به گزارش شهرآرانیوز؛ «۱۵ هزار موتورسیکلت و ۲۹۰ خودرو»؛ این آماری است که رئیس پلیس راهور مشهد درخصوص رسوب خودرو و موتورهای در پارکینگهای مشهد به شهرآرا اعلام کرد؛ توقیفی که بروز تخلفاتی مانند جابهجایی اتباع بیگانه و مشکلات قضایی منجر به آن میشود و طبق گفته رئیس پلیس راهور خراسان رضوی، توقیف حدود ۵۰ درصد خودرو و موتورسیکلتها مربوط به دستورات قضایی است.
سرهنگ هادی امیدوار در گفتگو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، با بیان اینکه خودرو و موتورسیکلتهای رسوبی به وسایلنقلیهای اطلاق میشود که بیش از یکسال در پارکینگهای شهر بهدلایل مختلفی توقیف شدهاند و تعیینتکلیف آنها در پروسههای طولانی اداری و قضایی قرارگرفته است، بیان کرد: بیشترین میزان توقیف خودروها مربوط به موضوعات قضایی است؛ برخی از این خودروها نیاز به تعیینتکلیف قضایی دارند و تعدادی دیگر، خودروهایی را شامل میشود که آزادسازی آنها بهدلیل وقوع تصادفات منوط به تعیین تکلیف قضایی است.
او با اشاره به اینکه خودروهایی که بهدلیل تخلفات رانندگی در پارکینگها هستند، به طور میانگین حداکثر تا ۷۲ ساعت بعد ترخیص میشوند، اما برای موتورسیکلتها این موضوع متفاوت است و رسوبی آنها نسبت به خودرو در پارکینگ بیشتر است، اظهار کرد: بنابراین به دنبال این هستیم که هرچه زودتر این دسته از خودروها و موتورسیکلتها در پارکینگهای استان و مشهد تعیین تکلیف شوند. حتی تأکید ریاست قوهقضائیه هم بر این است که اموال مردم هرچه سریعتر برگردانده شوند.
سرهنگ امیدوار بیان کرد: در هفته فراجا تسهیلات خوبی برای ترخیص خودرو به مردم داده شد و در ترخیص خودروهایی که هزینه آن زیاد بود، حتی شرایط پرداخت تقسیطی نیز فراهم شد. تخفیفاتی هم در هزینههای پارکینگ به افراد تعلق گرفت، اما بعضی خودروها هستند که بهدلایل مختلف، صاحبانشان برای تحویل خودرو مراجعه نمیکنند.
رئیس پلیس راهور خراسان رضوی ادامه داد: ارگانهای مختلفی از قبیل دادگستری و دادستانی بهدنبال تسریع در ترخیص این خودروها هستند. حتی برخی خودروها را در منزل مالک قفل چرخ میکنیم که اینکار به دلیل اشباع پارکینگهاست و اینکه خودرو در توقیف، اما در نزد مالک باشد.
سرهنگ امیدوار افزود: به طور معمول مراجع مختلفی نظیر اداره دارایی، مالیات، اداره ثبت، تأمین اجتماعی، امنیت اخلاقی و... درخواست توقیف خودرو را میدهند و همین امر سبب افزایش رسوبی خودروها شده است؛ این موضوع روندی طولانی را هم طی میکند که از دست پلیس خارج است. برای نمونه دستورالعمل توقیف خودروهای قاچاق و حمل اتباع بیگانه را داریم که توقیفات طولانیمدت دارند.
او افزود: یکی از دلایلی که مالکان به دنبال خودروهایشان نمیآیند، مراحل قضایی و اداری پیچیده است و اینکه بعضی از قوانین و دستورالعملهای بالادستی مانع از ترخیص خودرو میشود. برای نمونه باید خودروهایی که اتباع بیگانه غیرمجاز را جابهجا میکنند، بالای سهماه توقیف شوند که دستورالعمل شورایعالی کشور است. در حال حاضر در موضوع رفع توقیف، تسهیلگری بهتری شده است به طوری که اگر مالکان بهدنبال رفع توقیف باشند، خودرو با سرعت عمل بیشتری تعیین تکلیف و ترخیص میشود.
رئیس پلیس راهور استان گفت: پلیس به دنبال این است که هر چه سریعتر این خودروها و موتورها که اموال مردم هستند، ترخیص شوند، اما بعضا برخی خودروها آنچنان پرونده پیچیدهای دارند و از چند مرجع توقیف برای آنها صورت گرفته است که در برخی موارد حتی سالها در پارکینگها میمانند.
رئیس پلیس راهور مشهد در پاسخ به شهرآرا، درباره میزان خودروهای رسوبی در پارکینگهای مشهد گفت: اکنون ۱۵۸۸۳ موتورسیکلت و ۲۹۰ خودرو رسوبی در پارکینگهای مشهد داریم. همچنین حدود شش پارکینگ طرف قرارداد در مشهد وجود دارد و تعدادی هم در اطراف مشهد است.
سرهنگ محسن موسیآبادی افزود: هر خودرویی که دستور قضایی نداشته باشد، پس از یکسال و برای موتورسیکلتها بعد از شش ماه از لحظه توقیف مشروط به اینکه حکم مقام قضایی نداشته باشند با یک تعهد از مالک و مراجعه به پلیس+۱۰ تحویل و لغو توقیف انجام میشود. اما اگر دستور قضایی داشته یا شاکی خصوصی داشته باشد، بهتبع تا زمانی که دستور لغو توقیف از سوی مقام قضایی، شخص حقیقی و حقوقی اعلام نشود از پارکینگها ترخیص نمیشوند.