«کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور اختصاص ۱۳۰ تاکسی ون به تاکسیرانی مشهد (۲۸ اذر ۱۴۰۳) یادگارهای کوهسنگی مشهد در دل سازه‌های شهر حل اختلاف میان وزارت کشور و ایران‌خودرو بر سر ۹۰ تاکسی ون شهرداری مشهد بررسی مشکلات ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در محلات حاشیه شهر مشهد | لنگرانداختن بسازوبفروش‌ها در بولوار توس آغاز اولین روز زمستان در مشهد با آلودگی هوا سرپرست شرکت بهره‌برداری قطارشهری مشهد منصوب شد (یکم دی ۱۴۰۳) امضای تفاهم‌نامه ٢ هزار میلیارد تومانی برای سامان‌دهی محور‌های ورودی مشهد مقدس
سرخط خبرها

ناصحی: شهرداری مشهد ظرف دو روز آینده، گزارشی از نحوه پرداخت طلب پیمانکاران به شورا ارائه دهد

  • کد خبر: ۲۹۸۶۳۵
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۰
ناصحی: شهرداری مشهد ظرف دو روز آینده، گزارشی از نحوه پرداخت طلب پیمانکاران به شورا ارائه دهد
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: شهرداری ظرف یکی‌دو روز آینده، گزارشی از نحوه پرداخت طلب پیمانکاران به شورا ارائه دهد تا حیثیت شهرداری بیش از بیش دچار خدشه نشود.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی ناصحی امروز (۱۶ آبان‌ ۱۴۰۳)، در صدوسی‌امین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر مشهد که در تالار شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ۱۳ آبان، روز مبارزه با استکبار جهانی را که در آن روز، دانش‌آموزان و دانشجویان پیرو خط امام(ره) در یک اقدام هوشمندانه، پایگاه جاسوسی رژیم ایالات متحده آمریکا را به تسخیر خود درآوردند و به تعبیر امام(ره)، «انقلاب دوم» را رقم زدند، گرامی می‌داریم.

وی افزود: شاید آن‌گونه که باید، آثار متعدد برای تبیین رویکرد جهان‌خواری آمریکا و کشور‌های مختلف انجام نشده و امروز سؤال‌های مختلفی در ذهن نسل جوان ما درباره این اتفاق وجود دارد که لازم است در مسیر جهاد تبیین، ابعاد مختلف این اتفاق برای نسل امروز بیان و واقعیت نشان داده شود.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: شاید امروز نقش مداخله‌گر استکباری آمریکا برای بعضی از مردم روشن نباشد، اما باید بدانیم در دهه‌های گذشته تا امروز هرجا صحبت از قتل، جنایت، غارت اموال و سرنگونی دولت‌های مردمی وجود دارد، آمریکا دیده می‌شود. کشتار مردم در آمریکای لاتین، افغانستان، عراق، ویتنام و کشتار مردم منطقه در غزه و لبنان حاصل سیاست‌های مداخله‌گرانه آمریکاست.

ناصحی بیان کرد: شاید بیان شود که شروع درگیری آمریکا با جمهوری اسلامی ایران از تسخیر لانه جاسوسی اتفاق افتاده در حالی که این‌گونه نیست. اولین ورود آمریکا در ایران به عنوان یک کشور مداخله‌گر، برای سرنگونی دولت مردمی دکتر مصدق بود. مردم این مداخله را دیده بودند، حمایت‌های این کشور از شاه منفور ایران خود را نشان داد و جاسوسی رژیم آمریکا از ایران برای همه هویدا شد. این روز با استقلال‌طلبی ملت ایران و مبارزه با استکبار جهانی گره خورده است.

وی ضمن تبریک ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار عنوان کرد: حضرت زینب (س) اسوه صبر و مجاهدت و انتقال پیام عاشورا و معنویت برای تاریخ است. اگر روشنگری‌های حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) بعد از عاشورا نبود، امروز پیام این رویداد بزرگ در دست ما و بال شهادت و ولایت‌پذیری در اختیار شیعه قرن حاضر قرار نداشت. حضرت زینب (س) نقش بسیار مهمی در طول تاریخ داشتند و ما همه مدیون ایثارگری‌ها و جهاد ایشان هستیم.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به ۱۸ آبان، «روز ملی کیفیت»، تصریح کرد: ارائه خدمات و کالا‌های باکیفیت باید در دستور کار همه مسئولان قرار گیرد.

ناصحی در تذکری به شهردار در خصوص تسویه‌حساب پیمانکاران گفت: بخش عمده‌ای از وقت همکاران در شورا ناظر بر اعتراض پیمانکاران به نحوه پرداخت مطالبات آن‌هاست که اقداماتی هم انجام شده، اما انتظار ما در شورا این است که شهردار و معاونان ایشان به این امر اهتمام داشته باشند. اگر ما به این جمع‌بندی برسیم شهرداری به جای پرداختن به موضوعات بی‌اهمیت مثل جابه‌جایی برخی افراد، وقت خود را صرف حل‌وفصل این موضوعات مهم می‌کند و پشتیبانی ما افزایش پیدا خواهد کرد؛ در غیر این صورت، نحوه تعامل شورا متفاوت خواهد بود.

وی اضافه کرد: تا امروز حمایت کردیم و خواهیم کرد. شهرداری آبروی شوراست و باید اقدامات را انجام دهد، اما بستگی به عملکرد شهرداری دارد. شورا از همه اراده خود برای مدیریت شهری استفاده خواهد کرد. شهرداری باید نسبت به دغدغه پیمانکاران که شرکای راهبردی ما هستند، دغدغه داشته باشد. شهرداری ظرف یکی،دو روز آینده گزارشی از نحوه پرداخت طلب پیمانکاران به شورا ارائه دهد تا حیثیت شهرداری بیش از بیش دچار خدشه نشود.

در ادامه این جلسه رئیس شورای اجتماعی محله حسین‌آباد و رئیس شورای اجتماعی محله امیرالمومنین(ع) به بیان دغدغه‌ها و مشکلات محله خود پرداختند.

سید حسین علوی‌مقدم، رئیس کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این جلسه اظهار کرد: در دو هفته پیش که نطق داشتم در حوزه ترویج فرهنگ مقاومت نکاتی را بیان کردم و قرار بود نامه‌ای طی هشت بند توسط شهرداری ارائه شود تا بحث محتوایی و ترویج مقاومت در شهر مشهد را در اکران این تابلو‌ها شاهد باشیم. مشهد به عنوان شهر امام رضا (ع) جای کار بیشتری دارد و جا دارد ما پیشتاز فرهنگ مقاومت مخصوصا جنایات این روز‌ها باشیم.

در ادامه جلسه شورا لایحه نام‌گذاری مراکز رویش به نام بانوان شهیده به تصویب رسید. براساس این لایحه شهرداری مشهد مقدس مکلف است نسبت به نام‌گذاری مراکز رویش به نام بانوان شهیده به شرح ذیل اقدام نماید.

نام‌گذاری مرکز رویش واقع در بولوار توس، توس ۶۵، نجف ۲۹، به نام بانوی "شهیده مهری زارع عباس‌آبادی" (منطقه ۲)

نام‌گذاری مرکز رویش واقع در خیابان آیت‌الله عبادی، عبادی ۵۶ به نام بانوی "شهیده عطیه ابوعیادی" (منطقه ۲)

نام‌گذاری مرکز رویش واقع در بولوار مهرگان، بولوار عترت، بین عترت ۲ و ۴ به نام بانوی "شهیده انیس خوش‌قدم حسن کیاده" (منطقه ۳)

نام‌گذاری مرکز رویش واقع در بزرگراه شهید میرزایی ۴۰، شهید محبی ۴۲، به نام بانوی "شهیده الهه زینال‌پور تبریزی (منطقه ۳)

نام‌گذاری مرکز رویش واقع در انتهای خیابان خواجه‌ربیع، شهید یوسف‌زاده ۱۸، به نام بانوی "شهیده ام لیلا کشاورزیان" (منطقه ۳)

نام‌گذاری مرکز رویش واقع در بزرگراه امام علی (علیه السلام)، داخل بوستان موضوعی دانش، به نام بانوی "شهیده اکرم بیات" (منطقه ۱۰)

نام‌گذاری مرکز رویش واقع در بولوار شاهنامه، شاهنامه ۴۴، به نام بانوی "شهیده خاتون عبیری" (منطقه ۱۲)

نام‌گذاری مرکز رویش واقع در بولوار وکیل‌آباد، وکیل‌آباد ۸۷، به نام بانوی "شهیده صدیقه هدکیانی" (منطقه ۱۲)

تصویب لایحه اصلاحیه قرارداد فروش پروژه مشارکتی بازار ملل

در بخش دیگری از جلسه لایحه اصلاحیه قرارداد فروش پروژه مشارکتی بازار ملل تصویب شد. براساس این لایحه شهرداری مشهد مقدس مکلف است در راستای تعیین تکلیف مطالبات خود در پروژه بازار ملل در خصوص قرارداد فروش شماره ۲۱/۹۴/۱۲۲۷۶۲ مورخ ۱۳۹۴/۰۷/۱۶ و اصلاحیه قرارداد به شماره ۲۱/۸۵۲۶۲ مورخ ۱۳۹۸/۰۵/۱۳ حداکثر ظرف مدت سه ماه از ابلاغ مصوبه نسبت به به‌روزرسانی مطالبات خود براساس نرخ تورم بانک مرکزی و وصول آن اقدام کند.

شهرداری مشهد مقدس مجاز است نسبت به تهاتر مطالبات خود در پروژه یا املاک متعلق به سرمایه‌گذار در محدوده شهر مشهد اقدام کند.

انجام تمامی مراحل قانونی صدور پایانکار و پرداخت مطالبات شهرداری پس از فروش حق‌السهم، به عهده سرمایه‌گذار (خریدار) است.

حسین حسامی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد، عنوان کرد: این یک پروژه سرمایه‌گذاری در یک منطقه خاصی از شهر در حاشیه شهر و اولین پروژه سرمایه‌گذاری در حاشیه شهر است.

وی افزود: با نگاه حمایت از سرمایه‌گذاری در این قسمت شهر بازدیدی انجام و لایحه‌ای با توجه به اینکه بخشی از مطالبات شهرداری پرداخت نشده بود، داده شد. قرار شد کل بدهی سرمایه‌گذار به‌روز شود که مبلغ افزایش پیدا کرد، اما به این دلیل که نتوانستند بدهی خود را پرداخت کنند و لایحه با نگاه حل مشکل مطرح شده بود، قرار شد از پروژه‌ها یا واحد‌های تجاری داخل پروژه یا املاک سرمایه‌گذار در شهر به شهرداری واگذار و شهرداری از پروژه خارج شود. این هم کمک به سرمایه‌گذار است و هم مشکل شهرداری حل خواهد شد.

محمدهادی محمدی‌مقدم، معاون شهردار و رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری مشهد، تصریح کرد: پروژه ملل تنها پروژه تجاری-اداری حاشیه شهر مشهد بوده که مساحت آن بالای ۵۰ هزار مترمربع و از معدود پروژه‌هایی است که سرمایه‌گذار خارجی و افغانستانی داشت.

وی ادامه داد: این جزو پروژه‌های سنواتی است و ما فقط یک خرده‌حساب داریم. تقریبا پروژه تمام شده و واحد‌هایی هم که انتخاب کردیم همکف، طبقه مثبت یک و طبقه منفی یک است. هم سرمایه‌گذار و هم ما ناچار هستیم این موضوع را تعیین تکلیف کنیم تا پایان کار را دریافت کند.

مجید نژادحسین، رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد، در تذکری گفت: تذکر من در خصوص پروژه باب‌الجواد (ع) بود که حل شد و در این زمینه از آقای ناصحی، رئیس شورای شهر و نیز شهردار بابت پیگیری‌های انجام‌شده تشکر می‌کنم.

وی بیان کرد: در بازدید سرزده‌ای که از توقفگاه اتوبوس‌رانی داشتیم، میزان توقف تا ۲۲۰ اتوبوس بالا رفته بود که الان به ۱۱۰ اتوبوس رسیده و باید کمتر شود.

نژادحسین ادامه داد: برای اوراق ۵۰ درصدی در معاونت اقتصادی زحمت کشیدند که بر پروژه‎های خطوط دو و سه قطارشهری و ۳۰۰ دستگاه اتوبوس تأثیر دارد. اگر ۸۰ میلیارد پرداخت شود، ۱۷۰۰ میلیارد تومان اوراق به مشهد می‌آید که از شهردار می‌خواهیم این موضوع را پیگیری کنند.

رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد اضافه کرد: امروز از ۵ دستگاه اتوبوس رونمایی شد. ۲۹ اتوبوس دیگر نیز آماده است که اگر برات‌کارت بدهند، کمتر از یک ماه دیگر وارد ناوگان می‌شود.

تصویب مجوز واگذاری سهم‌الشرکه شهرداری مشهد در پروژه مشارکتی لواسان

در ادامه لایحه مجوز واگذاری سهم‌الشرکه شهرداری مشهد در پروژه مشارکتی لواسان به تصویب رسید. براساس این لایحه به شهرداری مشهد مقدس اجازه داده می‌شود نسبت به واگذاری سهم‌الشرکه خود در پروژه مشارکتی لواسان به میزان ۲۶ درصد از ارزش کل پروژه (با فرض تکمیل و آماده بهره‌برداری بودن آن) به نرخ تعیین شده بر اساس گزارش هیات کارشناسان رسمی دادگستری منتخب طرفین به شماره ۱۷۶/۱ مورخ ۱۲/۰۴/۱۴۰۳، به مبلغ ۲،۶۳۸،۴۶۸،۸۲۰،۰۰۰ ریال (دویست و شصت و سه میلیارد و هشتصد و چهل و شش میلیون و هشتصد و هشتاد و دو هزار تومان) مطابق قرارداد پیوست (مهر شده توسط شورای اسلامی شهر) و با رعایت تبصره‌های زیر، به آقای یاسر اکبری (سرمایه‌گذار پروژه لواسان) اقدام کند.

خریدار باید معادل مبلغ ۷۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال به صورت نقد همزمان با ابلاغ قرارداد فروش (غیر قابل تهاتر براساس سایر مصوبات) و الباقی مبلغ قرارداد را با اعمال نرخ سود سالانه به میزان ۲۳ درصد به صورت اقساطی طی مدت ۱۶ ماه در قالب ۳ فقره چک، شامل قسط اول به مبلغ ۶۳۸،۴۶۸،۸۲۰،۰۰۰ ریال به سررسید ۶ ماه پس از ابلاغ قرارداد فروش (بدون اعمال نرخ سود)، قسط دوم به مبلغ ۷۲۴،۷۵۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال به سررسید ۱۲ ماه پس از ابلاغ قرارداد فروش (با اعمال نرخ سود ۲۳ درصد) و قسط سوم به مبلغ ۷۷۴،۵۸۳،۳۳۳،۳۳۴ ریال به سررسید ۱۶ ماه پس از ابلاغ قرارداد فروش (با اعمال نرخ سود ۲۳ درصد) به شهرداری پرداخت و تسویه کند.

خریدار باید به منظور تضمین ایفای تعهدات خود، معادل مبلغ اقساط، نسبت به ارائه وثیقه ملکی معتبر و مورد تایید شهرداری همزمان با انعقاد قرارداد اقدام کند و شهرداری می‌تواند برای دریافت کلیه مطالبات خود از بابت این قرارداد را از محل تضمین مذکور استیفاء کند.

با انتقال سهم‌الشرکه شهرداری در پروژه مشارکتی لواسان از تاریخ انعقاد قرارداد فروش، کلیه حقوق، تکالیف و تعهدات قانونی و قراردادی ناشی از پروژه مشارکتی یاد شده، به خریدار منتقل می‌شود.

در صورت اخذ مجوز کمیسیون ماده ۵ برای پروژه مذکور شهرداری مشهد مقدس مکلف است نسبت به اخذ چک صیادی از سرمایه‌گذار (با رعایت ضوابط و مقررات مالی و بانکی) به میزان بدهی کل پروژه (عوارض ابقاء و جریمه احداث بدون پروانه در خصوص بنای مازاد احداثی نسبت به آخرین پروانه ملاک عمل و ...) اقدام کند.

در بخش دیگری از نشست طرح اخذ حقوقات تبصره ۴ قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح‌های دولتی و شهرداری‌ها در اراضی واقع در حریم شهر تصویب شد.

براساس این طرح شهرداری مشهد مقدس مکلف است در راستای حمایت از صنایع، تولید و اشتغال، حقوق شهرداری ناشی از اجرای تبصره ۴ قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح‌های دولتی و شهرداری‌ها را برای املاک دارای سند شش دانگ مستقر در حریم شهر که مالکین جهت اخذ پایانکار یا پروانه شهرداری مراجعه می‌کنند (مشروط به اخذ مجوز‌های قانونی از مراجع ذیربط) ضمن مراعا بودن حقوق شهرداری تا زمان استفاده صنعتی از املاک فوق (انجام تعهدات قانونی لازم) اخذ کند.

شهرداری مشهد مقدس مکلف است در زمان نقل و انتقال مراتب را در گواهی صادره درج کند. همچنین شهرداری مشهد مقدس مکلف است نسبت به ارسال مکتوب این مصوبه به صنایع مشمول آن و نیز اطلاع‌رسانی عمومی در نقاط با تمرکز کاربری‌های صنعتی از طریق نسب بنر، بیلبورد و ... اقدام کند.

لزوم برنامه‌ریزی و تدوین ساز و کار‌های لازم جهت سازماندهی امور زائرین

در ادامه طرح زیارت آسان و ترویج فرهنگ میزبانی مورد بررسی قرار گرفت که ماده واحده آن به تصویب رسید و بررسی سایر موارد به جلسات آینده موکول شد. براساس این طرح شهرداری مشهد مقدس مکلف است در راستای ارایه خدمات شایسته به زائرین بارگاه ملکوتی حضرت رضا (علیه السلام) و همچنین تشویق اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی، بخش خصوصی، عمومی و مؤسسات برای سرمایه‌گذاری در زمینه فراهم کردن زیارت آسان و ترویج فرهنگ میزبانی زائرین مشهد الرضا در زمینه اسکان، حمل و نقل، فرهنگی، گردشگری، بهداشتی، درمانی و غیره، مستفاد از بند ۲۱ ماده ۵۵ قانون شهرداری و مصوبه شماره ۳/۹۱/۵۷۳ش مورخ ۱۳۹۱/۰۲/۱۷، ظرف مدت دو ماه از زمان لازم الاجرا شدن این مصوبه نسبت به برنامه‌ریزی و تدوین ساز و کار‌های لازم جهت سازماندهی امور زائرین و تأمین زیرساخت‌های لازم در قالب تفاهم‌نامه با دستگاه‌های متولی (از جمله معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی و بنیاد مرکزی زائرسرای ارزان‌قیمت) با موضوع "طرح زیارت آسان و ترویج فرهنگ میزبانی زائرین مشهد الرضا (علیه السلام) " و با رعایت موارد اقدام کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن منصوریان، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد اظهار کرد: مشهدالرضا یک شهر زیارتی بوده و مبنای تشکیل و فلسفه وجودی آن مضجع شریف امام رضا (ع) به عنوان دحوالارض این شهر است. الان ما یک کلانشهر جوان و باعث خیر و برکتی برای جهان اسلام و ایران اسلامی هستیم.

وی افزود: برای اینکه ما در تحقق این فلسفه وجودی نسبت به حج فقرا بودن امام رضا (ع) نسبت به اقشار مختلف مردم برای ایجاد بستر زیارت از امکانات مدیریت شهری استفاده کنیم و افرادی که از نظر معیشت در سطح پایین‌تری قرار دارند از زیرساخت‌ها استفاده کنند، در دو حوزه در این طرح وارد شدیم. یکی ترویج فرهنگ میزبانی یعنی کمک به رفتار مردم و میزبانی مردم شهر از زائران و دوم کمک به زیرساخت‌ها و موقوفه‌هایی است که وقف اسکان زایران امام رضا (ع) شدند.

منصوریان بیان کرد: شنبه جلسه کمیسیون را برگزار کردیم. ما شهرداری را فقط به نوشتن تفاهم‌نامه کار مشارکتی با دستگاه‌های متولی تکلیف کردیم نه اینکه خودش متولی باشد. در ایام خاص به ما می‌گویند ما متولی زیارت نیستیم، اما متولی زیارت می‌شویم، بنابراین دنبال این هستیم در این ایام با کار مشارکتی میزبان زائران امام رضا(ع) باشیم. دستگاه‌ها را حذف کردیم و سراغ مردمی کردن رفتیم. ارکان استان بر این هستند قسمتی که بار مالی دارد، ساماندهی زائرسرا‌های ساخته شده و تخلفات است.

حسین حسامی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد عنوان کرد: جلسات مختلف کارشناسی برگزار شده و بخشودگی بدهی‌ها و جرایم زائرسرا‌های ارزان‌قیمت را صورت جلسه کردند. برآورد حدودی برای منطقه ثامن ۱۸ هزار متر مربع، برای جرایم و ابقا ۴۵۰ میلیارد تومان و بدون ابقا ۹۰ میلیارد تومان و برای کل سطح مشهد در صورت مراجعه ۲۲ هزار متر مربع، برای جرایم و ابقا حدود ۵۵۰ میلیارد تومان و بدون ابقا ۱۱۰ میلیارد تومان است. 

جاوید کیانی، معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد تصریح کرد: ما تابع اعضای شورای شهر هستیم، هر تصمیمی در این قضیه بگیرند برای ما محترم است و ما ملزم به اجرا هستیم.

وی ادامه داد: برخی از دستگاه‌ها، دستگاه‌های بالادستی هستند و اگر با ما هیچ همکاری نداشته باشند باید بعدا به شورا پاسخ دهیم، بنابراین ممکن است در ادامه مسیر با این چالش جدی مواجه شویم. ما نمی‌توانیم این دستگاه‌های بالادستی را مکلف کنیم که با ما تفاهم‌نامه ببندند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->