به گزارش شهرآرانیوز؛ یک خبرنگار در ولایت دایکندی در مرکز افغانستان در این باره به خبرگزاری فرانسه گفت: «من احساس بسیار بدی در این مورد دارم. عکسبرداری و تصاویر بخشی جداییناپذیر از روزنامهنگاری است.»
او که به دلیل ترس از پیامدها، از ذکر نامش خودداری کرده، گفته پس از اعلام اخیر وزارت امر به معروف و نهی از منکر، رسانهها در دایکندی تنها مجاز به ضبط صدای رویدادها هستند.
این خبرنگار افزود: «علاوه بر این، با اجرای کامل این قانون، بسیاری از افرادی که در رسانهها کار میکنند شغل خود را از دست خواهند داد.»
با این حال، هنوز ممنوعیت کامل اعمال نشده است و بسیاری از وزارتخانهها و مقامات دولتی در کابل به انتشار تصاویر از مردم ادامه دادهاند.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان چندی پیش مجموعه قوانینی را منتشر کرده بود که بر تمامی جنبههای زندگی روزمره شهروندان این کشور از جمله فعالیتها در بخش حملونقل عمومی، رسانهها و رسوم ملی و مذهبی تاثیر میگذاشت.
ماده ۱۷ این قوانین که انتشار تصاویر موجودات زنده را ممنوع میکرد، از همان زمان نگرانیهایی را درباره عواقب آن برای آزادی رسانهها و مطبوعات افغانستان به وجود آورده بود.
سیف الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان گفت که به رسانههای دولتی در ولایتهای تخار، میدان وردک و قندهار توصیه شده که از پخش و نمایش هر چیزی با روح خودداری کنند، یعنی مردم و حیوانات.
این وزارتخانه روشن نکرد که آیا اجرای این قوانین برای تمام رسانهها از جمله رسانههای خارجی نیز اجباری است یا تنها کانالها و وبسایتهای افغانستان باید از آن پیروی کنند.
او همچنین نگفت که اجرای قطعی و سراسری این قوانین از کی آغاز میشود و آیا مهلتی برای رعایت آن وجود دارد یا خیر.
حجتالله مجددی، مسئول اتحادیه خبرنگاران مستقل افغانستان نیز گفت که مقامات این وزارتخانه ابتدا به رسانههای دولتی گفتهاند که از پخش تصاویر و فیلمهای موجودات زنده خودداری کنند و سپس این درخواست را به تمام رسانههای ولایات تعمیم داده است.
مجددی گفت: «شب گذشته رسانههای مستقل محلی نیز در برخی ولایات پخش چنین فیلمها و تصاویری را متوقف و به جای آن فیلمهای طبیعت پخش کردند.»