دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی
سرخط خبرها

وضعیت فرزندخواندگی در کشور چگونه است؟

  • کد خبر: ۲۹۷۲۲۴
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰
وضعیت فرزندخواندگی در کشور چگونه است؟
مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با ارائه گزارشی از وضعیت فرزندخواندگی در کشور گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲۰۰ کودک در شیرخوارگاه‌ها بودند که در پایان سال ۱۴۰۲ با مددکاری فعال به ۶۱۰ کودک کاهش یافت.

به گزارش شهرآرانیوز، سعید بابایی در نشست تخصصی با عنوان رویکرد خانواده محوری در ساماندهی کودکان فاقد سرپرست، اظهار کرد: سه سال است تلاش می‌کنیم روز ملی یا هفته ملی فرزندخواندگی داشته باشیم. سه سال است که در این ایام برنامه‌های مختلفی در سراسر کشور اجرا می‌شود و بهانه تصویب یازدهمین سالگرد قانون حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان این جلسه را برگزار کردیم، زیرا نیاز است که بتوانیم با کمک شورای فرهنگ عمومی، سال آینده روز رسمی ملی فرزندخواندگی را گرامی بداریم.

وی ابراز کرد: کودکانی که به ما سپرده می‌شود بر اساس ماده ۱ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان به بهزیستی سپرده می‌شود و این کودکان به‌واسطه حکم قضات و قوه قضاییه به ما سپرده می‌شوند. طبق بررسی‌ها علت اغلب واگذاری‌ها بحث اعتیاد بوده و کودکانی بوده که در وضعیت مخاطره آمیز قرار گرفتند.

مدیرکل جدید دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: تا مهرماه سال ۱۴۰۲، روند کشور این بود که کودکی که به علت بی سرپرستی یا بدسرپرستی وارد بهزیستی می‌شد در درجه اول این بود که خانواده صلاحیت داشته باشد و اولویت بعدی وارد خانواده جایگزینِ خویشاوند و اولویت سوم فرزند خواندگی و در نهایت وارد مراکز شبه‌خانواده شود.

بابایی در خصوص طرح خانواده میزبان خاطرنشان کرد: این طرح بین فرایند قبل از ورود به مرکز شبه خانواده بود که براین اساس فرایندی اضافه شد تا کودکان بتوانند از فرصتی برای ورود به خانواده استفاده کنند.

بابایی با بیان اینکه در مورد مراکز شبانه روزی گفت: در حال حاضر ۶۱۳ خانه نگهداری فعال در سراسر کشور داریم که ۲۷۰ خانه کودکان برای رده سنی ۷ تا ۱۲ سال، ۲۴۵ خانه نوجوانان و ۶۵ خانه برای رده سنی ۳ تا ۶ سال و ۳۳ شیرخوارگاه است.

وی با اشاره به تعداد کودکان در مراکز شبه خانواده گفت: در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۲۰۰ کودک در شیرخوارگاه‌ها بود که در پایان سال ۱۴۰۲ با مددکاری فعال به ۶۱۰ کودک برای نخستین بار در سراسر کشور رسید.

 بنابر اظهارات بابایی، حدود ۵۰ درصد این کودکان زیر سه ماه در مراکز اقامت دارند و فقط ۱۵ درصد کودکان بالای یک سال اقامت دارند و هدف این است که این درصد را به صفر برسانیم.

مدیرکل امور دفتر کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی در ادامه با اشاره به روند حضور کودکان در خانواده جایگزین، تصریح کرد: کودکانی که امروز به جای اینکه درون مراکز نگهداری کنیم، اکنون در کنار پدربزرگ، مادربزرگ و یا دایی و... زندکی می‌کنند. در ۱۳ سال اخیر از ۱۲ هزار و ۶۱۴ کودک به ۱۸ هزار کودک رسیده ایم، به عبارتی اگر اکنون ۹۰۰۰ کودک در مراکز بهزیستی داریم؛ دو برابر این تعداد در خانواده جایگزین نگهداری و مراقبت می‌شود.

بابایی همچنین در مورد نسبت مراقبت در مراکز نگهداری شبانه روزی به کل کودکان تحت پوشش افزود: از ۴۰ درصد نگهداری کودکان بی سرپرست در سال ۱۳۹۰ به ۲۹ درصد رسیده‌ایم و این اتفاق خوبی است.

وی تاکید کرد: برخی‌ها تصور دارند که مراکز یک شبه تعطیل می‌شوند این درحالیست که مراکز تعطیل شدنی نیستند، چراکه ما به مراکز نیاز داریم تا از کودکان در دوره‌های کوتاه مدت مراقبت و نگهداری شود.

وی در خصوص سرانه نگهداری از کودکان نیز گفت: سرانه نگهداری که سازمان بهزیستی و دولت‌های مختلف برای نگهداری در خانواده جایگزین تخصیص داده‌اند، در سال ۱۳۸۸، ۵۰ هزار تومان بوده که در سال ۱۴۰۲ به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. با دستور دکتر حسینی در سال ۱۴۰۳ این رقم به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است که از ماه گذشته پرداخت شده است. این هزینه‌ای برای کودکی است که در خانواده جایگزین نگهداری می‌شود.

وی همچنین تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ حدود ۴۴۰ میلیارد تومان به مراکز نگهداری یارانه داده می‌شود.

منبع: ایسنا 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->