تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان ماجرای درگذشت متخصص طب اورژانس در مشهد چه بود؟ اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است

  • کد خبر: ۲۹۷۸۶۷
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۴
سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است
 معاون مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: در مطالعه سیمای مرگ و میر در ۳۱ استان کشور، از میان ۲۰ علت اول مرگ‌ها در تمامی سنین و در هر دو جنس، شایع‌ترین علت مرگ و میر در جامعه به علت بیماری‌های ایسکمیک قلب از جمله سکته‌های قلبی است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر نسرین بیات با بیان اینکه بیماری‌های قلبی عروقی به عنوان مهم‌ترین علت مرگ و میر در دنیا مطرح و به صورت اپیدمی جهانی شناخته شده است، گفت: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، ۴۰ درصد از علل مرگ و ۳۰۰ میلیون از کار افتادگی‌ها را می‌توان از عوارض این بیماری دانست.

وی افزود: بیماری‌های قلبی عروقی در ایران نیز جایگاه اول ابتلا و مرگ و میر را دارد. در مطالعه سیمای مرگ و میر در ۳۱ استان کشور، از میان ۲۰ علت اول مرگ‌ها در تمامی سنین و در هر دو جنس، شایع‌ترین علت مرگ و میر در جامعه به علت بیماری‌های ایسکمیک قلب (از جمله سکته‌های قلبی (۲۱ درصد)) است.

حمله قلبی چیست؟

وی درخصوص حمله قلبی نیز بیان کرد: حمله قلبی یا سکته قلبی زمانی رخ می‌دهد که یکی از عروق کرونر (معمولا توسط لخته خون) بسته می‌شود. این حمله باعث کمبود یا فقدان خون در بخشی از قلب می‌شود که می‌تواند باعث مرگ آن بخش از قلب شود.

بیات با بیان اینکه ۲۵ تا ۴۵ درصد از این حملات قلبی با تغییرات نواری مانند بالا رفتن قطعه ST است که با گرفتن نوار قلب قابل تشخیص و درمان به موقع است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های معاونت درمان وزارت بهداشت با تاکید بر اهمیت نقش سرعت رسیدگی به بیمار سکته قلبی، اقدام به راه‌اندازی سیستم‌های اعلان و فراخوان مانند کد ۲۴۷ (۲۴ ساعت شبانه روز در ۷ روز هفته) شده است.

وی ادامه داد: این کد به مفهوم اورژانسی در نظر گرفتن این بیماری و مداخلات درمانی سریع جهت این بیماران است که با گرفتن نوار قلبی توسط اورژانس‌های پیش بیمارستانی و با مشاهده بالا رفتن قطعه ST در نوار اقدامات درمانی باید زیر دو ساعت جهت نجات جان بیمار یا پیشگیری از آسیب انجام شود و خوشبختانه در حال حاضر، کادر درمان در اکثر بیمارستان‌های مراکز استان‌ها با این کد آشنا بوده و طبق دستورالعمل و استاندارد‌های جهانی در حال ارائه خدمت هستند.

وی درخصوص علائم هشدار دهنده بروز سکته قلبی بیان کرد: درد قفسه سینه، درد در پشت، دست‌ها، گردن و یا فک، تنگی نفس، تهوع یا استفراغ، تپش قلب سریع و یا نامنظم، خستگی، اضطراب، سوءهاضمه و یا سوزش معده، از جمله علائم هشدار دهنده بروز سکته قلبی است.

بیات در ادامه نشانه‌های بروز حمله قلبی را تشریح و بیان کرد: نشانه‌های حمله قلبی ممکن است در بعضی از بانوان متفاوت از مردان باشد، این نشانه‌ها می‌تواند شامل سوزش معده، تپش قلب نامنظم و یا از دست دادن اشتها باشد.

وی افزود: نادیده گرفتن نشانه‌های بیماری‌های قلبی عروقی باعث به تاخیر افتادن درمان و در نتیجه صدمه بیشتر به بافت قلب می‌شود. اگر دچار حمله قلبی شدید، سریعا با اورژانس تماس بگیرید و خودتان به صورت عادی سعی در مراجعه به پزشک و یا بیمارستان نکنید، چراکه پرسنل اورژانس می‌توانند، درمان‌های اولیه را روی شما انجام دهند. تاخیر در درمان می‌تواند باعث آسیب بیشتر به قلب و یا حتی مرگ شود.

وی درخصوص پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی، خاطرنشان کرد: سیگار کشیدن و یا استفاده از هرگونه تنباکو یکی از مهمترین عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی است. سیگار کشیدن فشار خون شما را افزایش می‌دهد و خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته را افزایش می‌دهد.

روزانه ۳۰ دقیقه ورزش کنید

بیات گفت: ورزش منظم در طول هفته یکی از راه‌های پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی و عروقی است. ورزش دارای مزایای زیادی از جمله، تقویت قلب و بهبود گردش خون است. فعالیت بدنی می‌تواند به شما کمک کند تا وزن خود را کنترل کرده و شانس خود را برای ایجاد شرایط دیگری که ممکن است بر روی قلب شما تاثیرگذار باشد، مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت، کاهش دهد.

رژیم غذایی سالم داشته باشید

معاون مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه داشتن یک رژیم غذایی سالم از جمله موارد اصلی پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی است، عنوان کرد: یک رژیم سالم برای محدود کردن چربی اشباع شده، مواد غذایی با سدیم بالا و قند برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مفید است.

وی گفت: یک رژیم غذایی سالم شامل مواردی از جمله، خوردن مقدار مناسب میوه تازه، سبزیجات و غلات کامل، اجتناب از نمک و قند‌های زیاد در رژیم غذایی، محدود کردن چربی‌های خوراکی، (پرهیز از مصرف چربی اشباع شده و چربی ترانس) و مصرف ماهی در وعده‌های غذایی در هفته است.

فشار خون خود را کنترل کنید

بیات، فشار خون بالا را یکی از عوامل اصلی برای بیماری‌های قلبی از جمله سکته قلبی عنوان کرد و افزود: همچنین، سطح کلسترول و تری گلیسرید خود را تحت کنترل نگه دارید. سطح بالایی از کلسترول و تری گلیسیرید می‌تواند شریان‌های شما را مسدود کرده و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر و حمله قلبی را افزایش دهد.

وی با بیان اینکه مصرف الکل می‌تواند فشار خون شما را افزایش دهد، تصریح کرد: الکل همچنین کالری اضافی را وارد بدن می‌کند که ممکن است باعث افزایش وزن شود.

تاثیر خواب کافی در پیشگیری از بیماری‌ها

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی بر تاثیر خواب کافی در پیشگیری از بیماری‌ها تاکید و بیان کرد: اگر خواب کافی نداشته باشید، خطر ابتلا به فشارخون بالا، چاقی و دیابت در شما افزایش می‌یابد. این سه مورد می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

معاون مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: مصرف دارو‌ها نقش اساسی در درمان بیماری‌های قلبی دارند. اگر شما مبتلا به بیماری‌های قلبی هستید و پزشک برای شما دارو تجویز کرده، برای پیشگیری حتما طبق دستورالعمل پزشک دارو‌های خود را مصرف کنید و از قطع کردن خودسرانه آنها بپرهیزید.

منبع: همشهری

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->