ویدئو | روایت محمود کریمی از ماجرای خواندن نوحه «ای ایران» در حضور رهبر معظم انقلاب برگزاری همه‌پرسی با مشارکت همه ساکنان آن راه‌حل عادلانه برای فلسطین است تاکید وزرای خارجه ایران و ترکیه بر پایان دادن به نسل کشی در فلسطین اشغالی سران بریکس حمله تجاوزکارانه رژیم اسرائیل و آمریکا به ایران را محکوم کردند پوتین: آینده به کشور‌های در حال رشد تعلق دارد نتانیاهو قبل از سفر به آمریکا یاوه گویی کرد عراقچی: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نقض آشکار منشور ملل متحد است جزئیاتی جدید از حادثه دریایی در سواحل الحدیده یمن (۱۵ تیر ۱۴۰۴) یک نظامی صهیونیست پس از مشارکت در جنگ لبنان و غزه خودکشی کرد رهبر انصارالله: اسلام امام حسین (ع) بنیانگذار صلح است نه سازش رئیس جمهور برزیل از عراقچی در ریودوژانیرو استقبال کرد عنصر وابسته به موساد در همدان دستگیر شد پوتین: روسیه و آمریکا مدت‌هاست که روابط منحصربه فرد و خوبی داشته‌اند سخنگوی سپاه: قطعا دشمن نگران پاسخ ویرانگر ایران در صورت هرگونه جنگ جدید است حمله مسلحانه به یک کشتی در جنوب‌غربی الحدیده یمن هند: روابط راهبردی با روسیه مثال‌زدنی و استوار است گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و فرانسه درباره تحولات منطقه و روابط کنسولی تداوم حملات در غزه چندین شهید و زخمی برجای گذاشت نخست‌وزیر لبنان: ثبات در کشور فقط با عقب‌نشینی کامل اسرائیل و توقف تجاوزات آن محقق می‌شود واکنش محسن رضایی به حضور رهبری در عزاداری شب عاشورا | ستون این خانه محکم و استوار است غزه از ابتدای جنگ تاکنون ۵۷ هزار و ۴۱۸ شهید داشته است پارلمان آلمان: اقدامات اسرائیل و آمریکا علیه ایران غیرقانونی بود نتانیاهو: بدون خلع سلاح غزه به جنگ پایان نخواهیم داد وزیر امور خارجه چین: بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران یک بدعت خطرناک است وزیر خارجه پاکستان: ما در کنار ایران هستیم سفارت سوئیس در تهران بازگشایی شد یک رسانه صهیونیستی اعتراف کرد: ساختمان وزارت جنگ اسرائیل با موشک‌های ایرانی هدف قرار گرفته است
سرخط خبرها

معاون راهبردی قوه قضائیه در مشهد: فعالیت محاکم صلح و شورا‌های حل اختلاف، تکمیل‌کننده یکدیگرند

  • کد خبر: ۲۹۸۷۱۴
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۸
معاون راهبردی قوه قضائیه در مشهد: فعالیت محاکم صلح و شورا‌های حل اختلاف، تکمیل‌کننده یکدیگرند
معاون راهبردی قوه قضائیه به تشریح دلایل ایجاد محاکم صلح در دادگستری‌های سراسر کشور و تفاوت‌های آن با شورا‌های حل اختلاف پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدمحمد صاحبکار خراسانی در مراسم راه‌اندازی محاکم صلح در دادگستری شهرستان مشهد که امروز، ۱۶ آبان ۱۴۰۳، در سالن اجتماعات مجتمع قضایی امام‌خمینی(ره) برگزار شد، عنوان کرد: در موضوع مدنظر ما، محوریت کار با دادگاه صلح است و شورای حل اختلاف به عنوان یکی از ابزار‌ها و یکی از روش‌های صلح و سازش در کنار این دادگاه‌ها ان‌شاءالله فعالیت خواهند کرد.

وی ادامه داد: مجلس مصوب کرده و ما موظف هستیم که این را اجرا بکنیم. در عالی‌ترین سطح قوه قضائیه، یعنی معاون اول، جلسه به صورت منظم تشکیل شده و در طول چند ماه گذشته، هر هفته چندین ساعت مدیران ارشد دستگاه قضا گرد هم می‌نشستند و آخرین وضعیت را پیگیری می‌کردند تا ما به نحو مناسبی بتوانیم این قانون را اجرا کنیم.

صاحبکار افزود: ما در دین مبین اسلام تأکیدات بسیار زیادی داریم بر اصلاح ذات بد؛ یعنی کافیست یک کتاب حدیث را باز کنید تا چندین حدیث مفصل در مورد فواید و در مورد ثواب این کار مطرح شود. حل مسائل و مشکلات از اصلاح و ذات‌البین، یکی از موارد بسیار مهمی است که همیشه مدنظر بوده و ما در قانون هم داریم. اولین کاری که وکیل باید انجام بدهد این است که از طرفین دعوت بکند تا راه صلح و سازش را در پیش بگیرند. همچنین قضات ما نیز چنین وظیفه‌ای دارند و اگر مشکل از راه صلح و سازش برطرف نشد، آن‌وقت سایر امور قضایی مورد اقدام قرار خواهد گرفت.

معاون راهبردی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: کاهش ورودی‌های پرونده‌های قضایی برای ما اهمیت دارد و هیچ راهی به غیر از این نداریم؛ یعنی مهم‌ترین موضوعی که ما در معاونت راهبردی در موردش فکر می‌کنیم، این است که چگونه می‌توانیم به کاهش ورودی پرونده‌ها برسیم. 

صاحبکار یادآور شد: آیت‌الله هاشمی‌ شاهرودی ایده شورای حل اختلاف را مطرح کردند، با این هدف که ما بتوانیم به سنت‌های خود برگردیم و سازش را در این زمینه توسعه بدهیم. پس از آنکه آقای آملی لاریجانی به قوه قضائیه آمدند، سؤال این بود که آیا ما مسیر شورای حل اختلاف را با همین شرایط دنبال می‌کنیم یا تغییر خواهیم داد و در همین راستا، بحث‌های کارشناسی متعددی مطرح شد. شهید رئیسی هم که آمدند، باز دوباره مسائل متعددی مطرح شد و جناب آقای اژه‌ای نیز که آمدند، بحث‌های متعددی مطرح شد مبنی بر اینکه آیا همین روند شورا‌ها را ادامه بدهیم یا برنامه جدیدی را برای صلح و سازش بچینیم.

این مقام ارشد قضائی کشور افزود: بنابراین، باید یک نهادسازی می‌کردیم و جمع‌بندی این شد که یک نهاد جدید و یک محکمه جدید را به نام «دادگاه صلح» ایجاد کنیم که بتوانیم به عنوان محور و ستون خیمه فرایند صلح و سازش در دادگستری را که جایگاه بسیار بلندی دارد، به وجود آوریم.

صلح‌یاران در کلانتری‌ها و مساجد سطح کشور استقرار خواهند یافت

صاحبکار خراسانی در ادامه ابراز کرد: ما در کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها، واحد‌هایی داریم تا همانجا مسئله را حل کنند که الحمدلله فعال هستند. همچنین صلح‌یارانی در مساجد با محوریت امامان جماعت هر مسجد، در امر صلح و سازش مستقر خواهند شد که نمونه آن را در مشهد به عنوان نمونه موفق کشور داریم.

وی ادامه داد: شورا‌های حل‌ اختلاف که در گذشته بودند، حتماً نیاز داشته‌اند که مجموعه ویژه‌ای بالای سر آن‌ها باشد تا به صورت دقیق‌تر نظارت بکند که در مجموع، دادگاه صلح شکل گرفت و فرایند‌های متعددی الان برای این مسئله مطرح شده است.

صاحبکار در پایان تأکید کرد: قضات فعال در محاکم صلح، قضات متخصص، توانمند و دارای امضایی هستند که حکمشان قطعی است؛ لذا باید بهترین قضاتمان را در این مجموعه‌ها به کار بگیریم.

در ادامه این برنامه، حکم انتصاب تنی چند از قضات محاکم صلح دادگستری شهرستان مشهد صادر و به قضات مذکور برای آغاز خدمتشان ابلاغ شد.

گفتنی است در حال حاضر، ۱۶۴ شعبه دادگاه صلح در کل خراسان رضوی دایر شده است که ۸۹ شعبه از این دادگاه‌ها فعال هستند. همچنین از این تعداد، ۱۴ شعبه کیفری، ۱۰ شعبه خانواده و مابقی حقوقی هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->