منصور طالبیهمتآبادی در گفتگو با شهرآرانیوز، در خصوص اقدامات اداره کل در ششماهه سال ۱۴۰۳ و مقایسه آن با سال قبل اظهار کرد: با توجه به شرح وظایف و تکالیف حاکمیتی درخصوص کالاهای مشمول قانون تاسیس سازمان که در سراسر کشور انجام میشود و به تبع آن در خراسان رضوی نیز اتفاق میافتد، بحث تعیین تکلیف کالاهای تملیکی را داریم.
وی افزود: این تعیین تکلیف شقوق مختلفی دارد؛ بخشی به صورت فروش، بخشی به صورت اعاده، بخشی به صورت انهدام و بخشی به صورت استرداد تعیین تکلیف میشود. در زمینه تعیین تکلیف کالا صرفاً بحث فروش کالاها برای سازمان ملاک عمل نیست؛ هرکدام به نوع خود دارای اهمیت بوده و سازمان موظف است در این راستا اقدامات قانونی خودش را انجام دهد.
طالبی در خصوص ورودی و تشکیل پروندهها در ششماهه نخست سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ عنوان کرد: پروندههای کالای قاچاقی که در ششماهه نخست سال ۱۴۰۲ به سازمان اعلام و معرفی شده، ۴۲۴ پرونده در ۱۵۷۹ ردیف کالا به ارزش ۳۶۰ میلیارد ریال بوده است. همچنین در این مدت، ۲۳ فقره پرونده متروکه در ۴۰ ردیف کالا به ارزش ۵.۹ میلیارد ریال وصول شده است.
سرپرست اداره کل جمعآوری و فروش اموال تملیکی خراسان رضوی ادامه داد: در ششماهه نخست سال ۱۴۰۲، ۱۲ فقره پرونده قضایی شامل ۵۷ ردیف کالا به ارزش بالغ بر هشت میلیارد ریال به سازمان وارد شده و پرونده ضبطی نداشتیم. تعداد پروندههای وصولی ما در این بازه زمانی، در مجموع ۴۵۹ فقره به تعداد ۱۶۷۶ ردیف و به ارزش ۳۷۵ میلیارد ریال بوده است.
وی بیان کرد: در ششماهه نخست سال ۱۴۰۳، ۸۳۰ فقره پرونده قاچاق در ۲۲۲۴ ردیف کالا به ارزش ۷۱۹ میلیارد ریال ورودی داشتیم. تعداد پروندههای کالاهای متروکه ما ۱۳۶ فقره شامل ۱۷۴ ردیف کالا به ارزش بالغ بر ۴۳ میلیارد ریال بوده است. تعداد پروندههای قضایی پنج فقره در ۶ ردیف به ارزش چهار میلیارد ریال و تعداد پروندههای ضبطی نیز ۱۰۸ پرونده شامل ۱۵۶ ردیف کالا به ارزش چهار میلیارد ریال بوده است. در مجموع در مدت ذکرشده، ۱۰۷۹ پرونده شامل ۲۵۶۰ ردیف کالا به ارزش ۷۷۱ میلیارد ریال داشتیم.
طالبی با اشاره به اینکه در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۲، تعداد ۳۲۶۱ ردیف کالا مربوط به ۱۱۱۸ پرونده معدوم شده که ارزش معدومسازی ۳۵.۵ میلیارد ریال بوده، گفت: امسال نیز در مدت مشابه، ۶۸۰ پرونده معدومسازی شامل ۱۰۷۶ ردیف کالا به ارزش ۴۴ میلیارد ریال داشتیم. در زمینه کالاهای استردادی در ششماهه نخست سال ۱۴۰۲، تعداد ۷۶ پرونده شامل ۳۹۶ ردیف به ارزش ۳۴۴ میلیارد ریال و در مدت مشابه امسال، ۱۰۸ فقره پرونده شامل ۴۲۸ ردیف کالا به ارزش بالغ بر ۴۷۷ میلیارد ریال داشتیم.
سرپرست اداره کل جمعآوری و فروش اموال تملیکی خراسان رضوی اضافه کرد: کالایی که از طریق گمرک استان مشمول حکم اعاده و درخواست اعاده شده به دلیل حمایت از تولید و اینکه این کالاها مربوط به تجهیزات تولیدی بودهاند، در ششماهه نخست سال ۱۴۰۲، تعداد ۱۷ پرونده شامل ۱۸ ردیف کالا به ارزش ۲۲۸.۵ میلیارد ریال و در مدت مشابه سال ۱۴۰۳، تعداد ۳۰ پرونده شامل ۳۴ ردیف به ارزش بالغ بر ۱۹۷.۹ میلیارد ریال بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در ششماهه نخست سال ۱۴۰۲، تعداد ۱۳۷۵ پرونده شامل ۲۶۳۰ ردیف کالا به ارزش ۲۹۴.۸ میلیارد ریال و در مدت مشابه سال ۱۴۰۳، تعداد ۱۵۱۸ پرونده در ۲۶۱۲ ردیف کالا به ارزش بالغ بر ۲۹۵ میلیارد ریال کالای فروختهشده داشتیم.