همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد
سرخط خبرها

فروش ربع سکه در حراج سکه با دلار ۱۰۰ هزار تومانی! | برنده حراج‌های سکه کیست؟

  • کد خبر: ۲۹۷۵۶۲
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۱
  • ۱
فروش ربع سکه در حراج سکه با دلار ۱۰۰ هزار تومانی! | برنده حراج‌های سکه کیست؟
آن‌طورکه دولت اعلام کرده است با توجه به افزایش شدید قیمت طلا و سکه، حراج انواع سکه به منظور تأمین سکه مورد نیاز بازار و همچنین کنترل قیمت آن با حجم انبوه برگزار می‌شود؛ اما کارشناسان معتقدند برنده واقعی این حراجی‌ها، خود دولت است نه مردم.

به گزارش شهرآرانیوز، بانک مرکزی از اعلام انبوه عرضه سکه در معاملات حراج سکه خبر داده و گفته است که به زودی سکه‌های با تاریخ ۱۴۰۳ نیز از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه خواهد شد. 

قرار است شنبه ۱۲ آبان ماه بیست و نهمین جلسه حراج سکه در مرکز مبادله برگزار شود و دارایی موضوع این حراج نیز تمام سکه، نیم سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب سال ۱۳۸۶ بانک مرکزی و بدون بسته بندی است. 

آنطور که بانک مرکزی گزارش داده، از ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲ تاکنون، طی برگزاری ۲۷ حراج از طریق سامانه معاملات سکه طلای مرکز مبادله ایران، در مجموع ۴۰۷ هزار و ۴۹۴ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان تخصیص داده شده است. سهم ربع سکه از این حجم تخصیص ۲۱۵ هزار و ۹۵۰ قطعه، نیم سکه ۷۷ هزار و ۲۱۰ قطعه و تمام سکه ۱۱۴ هزار و ۳۳۴ قطعه است.

اما کارشناسان معتقدند این سکه با قیمت‌هایی غیرواقعی به دست مردم می‌رسد که تنها برنده این بازی دولت است. 

از دستاورد‌های بانک مرکزی در کنترل بازار ارز و طلا؛ فروش ربع سکه با دلار ۱۰۰ هزار تومانی!

سینا سلیمانی، کارشناس بازار‌های مالی در این باره در کانال شخصی خود نوشت:

در حراج سکه مرکز مبادله، در تاریخ شنبه ۵ آبان، اگر با توجه به قیمت انس جهانی ۲۷۴۷ دلار کشف شده اش را محاسبه کنیم، قیمت دلار هر یک از سکه‌ها، یعنی تمام، نیم و ربع به ترتیب ۷۵، ۸۱ و ۱۰۱ بدست می‌آید!

حتی اگر کشف چنین نرخ دلاری به حباب سکه برگردد، معاملات شمش که حبابی ندارد، می‌تواند نرخ دلار دقیقتری را بدست بدهد. در معامله شمش در تاریخ ۱ آبان، انس طلای جهانی در آن روز ۲۷۲۱ دلار بوده و اگر مبنای دلار آن را محاسبه کنیم به عدد ۶۵ هزار و ۷۰۰ تومان می‌رسیم! یعنی تقریبا همان عددی که دلار در بازار آزاد معامله می‌شود!

قیمت دلاری که اگر چه بانک مرکزی تحت عنوان قیمت بازار ازاد نمی‌پذیرد ولی تحت عنوان معاملات سکه و شمش مرکز مبادله مشکلی با پذیرشش ندارد!

بهترین کاسب این روز‌ها کیست؟

حامد مددی، از کارشناسان بازار‌های مالی نیز معتقد است:

فرض کنید شما در کارگاه خود ۴۷ میلیون تومان خرج کرده و یک سکه طلا ضرب می‌کنید. آنرا به مردمی که برای خرید آن صف کشیده‌اند به قیمت ۵۵ میلیون تومان میفروشید.

با ۵۵ میلیون تومانی که از فروش سکه بدست آوردید وارد سامانه‌ای می‌شوید که صادرکنندگان دلارشان را مجبورند به شما بفروشند. به چه قیمتی؟ قیمتی که شما تعیین می‌کنید ۵۰۳۰۰ تومان. ۵۵ میلیون تومان خود را پرداخت کرده و ۱۰۹۳ دلار از صادرکنندگان ارز می‌خرید.

حال زمان سروسامان‌دهی به بازار آزاد است! وارد عمل شده و ۱۰۹۳ دلار خود را در بازار آزاد می‌فروشید. به چه قیمت؟ هر دلار ۶۵ هزار تومان. نهایتا ۷۱ میلیون تومان دست شما را می‌گیرد که با آن می‌توانید مجددا این چرخه را تکرار کرده و سکه ۴۷ میلیونی ضرب کرده و ...

به عبارتی شما در یک روز ۴۷ میلیون تومان را به ۷۱ میلیون تومان تبدیل کردید؛ یعنی ۵۱ درصد سود ناقابل!

این مسیر و بیزینس فقط برای امروز نیست! تا همیشه که قیمت دلار مرکز مبادله با دلار آزاد فاصله دارد این بازی قابل پیاده سازیست. تا زمانی که حباب سکه وجود دارد این بازی قابل تکرار است.

تا زمانی که این چرخه ادامه داشته باشد دولت تلاشی برای توسعه اقتصادی و افزایش سطح تولید و جذب سرمایه‌گذاری خارجی نخواهد کرد!
در این سناریو در واقع دولت از دو منبع در حال ارتزاق است:

۱- فروش طلا با حباب مثبت به مردم

۲- خرید دلار با حباب منفی از صادرکننده

در چه شرایطی این ۲ منبع تقویت می‌شود؟

به نظر من:

در شرایط جنگی مردم هجوم بیشتری برای خرید طلا با حباب می‌آورند!

در شرایط تحریمی صادرکننده‌ها بیشتر مجبور به ارزان فروشی ارز هستند!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
Meysam
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۱
0
0
خب به نظر شما راه کار مناسب برای حفظ ارزش سرمایه چه چیزی میتونه باشه ما که حریف تصمیم گیری های بانک مرکزی نمیشیم
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->