سخنگوی نیروهای مسلح یمن: فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک فراصوت هدف قرار دادیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی | پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده‌اند ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم
سرخط خبرها

قدرت دفاع موشکی ایران

  • کد خبر: ۲۹۷۵۶۳
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۷
قدرت دفاع موشکی ایران
ایران در سیستم بازدارندگی، معادله دفاعی را بر پایه دفاع موشکی خود قرار داده و همچنین معادله تهاجم خود را بر پایه محور مقاومت در منطقه انجام داده است.

استراتژی نظامی رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران در رابطه با حمله ۲۴‌اکتبر چند هدف را دنبال می‌کرد. در وهله اول اینکه سایت‌های هوایی و تأسیسات راداری و ستاد فرماندهی دفاع هوایی در تهران و خوزستان را هدف قرار دهد. بعد از آن، نابودی موشک‌های بالستیک مورد‌توجه بود و سپس سطح سوم صنایع تولید نظامی را هدف قرار دهد.

از‌طرف‌دیگر با توجه به قدرت موشک بالستیک ایران، برای اینکه از دفاع هوایی ایران جلوگیری کند یا کم‌کردن توان بازدارندگی موشکی ایران، سعی کرد از موشک راکس استفاده کند. این موشک امکانی را برای آنها فراهم می‌کرد که حملات را از خارج از کشور نیز راهبری کنند.

این نوع موشک بالستیک نسل آینده هوا به سطح اسرائیل است و، چون مجهز به جی‌پی‌اس و یک سیستم هدایت برای پیدا‌کردن هدف است، بدون اینکه حتی به خاک کشور وارد شود، می‌تواند از این طریق اعمال‌نفود کند؛ اما به لطف خدا، سیستم قوی دفاع هوایی ایران به‌ویژه با کمک سیستم دفاع هوایی باور ۳۷۳ برخلاف انتظار آنها به‌خوبی توانست حجم درخورتوجهی از این حملات را خنثی کند و به‌خوبی نمایانگر قدرت و دفاع موشکی ایران بود. 

سیستم بازدارندگی ایران بر‌مبنای معادله دفاع-‌تهاجم بر دو پایه شکل گرفته است. سیستم دفاع-‌تهاجم یا معادله دفاع‌تهاجمی این است که اگر کشوری معادله بازدارندگی خود را فقط بر اساس یکی از این دو اصل بنا کند، در عمل بازدارندگی آسیب‌پذیری خواهد داشت. بر‌این‌اساس ایران در سیستم بازدارندگی، معادله دفاعی را بر پایه دفاع موشکی خود قرار داده و همچنین معادله تهاجم خود را بر پایه محور مقاومت در منطقه انجام داده است.

بازدارندگی ایران بر پایه فرهنگ استراتژیک ایران است؛ چون طبق فرهنگ استراتژیک ایران، هدف ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در هشت سال دفاع مقدس، دفاع از امنیت و بقای کشور بوده است؛ به‌این‌معنا که کشور دوباره درگیر حمله مستقیم نشود. در فرهنگ استراتژیک ایران که متأثر از دفاع مقدس است، این مسئله را می‌بینیم که ایران نمی‌خواست درگیری مستقیم نظامی با دشمنان خود در سطح منطقه و در سطح بین‌الملل با ایالات متحده آمریکا داشته باشد.

به‌همین‌خاطر معادله دفاع‌-تهاجم خود را بر پایه دفاع موشکی قرار داد. در دفاع مقدس نیز تمام قدرت‌های بزرگ و کشور‌های عربی منطقه در مقابل ایران ایستادند و ایران یک‌تنه از خاک خود در مقابل دشمنان دفاع کرد. 

محور مقاومت پایه بازدارندگی ایران در برابر بازدارندگی گسترده آمریکاست؛ زیرا آمریکا در سطح بین‌المللی با بازدارندگی گسترده به‌دنبال این است که از متحدان منطقه‌ای خود دفاع کند. پس هر حمله به متحدین منطقه‌ای آمریکا به‌ویژه اسرائیل، با ورود مستقیم آنها همراه خواهد بود؛ بنابراین ایران برای تأمین بقای خود، بازدارندگی را بر محور مقاومت انجام داد که هر‌گونه خطری که بقای ایران را تهدید کند، با حمله به متحدین استراتژیک آنها همراه خواهد بود.

معادله بازدارندگی ایران به‌خوبی عمل کرد و نشان داد سیستم دفاع موشکی ایران توان دفاع هوایی و دفاع از خاک کشورش را دارد. رژیم صهیونیستی به‌دنبال وعده صادق ۲ از اساس توان بازدارندگی خود را زیر‌سؤال برد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->