ایران و افغانستان، طرح‌های مشترک محیط‌زیستی اجرا خواهند کرد ۱۳ لژیونر فوتسال افغانستان در باشگاه‌های ایران، عراق و عربستان نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت در دیدار با نماینده ویژه کشور نروژ در امور افغانستان تأکید شد؛ حمایت از میزبانی ایران از پناهندگان افغانستانی ویدئو| دعوت تاجران افغانستانی از عراقچی برای حضور در ولایات افغانستان فرماندار تایباد: حکومت سرپرست طالبان توجه ویژه‌ای به مرز دوغارون دارد | دوغارون هفتمین بندر خشک جمهوری اسلامی ایران طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند
سرخط خبرها

براساس دستور جدید طالبان: همه برنامه‌های تلویزیونی فقط باید صوتی شوند

  • کد خبر: ۲۹۷۲۸۲
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۳
براساس دستور جدید طالبان: همه برنامه‌های تلویزیونی فقط باید صوتی شوند
وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان به تدریج ممنوعیت پخش تصاویر موجودات زنده در رسانه‌های افغانستان را اجرایی می‌کند و تاکنون در چندین ولایت این کشور محدودیت‌هایی در این زمینه اعلام شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یک خبرنگار در ولایت دایکندی در مرکز افغانستان در این باره به خبرگزاری فرانسه گفت: «من احساس بسیار بدی در این مورد دارم. عکس‌برداری و تصاویر بخشی جدایی‌ناپذیر از روزنامه‌نگاری است.»

او که به دلیل ترس از پیامدها، از ذکر نامش خودداری کرده، گفته پس از اعلام اخیر وزارت امر به معروف و نهی از منکر، رسانه‌ها در دایکندی تنها مجاز به ضبط صدای رویداد‌ها هستند.

این خبرنگار افزود: «علاوه بر این، با اجرای کامل این قانون، بسیاری از افرادی که در رسانه‌ها کار می‌کنند شغل خود را از دست خواهند داد.»

با این حال، هنوز ممنوعیت کامل اعمال نشده است و بسیاری از وزارت‌خانه‌ها و مقامات دولتی در کابل به انتشار تصاویر از مردم ادامه داده‌اند.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان چندی پیش مجموعه قوانینی را منتشر کرده بود که بر تمامی جنبه‌های زندگی روزمره شهروندان این کشور از جمله فعالیت‌ها در بخش حمل‌ونقل عمومی، رسانه‌ها و رسوم ملی و مذهبی تاثیر می‌گذاشت.

ماده ۱۷ این قوانین که انتشار تصاویر موجودات زنده را ممنوع می‌کرد، از همان زمان نگرانی‌هایی را درباره عواقب آن برای آزادی رسانه‌ها و مطبوعات افغانستان به وجود آورده بود.

سیف الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان گفت که به رسانه‌های دولتی در ولایت‌های تخار، میدان وردک و قندهار توصیه شده که از پخش و نمایش هر چیزی با روح خودداری کنند، یعنی مردم و حیوانات.

این وزارتخانه روشن نکرد که آیا اجرای این قوانین برای تمام رسانه‌ها از جمله رسانه‌های خارجی نیز اجباری است یا تنها کانال‌ها و وبسایت‌های افغانستان باید از آن پیروی کنند.

او همچنین نگفت که اجرای قطعی و سراسری این قوانین از کی آغاز می‌شود و آیا مهلتی برای رعایت آن وجود دارد یا خیر.

حجت‌الله مجددی، مسئول اتحادیه خبرنگاران مستقل افغانستان نیز گفت که مقامات این وزارتخانه ابتدا به رسانه‌های دولتی گفته‌اند که از پخش تصاویر و فیلم‌های موجودات زنده خودداری کنند و سپس این درخواست را به تمام رسانه‌های ولایات تعمیم داده است.

مجددی گفت: «شب گذشته رسانه‌های مستقل محلی نیز در برخی ولایات پخش چنین فیلم‌ها و تصاویری را متوقف و به جای آن فیلم‌های طبیعت پخش کردند.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->