مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از همراه داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده و بحث تنش‌زا پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت چهار نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت
سرخط خبرها

لاتاری، رمز یک کلاهبرداری

  • کد خبر: ۲۹۷۷۷۰
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۷
لاتاری، رمز یک کلاهبرداری
ماجرای شیادان هزار رنگ مجازی که بهانه جدیدی برای کلاهبرداری یافته اند. تب لاتاری در روز‌های آخر ثبت‌نام حسابی داغ است.

علی بابازاده | شهرآرانیوز؛ تب لاتاری در روز‌های آخر ثبت‌نام حسابی داغ است. در هر کوچه و خیابانی که سر بچرخانید، می‌توانید تبلیغات لاتاری را پشت شیشه عکاسی‌ها و کافی‌نت‌ها ببینید. عکاس‌ها عکس مخصوص ثبت‌نام لاتاری را می‌گیرند و کافی‌نت‌ها نیز ثبت‌نامش را انجام می‌دهند. این موضوع یکی از صحبت‌های رایج در بین جوانان و نوجوانان است که برخی دوست دارند در این بخت‌آزمایی برنده شوند و مجوز اقامت در آن کشور را دریافت کنند.

در این میان نداشتن اطلاعات کافی افراد از ثبت‌نام و تسلط به زبان انگلیسی، سبب شده است کافی‌نت‌ها که به‌خاطر ثبت‌نام لاتاری پول‌های خوبی از متقاضیان می‌گیرند، برندگان اصلی این مسابقه باشند؛ البته مؤسسه‌های مهاجرتی نیز از این قافله عقب نمانده و با تبلیغات گسترده در فضای مجازی مخاطبانی را به سمت خود کشیده‌اند. 

هر‌چند گاهی در این میان از شهروندان ساده‌لوح ارقام درخورتوجهی گرفته می‌شود، این مسئله مشکل اصلی نیست و دریافت این مبالغ در ازای خدمات ارائه‌شده به شهروندان تعریف می‌شود. آنچه زنگ خطر را به صدا درمی‌آورد، ورود شیادان و کلاهبرداران فضای مجازی به این حوزه است؛ همان افرادی که به‌دنبال سوژه‌های روز هستند تا بتوانند با شگرد‌های تکراری خود، حساب شهروندان را خالی کنند.

ماجرای لاتاری بیشتر شبیه یک اسم رمز است تا یک ماجراجویی یا سراب. این موضوع می‌تواند از سوی شیادان تبدیل به تله‌ای برای کشاندن افراد به صفحات جعلی باشد تا حساب قربانی را برسند و حسابش را خالی کنند.

لاتاری، شگرد روز کلاهبرداران

البته این شگرد‌ها چندان جدید نیستند و تنها موضوع کلاهبرداری با عنوان لاتاری است که در میان این کلاهبرداری‌ها با شگرد‌هایی همچون قطع یارانه، ثبت شکایت در سامانه ثنا، ثبت‌نام کمک‌معیشتی، سهام عدالت و... تفاوت ایجاد کرده است؛ یعنی روش و شگرد کلاهبرداری‌ها یکسان است.

برای روشن شدن موضوع کلاهبرداری به بهانه لاتاری به‌سراغ رئیس پلیس فتای مشهد می‌رویم و مشخص می‌شود تا‌کنون شکایتی مبنی بر کلاهبرداری تحت‌عنوان لاتاری در مشهد ثبت نشده است.
البته به‌گفته سرهنگ ابوالفضل طالب‌الحق، هیچ تضمینی وجود ندارد که شیادان نخواهند یا نتوانند با این شگرد به حساب افراد دسترسی پیدا کنند.

مراقب مشابه‌ها باشید

این مقام انتظامی اضافه می‌کند: گذشته از دریافت وجوه خارج از عرف از متقاضیان در برخی مکان‌های ثبت‌نام -که رسیدگی به آن برعهده سازمان‌های دیگر است- موضوع فیشینگ و سرقت اطلاعات کاربران در این پرونده‌ها به‌شدت نگران‌کننده است.
وی ادامه می‌دهد: با وجود اینکه سال‌هاست به شهروندان درباره ایجاد صفحات اینترنتی مشابه صفحات اصلی، هشدار داده می‌شود، باز هم عده‌ای فریب می‌خورند و به بهانه‌های مختلف اطلاعات حساب‌های بانکی خود را در صفحات جعلی پرداخت، وارد می‌کنند.

رئیس پلیس فتای مشهد با بیان اینکه ممکن است شیادان لینک سایت جعلی ثبت‌نام لاتاری را در فضای مجازی منتشر کنند، بیان کرد: یکی از شگرد‌های مهم در این نوع کلاهبرداری‌ها رساندن لینک‌های آلوده به مخاطبان است و افراد پس از باز کردن این لینک‌ها و وارد کردن اطلاعات حسابشان در دام فیشینگ‌باز‌ها می‌افتند.

از افراد آگاه کمک بگیرید

وی با اشاره به اینکه اصل ثبت نام در این روند غیرقانونی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود از شهروندان خواست تا مراقب باشند که به بهانه ثبت نام در لاتاری کلاهبرداران مجازی حساب شان را خالی نکنند.

طالب‌الحق در پاسخ به این سؤال که اگر شهروندی قصد خرید کالا یا دریافت خدمات در سایت‌ها را دارد، چگونه متوجه شود یک سایت، سایت اصلی است و در دام شیادان فضای مجازی نیفتد، بیان کرد: شهروندان می‌توانند برای اطمینان به سایت‌های دارای نماد الکترونیک مراجعه کنند و پیش از هر اقدامی مجوز سایت را بررسی کنند. همچنین در تماس با پلیس فتا اصالت یک سایت را پیش از هرگونه پرداخت وجهی بررسی کنند، زیرا معتقدیم پیشگیری بهتر از درمان است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->