تجلیل از محیط‌بانان کشور در مشهد | تأکید بر لزوم حمایت و تجهیز نیرو‌های حفاظتی ۱۲۰ هزار تبعه خارجی تحت پوشش بیمه سلامت هستند | الزام پرداخت حق بیمه برای تمدید اقامت اتباع خارجی هشدار عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره رانت و فساد در زنجیره دارو و تجهیزات پزشکی از ۵۵۰۰ تأییدیه کیفی آسانسور تا ۶۲۶۸ بازرسی از تجهیزات تفریحی در خراسان رضوی | بازرسی و کنترل کیفیت استاندارد شبانه‌روز ادامه دارد اضافه‌شدن ۵۰۰ دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس تا پایان سال ۱۴۰۴ برای زنان از ۴۰ سالگی به بعد چه ورزش‌هایی مناسب است؟ استفاده زیاد از موبایل، کودکان را در معرض ابتلا به اوتیسم قرار می‌دهد این رژیم غذایی التهاب لثه‌ها را کاهش می‌دهد و سلامت دهان را بهبود می‌بخشد ارتباط پای سرد با دیابت و تیروئید | روش‌هایی برای بهبود سردی پا‌ها پژوهش‌های جدید: مصرف لبنیات پرچرب در جوانی سلامت قلب را افزایش می‌دهد چطور تعادل بدن را در هر سنی حفظ کنیم؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۸ آبان ۱۴۰۴) | مشهد از فردا سرد می‌شود وزیر بهداشت در پاسخ به شهرآرانیوز: بودجه ویژه برای خدمات بیمه‌ای بیماران و زائران مشهد اختصاص می‌یابد + فیلم سن ابتلا به سکته مغزی در ایران حدود ۱۰ سال پایین‌تر از میانگین جهانی است احتمال وقوع سیلاب در شمال کشور | امدادگران هلال احمر به حالت آماده‌باش درآمدند گیاهان دارویی، قاتل چربی خون بالا شرکت آموزشی پایا تدبیر امید رادمان بیش از دو میلیون نفر-ساعت آموزش برگزار کرد ناکارآمدی در ساختار هزینه‌ها و ضرورت تجمیع منابع بیمه‌ای ۵ درصد اعتبارات بیمه‌های پایه به پیشگیری اختصاص یافت کانون‌های بیابانی خراسان رضوی یکی از منشأ‌های اصلی آلودگی هوا | مهار قطره‌چکانی بیابان‌زدایی روایت نسلی که نشان داده‌اند برای آنچه دوست دارند، از همه تعلقاتشان می‌گذرند | حکایت من و وطن دستگیری شبانه باند موبایل‌قاپی | با دستگیری متهمان؛ قول مردانه پلیس مشهد ۳ ساعته عملی شد ماجرای کیف‌زنی از بانوان در اتوبوس‌های شهری! جنایت خونین در خانه سبز تصادف مرگبار پراید و سمند در اصفهان هفت مصدوم و یک کشته برجای گذاشت ماجرای تیراندازی در اطراف دانشگاه سوهانک تهران چیست؟ کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد
سرخط خبرها

تقسیم بندی جدید در رسیدگی به پرونده‌های قضایی با فعالیت دادگاه‌های صلح

  • کد خبر: ۳۰۶۲۷۹
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۱
تقسیم بندی جدید در رسیدگی به پرونده‌های قضایی با فعالیت دادگاه‌های صلح
رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب مشهد معتقد است که با فعالیت دادگاه‌های صلح فقط تقسیمات کاری تغییر می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خروجی این دادگاه‌ها، «صلح» است؛ این مختصرترین شرح وظیفه از فعالیت دادگاه‌های صلح است که از نیمه آبان ماه امسال، به عنوان بخش جدیدی در دستگاه قضا مطرح و بعد به‌طور رسمی در شهرستان‌های استان و مشهد فعال شد. رئیس کل دادگستری خراسان رضوی نیز پیش از این درباره این دادگاه‌ها بیان کرده بود که «این دادگاه‌ها طوری عمل خواهند کرد که به تدریج از حجم مراجعه به محاکم بدوی حقوقی و کیفری کاسته شود.»

البته رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب مشهد معتقد است که با فعالیت دادگاه‌های صلح، نباید این تصویر به وجود بیاید که حجم کاری قوه‌قضائیه کم می‌شود، بلکه تنها موضوع این است که تقسیمات کاری تغییر می‌کند و هیچ بخشی از اختلافات حقوقی و کیفری از تشکیلات قضایی منفک نشده است. سیدحسن حسینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار روزنامه شهرآرا، با اشاره به اینکه این دادگاه‌ها به موضوعات کیفری به شیوه حذف دادسرا رسیدگی می‌کنند، اظهار کرد: طبق قانون از آذر ماه امسال قوه قضائیه مکلف به اجرا و تشکیل این دادگاه‌ها در سراسر کشور شد.

طرح ۳۰ درصد از پرونده‌ها در دادگاه‌های صلح

او بیان کرد: با فعالیت این دادگاه‌ها تقسیمات کاری تغییر می‌کند و بخش‌های مختلف قوه‌قضائیه در برهه‌ای، بخشی از کار را انجام می‌دهند بنابراین هیچ باری از دستگاه قضایی کم نشده است. منتهی در این تقسیم کاری پیش‌بینی ما این است که حدود ۳۰ درصد از مجموع پرونده‌های مطروحه شامل حقوقی و کیفری در تشکیلات قضایی در دادگاه‌های صلح مطرح خواهد شد.

اما این به معنای کاهش بار قوه قضائیه نیست، بلکه به معنای طرح موضوعات قضایی و حقوقی در بخش دیگری از قوه قضائیه است. حسینی در پاسخ به این پرسش که آیا برایند فعالیت دادگاه‌های صلح در همین بازه زمانی اندک مشخص است یا خیر؟ افزود: به این دلیل که افتتاح دادگاه‌های صلح در فواصل زمانی متغیری اتفاق افتاد، پس از گذشت سه ماه از زمان تشکیل آنها، قابل ارزیابی است.

تعداد نیرو و امکانات دستگاه قضا افزایش پیدا نکرده است

رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب مشهد اضافه کرد: همچنین تاکنون دولت و مجلس عملا به تعداد تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی دستگاه قضایی اضافه نکرده‌اند؛ علی‌رغم اینکه دادگاه‌های صلح نیز شروع به کار کرده‌اند.

حسینی مأموریت دستگاه قضا را تنظیم روابط حقوقی بین بخش‌های گوناگون دانست و گفت: البته اختلاف فقط بین اشخاص نیست و گاهی ممکن است اختلافات بین بخش‌های مختلف دولتی باشد یا حتی برخی اوقات نیز این نهاد‌ها اختلافاتی با مردم دارند.

او با اشاره به اینکه پرونده‌های قضایی به دو بخش حقوقی و کیفری تقسیم می‌شود. بیان کرد: در پرونده‌های کیفری قانون‌گذار ضمانت اجرا‌ها را باعنوان مجازات‌ها تعیین کرده است و مجازات نیز ممکن است در انواع مختلفی اجرا شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->