خواسته طالبان از رئیس جمهور آینده آمریکا چیست؟ ترامپ یا هریس؟ کدام‌یک انتخاب طالبان است؟ «حیات کرانه» نمایشگاه‌ عکس‌های کودکانِ بی‌شناسنامه! اعلام آمادگی ایران برای برگزاری نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان در هرات مدیرکل اتباع خراسان رضوی: ساخت اردوگاه سامان‌دهی اتباع خارجی در تایباد ضروری است روسیه درباره احتمال دخالت دوباره آمریکا در افغانستان هشدار داد نوزادان ۶ قلوی جوزجانی در افغانستان جان باختند موتورسواری وزیر خارجه طالبان در خیابان‌های کابل + فیلم شوق والیبال در افغانستان | جشن پیروزی تیم اتحاد در بدخشان + فیلم براساس دستور جدید طالبان: همه برنامه‌های تلویزیونی فقط باید صوتی شوند افراد مسلح مرکز واکسیناسیون در پاکستان را هدف قرار دادند تناقض در آمار طالبان و سازمان جهانی بهداشت | جولان فلج اطفال در افغانستان سرکنسول جدید ایران در هرات: جمهوری اسلامی به دنبال توسعه پایدار همسایگان است برنامه جهانی غذا: برای کمک به افغانستان به ۶۱۷ میلیون دلار بودجه نیاز داریم جذب ۲۸۲ دانشجوی جدید افغانستانی در دانشگاه بیرجند آغاز‌به‌کار سفیر جدید ازبکستان در افغانستان ویدئو | استقبال از اولین پرواز ایران ایرتور در فرودگاه کابل (۷ آبان ۱۴۰۳) ادامه شگفتی نوجوانان فوتبال افغانستان | پیروزی ۳ بر ۲ در برابر بنگلادش کاظمی قمی: فروش زمین به اتباع افغانستانی در چابهار، شایعه است | ۶ میلیون افغانستانی در ایران حضور دارند شورای علمای شیعه افغانستان، اقدام تجاوزکارانه رژیم اسرائیل را به‌شدت محکوم کرد عبدالله عبدالله تجاوز اسرائیل به ایران را محکوم کرد
سرخط خبرها

ترامپ یا هریس؟ کدام‌یک انتخاب طالبان است؟

  • کد خبر: ۲۹۸۴۲۰
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲
ترامپ یا هریس؟ کدام‌یک انتخاب طالبان است؟
نگاه طالبان به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و نگاه نامزدها به طالبان پیچیدگی‌های مختلفی دارد.

درحالی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نزدیک می‌شویم که مسئله افغانستان همچنان مانند لکه ننگی بر پیشانی سیاست‌مداران آمریکایی باقی مانده است؛ موضوعی که نه دموکرات‌ها گریزی از آن دارند و نه جمهوری‌خواهان، چون یکی مذاکره کرده (ترامپ) و دیگری با آن جزئیات که همه می‌دانند، افغانستان را ترک کرده است (بایدن).

اما امروز صحنه بازی افغانستان کاملاً متفاوت است. بیشتر از ۳ سال است که طالبان به قدرت بازگشته‌اند و حالا کنترل تمام افغانستان را به عهده دارند. اقتصاد افغانستان در لبه تیغ حرکت می‌کند، زنان اجازه کار ندارند، دختران اجازه تحصیل ندارند، حقوق بشر معنای خود را در افغانستان از دست داده و وزارت امربه‌معروف طالبان هر روز قوانین پیچیده‌تری را تصویب و اجرا می‌کند.

شرایط امروز افغانستان نتیجه دخالت ۲۰ سال پیش آمریکا در این کشور و خروج خفت‌بار او در سه سال اخیر است؛ شرایطی که هر روز پیچیده‌تر می‌شود و به نظر می‌رسد که جایگاه بازیگری آمریکا در این کشور زیر سؤال رفته است.

موضوع دیگری که اهمیت دارد این است که طالبان به دنبال پیروزی کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند؛ ترامپ یا هریس؟

وقتی به سخنان طالبان‌ستیز کاملا هریس در مناظرات انتخاباتی نگاه کنیم و انتقادات پی‌درپی او از دولت وقت ترامپ در مذاکره با طالبان را ببینیم، متوجه می‌شویم که طالبان دل خوشی از او ندارند و پیروزی او می‌تواند، سنگی باشد بر پیش پای طالبان.

اما موضوع ترامپ کاملاً فرق دارد؛ ترامپ معتقد است طالبان جنگجویان خوبی هستند. او بار‌ها از طالبان به عنوان «جنگجویانی که خوب می‌جنگند»، «باهوش» و «سرسخت» هستند، ستایش کرده است.

این رابطه یک‌طرفه نیست و چند سال پیش وقتی ترامپ کرونا گرفته بود، شماری از مقامات طالبان برای سلامتی او دعا می‌کردند.

اما برای مردم افغانستان هیچ کدام از این‌ها اهمیتی ندارد. آن‌ها به دنبال زندگی آرام با کمترین مشکلات اقتصادی هستند. هرچند با بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان شرایط امنیتی در این کشور بهتر از دوره جمهوریت شده است، اما آمار‌های بین‌المللی درباره شاخص‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی نشان از پیچیدگی شرایط در این کشور دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->