چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها

لاتاری، رمز یک کلاهبرداری

  • کد خبر: ۲۹۷۷۷۰
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۷
لاتاری، رمز یک کلاهبرداری
ماجرای شیادان هزار رنگ مجازی که بهانه جدیدی برای کلاهبرداری یافته اند. تب لاتاری در روز‌های آخر ثبت‌نام حسابی داغ است.

علی بابازاده | شهرآرانیوز؛ تب لاتاری در روز‌های آخر ثبت‌نام حسابی داغ است. در هر کوچه و خیابانی که سر بچرخانید، می‌توانید تبلیغات لاتاری را پشت شیشه عکاسی‌ها و کافی‌نت‌ها ببینید. عکاس‌ها عکس مخصوص ثبت‌نام لاتاری را می‌گیرند و کافی‌نت‌ها نیز ثبت‌نامش را انجام می‌دهند. این موضوع یکی از صحبت‌های رایج در بین جوانان و نوجوانان است که برخی دوست دارند در این بخت‌آزمایی برنده شوند و مجوز اقامت در آن کشور را دریافت کنند.

در این میان نداشتن اطلاعات کافی افراد از ثبت‌نام و تسلط به زبان انگلیسی، سبب شده است کافی‌نت‌ها که به‌خاطر ثبت‌نام لاتاری پول‌های خوبی از متقاضیان می‌گیرند، برندگان اصلی این مسابقه باشند؛ البته مؤسسه‌های مهاجرتی نیز از این قافله عقب نمانده و با تبلیغات گسترده در فضای مجازی مخاطبانی را به سمت خود کشیده‌اند. 

هر‌چند گاهی در این میان از شهروندان ساده‌لوح ارقام درخورتوجهی گرفته می‌شود، این مسئله مشکل اصلی نیست و دریافت این مبالغ در ازای خدمات ارائه‌شده به شهروندان تعریف می‌شود. آنچه زنگ خطر را به صدا درمی‌آورد، ورود شیادان و کلاهبرداران فضای مجازی به این حوزه است؛ همان افرادی که به‌دنبال سوژه‌های روز هستند تا بتوانند با شگرد‌های تکراری خود، حساب شهروندان را خالی کنند.

ماجرای لاتاری بیشتر شبیه یک اسم رمز است تا یک ماجراجویی یا سراب. این موضوع می‌تواند از سوی شیادان تبدیل به تله‌ای برای کشاندن افراد به صفحات جعلی باشد تا حساب قربانی را برسند و حسابش را خالی کنند.

لاتاری، شگرد روز کلاهبرداران

البته این شگرد‌ها چندان جدید نیستند و تنها موضوع کلاهبرداری با عنوان لاتاری است که در میان این کلاهبرداری‌ها با شگرد‌هایی همچون قطع یارانه، ثبت شکایت در سامانه ثنا، ثبت‌نام کمک‌معیشتی، سهام عدالت و... تفاوت ایجاد کرده است؛ یعنی روش و شگرد کلاهبرداری‌ها یکسان است.

برای روشن شدن موضوع کلاهبرداری به بهانه لاتاری به‌سراغ رئیس پلیس فتای مشهد می‌رویم و مشخص می‌شود تا‌کنون شکایتی مبنی بر کلاهبرداری تحت‌عنوان لاتاری در مشهد ثبت نشده است.
البته به‌گفته سرهنگ ابوالفضل طالب‌الحق، هیچ تضمینی وجود ندارد که شیادان نخواهند یا نتوانند با این شگرد به حساب افراد دسترسی پیدا کنند.

مراقب مشابه‌ها باشید

این مقام انتظامی اضافه می‌کند: گذشته از دریافت وجوه خارج از عرف از متقاضیان در برخی مکان‌های ثبت‌نام -که رسیدگی به آن برعهده سازمان‌های دیگر است- موضوع فیشینگ و سرقت اطلاعات کاربران در این پرونده‌ها به‌شدت نگران‌کننده است.
وی ادامه می‌دهد: با وجود اینکه سال‌هاست به شهروندان درباره ایجاد صفحات اینترنتی مشابه صفحات اصلی، هشدار داده می‌شود، باز هم عده‌ای فریب می‌خورند و به بهانه‌های مختلف اطلاعات حساب‌های بانکی خود را در صفحات جعلی پرداخت، وارد می‌کنند.

رئیس پلیس فتای مشهد با بیان اینکه ممکن است شیادان لینک سایت جعلی ثبت‌نام لاتاری را در فضای مجازی منتشر کنند، بیان کرد: یکی از شگرد‌های مهم در این نوع کلاهبرداری‌ها رساندن لینک‌های آلوده به مخاطبان است و افراد پس از باز کردن این لینک‌ها و وارد کردن اطلاعات حسابشان در دام فیشینگ‌باز‌ها می‌افتند.

از افراد آگاه کمک بگیرید

وی با اشاره به اینکه اصل ثبت نام در این روند غیرقانونی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود از شهروندان خواست تا مراقب باشند که به بهانه ثبت نام در لاتاری کلاهبرداران مجازی حساب شان را خالی نکنند.

طالب‌الحق در پاسخ به این سؤال که اگر شهروندی قصد خرید کالا یا دریافت خدمات در سایت‌ها را دارد، چگونه متوجه شود یک سایت، سایت اصلی است و در دام شیادان فضای مجازی نیفتد، بیان کرد: شهروندان می‌توانند برای اطمینان به سایت‌های دارای نماد الکترونیک مراجعه کنند و پیش از هر اقدامی مجوز سایت را بررسی کنند. همچنین در تماس با پلیس فتا اصالت یک سایت را پیش از هرگونه پرداخت وجهی بررسی کنند، زیرا معتقدیم پیشگیری بهتر از درمان است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->