رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

همکاری سه نهاد کنترل کیفیت برای اجرای هم‌زمان فرایند سنجش محصولات صنایع خراسان رضوی

  • کد خبر: ۲۹۷۵۵۴
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۳
همکاری سه نهاد کنترل کیفیت برای اجرای هم‌زمان فرایند سنجش محصولات صنایع خراسان رضوی
با اجرای تفاهم‌نامه همکاری سه نهاد کنترل کیفیت، فرایند نمونه‌برداری از صنایع خراسان رضوی تا پایان سال به‌طور تجمیعی انجام می‌شود.

سید حسین دوستدار | شهرآرانیوز؛ ۲۷ شهریور امسال بود که در گزارش میزگرد تخصصی شهرآرا به بررسی مشکلات و دغدغه‌های مدیران صنایع غذایی استان پرداختیم؛ از جمله مطالبه فراگیر آنها درباره ضرورت سامان‌دهی نمونه‌برداری‌های متعدد توسط سازمان‌های مرجع کنترل کیفیت که هزینه‌های سنگینی بر تولیدکنندگان تحمیل می‌کند.

گلایه مدیران صنایع غذایی استان، متمرکز بر این بود که هم‌گرایی میان سازمان‌های دولتی وجود ندارد و بر همین اساس، از سازمان غذا و دارو گرفته تا اداره کل استاندارد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و نهاد‌های دیگر، به‌صورت جداگانه برای نمونه‌برداری و سنجش کیفیت محصولات اقدام می‌شود و در هر نوبت، واحد‌ها مکلف به پرداخت حقوق دولتی ثبت کیفیت به میزان ۵۰ میلیون تومان و حتی بیشتر هستند. 

اجرای تفاهم‌نامه جدید از ابتدای تیرماه 

این موضوع را از سیدمحمد سجادی‌عطار، مدیرکل استاندارد خراسان رضوی، پیگیری کردیم که وی در پاسخ از تفاهم‌نامه جدید سه‌جانبه میان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سازمان غذا و دارو و اداره کل استاندارد برای تجمیع فرایند نمونه‌برداری خبر داد.

سجادی تصریح کرد: جلسات هماهنگی برای جمع‌بندی این طرح از زمستان ۱۴۰۲ آغاز شد و سرانجام این سه مجموعه دولتی به‌عنوان نهاد‌های اصلی مرجع کنترل کیفیت، تفاهم‌نامه همکاری خود را در خرداد امسال امضا کردند تا بر این اساس از ابتدای تیرماه ۱۴۰۳، برای کنترل هر کالا حداقل هشتاد نمونه نهایی از آن، پیش از ورود به بازار و بلافاصله هنگام بسته‌بندی به سبد توزین راه پیدا کند و هر نهاد براساس استاندارد‌های کیفی خود به بررسی سبد محصول بپردازد. 

به گفته وی، اگرچه آغاز اجرای تفاهم‌نامه تجمیع نمونه‌برداری‌ها طبق زمان‌بندی رسمی از ابتدای تیرماه است، اما از آنجا که ۲۹۰هزار واحد صنفی موجود در استان از کارخانجات تولید لوازم یدکی خودرو گرفته تا صنایع غذایی مشمول این طرح می‌شوند، مدتی طول می‌کشد تا این روند برای همه صنایع زمینه اجرایی پیدا کند. در این حوزه، باور ما این است که تا انتهای امسال همه واحد‌ها بتوانند از منافع اجرای این تفاهم‌نامه بهره‌مند شوند. 

کاهش ۳۶ درصدی محصولات مردودی 

مدیرکل استاندارد خراسان رضوی افزود: در شرایطی که سازمان استاندارد به عنوان مدعی‌العموم اعطای نشان مکلف است تا معیار‌های وزنی را ملاک عمل قرار دهد، به طور خاص در حوزه صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد متمرکز بر سنجش کیفیت محصول نهایی است و از سوی دیگر، سازمان غذا و دارو فرایند تولید و کیفیت مواد اولیه را مدنظر قرار می‌دهد. به همین دلیل، باور ما این است که می‌توان دغدغه همیشگی تولیدکنندگان فراورده‌های غذایی را برطرف کرد تا با یک نوبت نمونه‌برداری در هر فصل (چهار نوبت نمونه‌گیری در سال)، هر سه نهاد بتوانند درقبال موضوع موردنظر خود به جمع‌بندی برسند. 

سجادی این را هم گفت که از ابتدای امسال تاکنون در جریان ۶ هزار و ۷۰۰بازدید کیفی بیش از ۵ هزار و ۵۷۲ مورد نمونه‌برداری از صنایع مختلف از جمله تولیدکنندگان محصولات غذایی انجام شده و همین نظارت مستمر، شمار محصولات مردودی را از ۵۴ درصد در ابتدای سال به کمتر از ۱۸ درصد در شرایط فعلی رسانده است. 

آزمایشگاه استاندارد، ملاک اعلام نظر نهایی

به موازات تعدد نمونه‌برداری توسط نهاد‌های کنترل کیفیت، صاحبان صنایع غذایی استان از بی‌اعتمادی اداره کل استاندارد به آزمایشگاه‌های مستقر و مدیران کنترل کیفیت در هر واحد نیز گلایه داشتند. سجادی در پاسخ به سؤال شهرآرا دراین‌باره گفت: قانون در این موضوع به‌روشنی تکلیف را مشخص کرده و تأکید دارد که نه فقط اداره کل استاندارد، بلکه همه نهاد‌های کنترل کیفیت باید وظیفه خود را در آزمایشگاه‌های تخصصی اداره و مستقل از آزمایشگاه‌های مستقر در واحد دنبال کنند. بحث بی‌اعتمادی نیست، موضوع اصلی تکلیف قانونی است.

وی ادامه داد: مدیران کنترل کیفی در کارخانجات از آنجا که از نظر پرسنلی، نیروی واحد محسوب می‌شوند، ممکن است با ارائه اطلاعات نادرست، روند سنجش کیفیت توسط ناظر استاندارد را دچار انحراف کنند و به همین دلیل در ماده سوم قانون جامع استاندارد مقرر کرده تا آزمایشگاه‌های مستقر مسئولیت کنترل کیفیت محصول برای واحد‌ها را برعهده داشته باشند و ادارات کل استاندارد در هر استان برای اعلام نظر خود متکی بر آزمایشگاه‌های تخصصی خود باشند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->