۳ روستای ایران در فهرست روستا‌های گردشگری جهان ثبت شدند (۲۵ مهر ۱۴۰۴) جزئیاتی تازه از حادثه در معدن پروده طبس (۲۵ مهر ۱۴۰۴) چهار کشته در پی تصادف خودروی سوخت بر قاچاق در جاده سرخس - مشهد (۲۵ مهر ۱۴۰۴) ورود دادستانی خراسان رضوی به موضوع رفتار نامتعارف کارفرما با کارگر زن (۲۵ مهر ۱۴۰۴) زمان پیش فروش بلیت قطار‌های مسافری آبان ۱۴۰۴ اعلام شد+ جزئیات روز پیوند اولیا و مربیان، مسیری برای آینده روشن دانش‌آموزان | مشارکت و تعامل، حلقه مفقوده انجمن اولیا و مربیان است «شُله» جهانی‌ترین غذای مردمی در مشهد است | گفت‌وگو با یکی از شله‌پزهای جوان مشهدی که عاشقانه آن را پخت می‌کند دعوت انتقال خون خراسان رضوی از مردم برای مشارکت در پویش «یک درصد برای نجات جان انسان‌ها» نشانه‌های مسمومیت با ماهی را بشناسید آثار منفی آلودگی هوا بر سلامتی | دَم های بی بازدم سد شوریجه از ابتدای زمستان ۱۴۰۴، آب‌گیری می‌شود نماینده سازمان جهانی فائو در ایران: ۸۰۰ میلیون نفر از مردم دنیا دچار کمبود مواد غذایی هستند  کمبود این ویتامین‌ها در بدن منجر به زوال عقل می‌شود سومین همایش ملی امنیت غذایی در مشهد برگزار شد | چاره‌اندیشی نخبگانی برای بحران‌های غذایی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: چرا سازمان تأمین‌اجتماعی بعداز ۷ ماه انتظار، معوقات بازنشستگان را قطره‌چکانی پرداخت می‌کند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۴ مهر ۱۴۰۴) | آلودگی دست از سر مشهد برنمی‌دارد! رصد بازار مشهد درخصوص عروسک‌های حاشیه ساز ابوظبی چگونه برای خارجی‌ها جذاب‌تر از دبی شده است؟ کمبود ۵۰ پایگاه اورژانس در مشهد کلاس‌های مجازی، دردسر حقیقی خانواده‌ها | روایت چالش‌های آموزش غیرحضوری در روز‌های غبارآلود مشهد آیا مصرف نوشیدنی‌های گازدار به هضم بهتر غذا کمک می‌کنند؟ انجمن اولیا و مربیان محفلی برای هم‌افزایی ۲ نهاد خانه و مدرسه خودرو با نصف قیمت برای بازنشستگان آموزش و پرورش و فرهنگیان+ جزئیات وزیر آموزش و پرورش: نگاه تحولی دولت به عدالت آموزشی، آغاز یک جریان تمدنی در کشور محسوب می‌شود درباره کلاس‌های ۴۱ نفره در  ۲۱ محله مشهد که  فرصت  آموزش برابر را  از دانش آموزان می‌گیرد | سرانه؛ صفر مطلق پیش‌بینی بارش باران و وزش باد در برخی استان‌ها (۲۴ مهر ۱۴۰۴) فیش حقوقی بازنشستگان تأمین اجتماعی باید اصلاح شود عوارض مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک که از آن‌ها بی‌خبرید  چند تمرین ساده برای تقویت ریه‌ها در هوای سرد
سرخط خبرها

قاچاق‌ساز‌ها!

  • کد خبر: ۲۹۶۲۷۰
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۵
قاچاق‌ساز‌ها!
برای مشهد می‌ترسم؛ از اینکه زمین زیر پای این شهر بلرزد، پیشاپیش بر خود می‌لرزم. در مناطق برخوردار و با نظارتی که می‌شود، ساخت‌وساز‌ها ملزم به رعایت مقررات ایمنی‌اند، اما حاشیه شهر و مناطق کم‌برخوردار بوی فاجعه می‌گیرند.

برای مشهد می‌ترسم؛ از اینکه زمین زیر پای این شهر بلرزد، پیشاپیش بر خود می‌لرزم. در مناطق برخوردار و با نظارتی که می‌شود، ساخت‌وساز‌ها ملزم به رعایت مقررات ایمنی‌اند، اما حاشیه شهر و مناطق کم‌برخوردار بوی فاجعه می‌گیرند هر وقت سخن از ایمنی سازه و احتمال زلزله به میان می‌آید. سازه‌هایی که در برابر باد تند فرومی‌ریزد، در برابر زلزله چه خواهند کرد؟ چندباری باد‌های تند که فرونشسته، غبار سازه‌های در حال اجرا برخاسته است! رسانه‌ها هم خبرش را منتشر کردند. نمی‌دانم به گوش و چشم آنان که باید، رسید یا خیر؟

از سازه‌های قدیمی و ناایمن که فاکتور بگیریم، در همین سازه‌های به‌روز که به شکل «قاچاق‌ساز»، قارچ‌گونه سر از زمین درمی‌آورند، هم فراوان‌اند بنا‌هایی که در فهرست فروریختن قرار می‌گیرند. قاچاق که فقط در حوزه موادمخدر نیست، هرچه غیرقانونی شکل بگیرد، زیرمجموعه این مفهوم منفی تعریف پذیر است. پشت‌بام‌سازی که دیگر حکایتی است که سودجویان به راه انداخته‌اند و از هر طرف بخوانیم، تلخ و آزاردهنده است. باری، وضعیت ما دربرابر زلزله اصلا خوب نیست که خیلی هم بد است. پیش‌تر، دیسفانی، رئیس وقت سازمان نظام‌مهندسی ساختمان، گفته بود ۶۰ درصد ساختمان‌های مشهد در برابر زلزله احتمالی آسیب‌پذیر است. 

اگر در این باره جست‌وجویی کنیم، تارنما‌های متعدد خبری، فهرستی از اظهارنگرانی کارشناسان و مسئولان را برای ما شمار خواهند کرد که همه نگران این نوع ساخت‌وساز‌ها هستند. همه هم هشدار می‌دهند. حالا چه زمانی و چه کسانی باید جامعه را درباره این خطر هوشیار کنند، خدا می‌داند. در این ناهوشیاری عمومی که شاهدیم، در وضعیت اقتصادی که افراد به سرپناهی با هر درجه ایمنی قائل و قانع‌اند، خبرنگار هم انگار باید کلمات خود را برای روز فاجعه ذخیره کند؛ برای خبر‌هایی که باید بنویسد! واقعا هم وقتی هشدار‌ها، جامعه را درباره خطری چنین بزرگ، هوشیار نمی‌کند، چه می‌توان کرد؟ 

امیدوارم مسئولان بلندپایه و متولیان امر، با نگاهی نگران وضعیت ساخت‌وساز در مناطق کمتربرخوردار را زیرنظر بگیرند. امروز سخت بگیریم، هزاربار بهتر از آن است که فردا گرفتار شرایط سختی بشویم که عبور از آن، معلوم نیست ممکن باشد. این اقدام بهداشتی می‌تواند ما را از درمان بی‌نیاز کند. تکرار می‌کنم؛ امروز دانسته و خردمندانه بر خود سخت بگیریم تا به ساخت‌وساز ایمن برسیم، بهتر است که فردا اسیر سخت‌گیری هولناک حادثه شویم که شاید راه پس‌فردا را به روی ما ببندد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->