سلام سینما: نسخه مجازی | درنگی در باب چرخش غیرحرفه‌ای بازیگری به سمت بلاگر‌ها فضای مجازی، سکوی پرتاب چهره‌های جدید | چگونه بلاگر‌های مشهدی راه خود را به تلویزیون و سینما باز کردند؟ لودمیلا اولیتسکایا، نویسنده مطرح و معاصر روس: به جنبه انسانی بیشتر علاقه مندم تا تحلیل سیاسی آموزش داستان نویسی | صحبت‌های بی آغاز (بخش دوم) صدور مجوز ساخت برای ۴ فیلم‌ساز بازی دروغ‌ها در روشنایی چراغ‌های کم‌سو | گزارشی از نمایش «بلوف زودرس» در پردیس تئاتر مستقل مشهد پرداخت ۲۲۰ میلیارد تومان تسهیلات به هنرمندان عضو صندوق اعتباری هنر اجلاس وزرای فرهنگ سازمان همکاری اسلامی برگزار می‌شود رونمایی از پوستر همایش ملی بزرگداشت فردوسی در نمایشگاه کتاب تهران با حضور وزیر فرهنگ امیر جعفری بازپرس کهنه‌کار سریال «کوری» شد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزاری رویداد تولید پوستر و اکران شهری به‌مناسبت اولین سالگرد شهادت دکتر رئیسی و شهدای خدمت در مشهد از توس تا کوالالامپور | میزبانی رایزن فرهنگی ایران از فارسی‌آموزان مالزی روایتی مستند از تشکیلات مخفی حزب توده ایران | کتاب «سایۀ سرخ» به نمایشگاه سی و ششم رسید رمان‌های محبوب اورسن ولز و کاترین هپبورن ژرار دوپاردیو، بازیگر برجسته فرانسوی، در آستانه محکومیت افتتاح باشگاه ادبی سیمرغ به مناسبت روز بزرگداشت فردوسی بزرگداشتی برای هنرمندی که صداقت و عشق به مردم، بخش جدایی‌ناپذیر از هنر اوست افتتاح باشگاه سیمرغ در آرامگاه فردوسی | محفلی برای شاعران و نویسندگان نوجوان
سرخط خبرها

توجه به تراژدی‌های انسانی در آثار نویسندگان جایزه ادبی گنکور ۲۰۲۴

  • کد خبر: ۲۹۷۵۰۰
  • ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۵
توجه به تراژدی‌های انسانی در آثار نویسندگان جایزه ادبی گنکور ۲۰۲۴
۴ نامزد نهایی معتبرترین جایزه ادبی فرانسه معرفی شدند

راه یافتگان به دور نهایی جایزه گنکور ۲۰۲۴، معتبرترین جایزه ادبی فرانسه، اعلام شدند.
«مادلین پیش از سحر» نوشته ساندرین کولت (انتشارات جی. سی لاته)، «ساعت ها» نوشته کمال داوود (انتشارات گالیمار)، «جاکاراندا» نوشته گائل فای (انتشارات گراسه) و «مجمع الجزایر» نوشته هلن گودی (انتشارات اولیویه)، چهار رمان راه یافته به مرحله نهایی این دوره از جایزه گنکور هستند.

کمال داوود و گائل فای رویداد‌های تاریخی اخیر را دستمایه کار خود قرار داده اند، یکی ایام جنگ داخلی در الجزایر که به «دهه سیاه» معروف بود (این دهه از اوایل دهه ۹۰ میلادی شروع شد و تا اواخر این دهه ادامه داشت) و دیگری نسل کشی سال ۱۹۹۴ در رواندا.
کمال داوودِ پنجاه وچهارساله در دهه سیاه خبرنگار جوانی بود که کشتار‌های اسلام گرایان تندرو را پوشش می‌داد. قهرمان و راوی رمان او، خانواده خود را در آن ایام ازدست داده است.

توجه به تراژدی‌های انسانی در آثار نویسندگان گنکور ۲۰۲۴

«جاکاراندا»، دومین رمان گائل فای، نویسنده، خواننده و موسیقی دان چهل ودوساله رواندایی- فرانسوی است. «کشور کوچک» (۲۰۱۶)، رمان نخست او، از دیدگاه پسربچه‌ای به نام «گابریل» روایت می‌شود در سال‌های پیش از وقوع جنگ داخلی و نسل کشی رواندا. در «جاکاراندا»، قهرمان یک فرانسوی-رواندایی است که در حومه پاریس بزرگ شده و به کیگالی (پایتخت و بزرگ‌ترین شهر رواندا) می‌رود.

طاهربن جلون، یکی از داوران این جایزه، در گفتگو با رسانه‌ها گفته است: «در این فهرست، دو کتاب وجود دارد که دو تراژدی را روایت می‌کنند.»
پیر آسولین، داور دیگر، آن‌ها را «دو کتاب درباره جنگ داخلی» خوانده و افزوده است: «و جنگ داخلی از هر جنگی بدتر است؛ در این جنگ، یک ملت درحال بلعیدن همدیگر هستند.»

هلن گودی چهل وپنج ساله، یکی از چهره‌های مطرح این فصل ادبی، در رمانش «مجمع الجزایر»، به موضوع انتقال دشوار میراث خانوادگی، و کاوش در زندگی پدر و پدربزرگش می‌پردازد که اطلاعاتی کمی درباره آن‌ها در دست دارد.
ساندرین کولتِ پنجاه وچهارساله، که به دلیل قدرت بیان در سبک خود با تحسین منتقدان روبه رو شد، داستانی درباره شورش دربرابر بردگی در یک منطقه روستایی و در زمان‌های گذشته ارائه می‌دهد.

آکادمی گنکور این چهار کتاب را ازمیان هشت عنوان کتابی برگزیده است که سه هفته قبل انتخاب شده بودند.
جایزه گنکور، که اولین دوره آن در سال ۱۹۰۳ برگزار شد، جایزه‌ای به ارزش ۱۰ یورو است، اما به برندگان خود فروش صدهاهزار نسخه از کتابشان را وعده می‌دهد. امسال، اعلام نامزد‌های نهایی در شهر بخارستِ رومانی انجام شد. در سال‌های گذشته، مراسم در بیروت و کراکوف برگزار شده بود.

جایزه گنکور، که به دنبال گسترش نفوذ ادبیات فرانسه در سطح جهانی است، برگزاری مراسم این جایزه در شهر‌هایی با ارزش فرهنگی بالا را فرصتی برای شناسایی بیشتر ادبیات فرانسه می‌داند که می‌تواند به ایجاد روابط فرهنگی بین المللی کمک کند و همچنین این امکان را به مخاطبان می‌دهد که با آثار و نویسندگان فرانسوی آشنا شوند و درعین حال به ادبیات محلی نیز توجه داشته باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->