«فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم
سرخط خبرها

وضعیت فرزندخواندگی در کشور چگونه است؟

  • کد خبر: ۲۹۷۲۲۴
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰
وضعیت فرزندخواندگی در کشور چگونه است؟
مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با ارائه گزارشی از وضعیت فرزندخواندگی در کشور گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲۰۰ کودک در شیرخوارگاه‌ها بودند که در پایان سال ۱۴۰۲ با مددکاری فعال به ۶۱۰ کودک کاهش یافت.

به گزارش شهرآرانیوز، سعید بابایی در نشست تخصصی با عنوان رویکرد خانواده محوری در ساماندهی کودکان فاقد سرپرست، اظهار کرد: سه سال است تلاش می‌کنیم روز ملی یا هفته ملی فرزندخواندگی داشته باشیم. سه سال است که در این ایام برنامه‌های مختلفی در سراسر کشور اجرا می‌شود و بهانه تصویب یازدهمین سالگرد قانون حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان این جلسه را برگزار کردیم، زیرا نیاز است که بتوانیم با کمک شورای فرهنگ عمومی، سال آینده روز رسمی ملی فرزندخواندگی را گرامی بداریم.

وی ابراز کرد: کودکانی که به ما سپرده می‌شود بر اساس ماده ۱ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان به بهزیستی سپرده می‌شود و این کودکان به‌واسطه حکم قضات و قوه قضاییه به ما سپرده می‌شوند. طبق بررسی‌ها علت اغلب واگذاری‌ها بحث اعتیاد بوده و کودکانی بوده که در وضعیت مخاطره آمیز قرار گرفتند.

مدیرکل جدید دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: تا مهرماه سال ۱۴۰۲، روند کشور این بود که کودکی که به علت بی سرپرستی یا بدسرپرستی وارد بهزیستی می‌شد در درجه اول این بود که خانواده صلاحیت داشته باشد و اولویت بعدی وارد خانواده جایگزینِ خویشاوند و اولویت سوم فرزند خواندگی و در نهایت وارد مراکز شبه‌خانواده شود.

بابایی در خصوص طرح خانواده میزبان خاطرنشان کرد: این طرح بین فرایند قبل از ورود به مرکز شبه خانواده بود که براین اساس فرایندی اضافه شد تا کودکان بتوانند از فرصتی برای ورود به خانواده استفاده کنند.

بابایی با بیان اینکه در مورد مراکز شبانه روزی گفت: در حال حاضر ۶۱۳ خانه نگهداری فعال در سراسر کشور داریم که ۲۷۰ خانه کودکان برای رده سنی ۷ تا ۱۲ سال، ۲۴۵ خانه نوجوانان و ۶۵ خانه برای رده سنی ۳ تا ۶ سال و ۳۳ شیرخوارگاه است.

وی با اشاره به تعداد کودکان در مراکز شبه خانواده گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲۰۰ کودک در شیرخوارگاه‌ها بود که در پایان سال ۱۴۰۲ با مددکاری فعال به ۶۱۰ کودک برای نخستین بار در سراسر کشور رسید.

 بنابر اظهارات بابایی، حدود ۵۰ درصد این کودکان زیر سه ماه در مراکز اقامت دارند و فقط ۱۵ درصد کودکان بالای یک سال اقامت دارند و هدف این است که این درصد را به صفر برسانیم.

مدیرکل امور دفتر کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی در ادامه با اشاره به روند حضور کودکان در خانواده جایگزین، تصریح کرد: کودکانی که امروز به جای اینکه درون مراکز نگهداری کنیم، اکنون در کنار پدربزرگ، مادربزرگ و یا دایی و... زندکی می‌کنند. در ۱۳ سال اخیر از ۱۲ هزار و ۶۱۴ کودک به ۱۸ هزار کودک رسیده ایم، به عبارتی اگر اکنون ۹۰۰۰ کودک در مراکز بهزیستی داریم؛ دو برابر این تعداد در خانواده جایگزین نگهداری و مراقبت می‌شود.

بابایی همچنین در مورد نسبت مراقبت در مراکز نگهداری شبانه روزی به کل کودکان تحت پوشش افزود: از ۴۰ درصد نگهداری کودکان بی سرپرست در سال ۱۳۹۰ به ۲۹ درصد رسیده‌ایم و این اتفاق خوبی است.

وی تاکید کرد: برخی‌ها تصور دارند که مراکز یک شبه تعطیل می‌شوند این درحالیست که مراکز تعطیل شدنی نیستند، چراکه ما به مراکز نیاز داریم تا از کودکان در دوره‌های کوتاه مدت مراقبت و نگهداری شود.

وی در خصوص سرانه نگهداری از کودکان نیز گفت: سرانه نگهداری که سازمان بهزیستی و دولت‌های مختلف برای نگهداری در خانواده جایگزین تخصیص داده‌اند، در سال ۱۳۸۸، ۵۰ هزار تومان بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. با دستور دکتر حسینی در سال ۱۴۰۳ این رقم به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است که از ماه گذشته پرداخت شده است. این هزینه‌ای برای کودکی است که در خانواده جایگزین نگهداری می‌شود.

وی همچنین تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۴۴۰ میلیارد تومان به مراکز نگهداری یارانه داده می‌شود.

منبع: ایسنا 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->