ اما پس از استعمار انگلیس، این کشور به اجبار زبان انگلیسی را جایگزین زبان فارسی کرد؛ اما ایران با همه تهاجم‌های سیاسی و فرهنگی در تاریخش، توانسته است این زبان را زنده نگه دارد.

حسین‌زاده گفت: با توجه به اهمیتی که زبان فارسی در فرهنگ کهن ایران دارد، اصل ۱۵ قانون اساسی مبنی بر منع به‌کارگیری اسامی بیگانه موردتأکید است تا جایگاه زبان فارسی به عنوان زبان رسمی گفتاری و نوشتاری کشور تثبیت شود.

وی اظهار کرد: در این زمان، وجود کلمات و اصطلاحات بیگانه بر سردر اماکن عمومی و فروشگاه‌های مشهد مقدس به عنوان کلانشهر خراسان بزرگ و مهد فرهنگ و هنر ایران و زادگاه فردوسی بزرگ، نه شایسته جایگاه این سامان و نه در شأن ادبی آن است.

حسین‌زاده گفت: شاهنامه فردوسی پر از اسامی زیباست و اساتید دانشکده ادبیات مشهد اعلام آمادگی کرده‌اند که در انتخاب اسامی زیبا برای سردر اصناف و نام‌گذاری شرکت‌های بزرگ، به صاحبان آن‌ها مشورت دهند. همراهی شما را برای پاسداری از زبان فارسی نیازمندیم.

این درحالی است که در طول سه سالی که از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان می‌گذرد، آن‌ها با تغییر تابلوی دانشگاه‌ها از فارسی به پشتو و اقدامات این‌چنینی دیگر سیاست‌های فارسی‌ستیزی خود را علنی کرده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->