رئیس اداره راه آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است ویدئو | کمک‌های مردم افغانستان به مردم مظلوم غزه معاون وزیر دادگستری: رفتار با مهاجران افغان توأم با احترام و متناسب با رأفت اسلامی است
سرخط خبرها

براساس دستور جدید طالبان: همه برنامه‌های تلویزیونی فقط باید صوتی شوند

  • کد خبر: ۲۹۷۲۸۲
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۳
براساس دستور جدید طالبان: همه برنامه‌های تلویزیونی فقط باید صوتی شوند
وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان به تدریج ممنوعیت پخش تصاویر موجودات زنده در رسانه‌های افغانستان را اجرایی می‌کند و تاکنون در چندین ولایت این کشور محدودیت‌هایی در این زمینه اعلام شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یک خبرنگار در ولایت دایکندی در مرکز افغانستان در این باره به خبرگزاری فرانسه گفت: «من احساس بسیار بدی در این مورد دارم. عکس‌برداری و تصاویر بخشی جدایی‌ناپذیر از روزنامه‌نگاری است.»

او که به دلیل ترس از پیامدها، از ذکر نامش خودداری کرده، گفته پس از اعلام اخیر وزارت امر به معروف و نهی از منکر، رسانه‌ها در دایکندی تنها مجاز به ضبط صدای رویداد‌ها هستند.

این خبرنگار افزود: «علاوه بر این، با اجرای کامل این قانون، بسیاری از افرادی که در رسانه‌ها کار می‌کنند شغل خود را از دست خواهند داد.»

با این حال، هنوز ممنوعیت کامل اعمال نشده است و بسیاری از وزارت‌خانه‌ها و مقامات دولتی در کابل به انتشار تصاویر از مردم ادامه داده‌اند.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان چندی پیش مجموعه قوانینی را منتشر کرده بود که بر تمامی جنبه‌های زندگی روزمره شهروندان این کشور از جمله فعالیت‌ها در بخش حمل‌ونقل عمومی، رسانه‌ها و رسوم ملی و مذهبی تاثیر می‌گذاشت.

ماده ۱۷ این قوانین که انتشار تصاویر موجودات زنده را ممنوع می‌کرد، از همان زمان نگرانی‌هایی را درباره عواقب آن برای آزادی رسانه‌ها و مطبوعات افغانستان به وجود آورده بود.

سیف الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان گفت که به رسانه‌های دولتی در ولایت‌های تخار، میدان وردک و قندهار توصیه شده که از پخش و نمایش هر چیزی با روح خودداری کنند، یعنی مردم و حیوانات.

این وزارتخانه روشن نکرد که آیا اجرای این قوانین برای تمام رسانه‌ها از جمله رسانه‌های خارجی نیز اجباری است یا تنها کانال‌ها و وبسایت‌های افغانستان باید از آن پیروی کنند.

او همچنین نگفت که اجرای قطعی و سراسری این قوانین از کی آغاز می‌شود و آیا مهلتی برای رعایت آن وجود دارد یا خیر.

حجت‌الله مجددی، مسئول اتحادیه خبرنگاران مستقل افغانستان نیز گفت که مقامات این وزارتخانه ابتدا به رسانه‌های دولتی گفته‌اند که از پخش تصاویر و فیلم‌های موجودات زنده خودداری کنند و سپس این درخواست را به تمام رسانه‌های ولایات تعمیم داده است.

مجددی گفت: «شب گذشته رسانه‌های مستقل محلی نیز در برخی ولایات پخش چنین فیلم‌ها و تصاویری را متوقف و به جای آن فیلم‌های طبیعت پخش کردند.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->