به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین مظفری روز چهارشنبه در نشستی با اعضای سازمانهای مردم نهاد محیط زیستی خراسان رضوی و فعالان این حوزه در کشور افزود: خراسان رضوی، دارای تنوع زیستی و ظرفیتهای طبیعی و اکولوژیکی گوناگون و بی نظیری در کشور است و اقدامات بسیار خوب و شاخصی هم در استان در حوزه حفاظت محیط زیست انجام شده است.
وی رمز موفقیت در حفظ محیط زیست را جا انداختن فرهنگ محیط زیستی بین مردم دانست و اضافه کرد: در این راستا سازمانهای مردم نهاد باید وارد عمل شوند و از تمامی ظرفیت خود در راستای آموزش و مشارکت مردم در حفظ محیط زیست استفاده کنند.
استاندار خراسان رضوی گفت: برای زیست مناسب، هم باید به مسایل محیط زیستی استان توجه ویژه داشت و هم در استانها و کشورهای همسایه نیز اقداماتی را انجام داد.
معاون اقتصادی استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست با بیان اقدامات محیط زیستی خود در زمان تصدی فرمانداری شهرستان سرخس گفت: هر کجا که از ظرفیت تشکلهای مردم نهاد استفاده کردیم، موفق شدیم و با استفاده از ظرفیت و مشارکت مردم توانستیم چهار هزار هکتار از اراضی شهرستان سرخس را زیر کشت گیاهان کم آب بر و خود رو ببریم.
حسن نوری زاده تاکید کرد: این اقدام در حوزه کنترل ریزگردها در شهرستان سرخس بسیار اثر گذار و مهم بود.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: پیرو تاکید و دستور معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در خصوص مشارکت فعالان و تشکلهای محیط زیستی و سایر دغدغهمندان این حوزه برای حل مسایل و مشکلات حوزه محیط زیست، نخستین دیدار با استاندار خراسان رضوی انجام شد.
سعید محمودی افزود: با توجه به اهمیت مشارکت مردم در حوزه محیط زیست، در گام نخست برای تشکیل اتاق فکر با حضور نمایندگان سازمانهای مردم نهاد و با محوریت جامعه دانشگاهی و نخبگانی، اقدام خواهد شد تا تصمیماتی کارگشا و مثبت برای حفظ محیط زیست استان اتخاذ شود.
وی مناطق حفاظت شده و تنها پارک ملی موجود در استان یعنی پارک ملی تندوره را بی نظیر و شاخص و جزو ذخیره گاههای مهم زیستی کشور خواند و ادامه داد: باید گونهها و زیستگاههای ارزشمند استان را با کمک مردم و با تمام توان حفظ و حراست کنیم.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: حفاظت از محیط زیست در دنیا بدون مشارکت مردم هیچ گاه موفق نخواهد بود و یکی از راههای حفاظت از اکو سیستم ها، توسعه اکوتوریسم است و خود مردم با نگاه مسوولانه از این دادههای ارزشمند الهی حفاظت خواهند کرد.
محمودی افزود: در خراسان رضوی مشکل کمبود آب داریم ضمن این که شرایط محیط زیست نیز تابع مسائل آب است و متاسفانه هر چه آب کمتر باشد چالشهای ما بیشتر است.
وی اقدامات صورت گرفته را در حوزه کشف رود، توسط تمامی دستگاههای اجرایی با مدیریت استانداری خراسان رضوی مثبت و قوی دانست و اظهار کرد: برای حل تمام مشکلات محیط زیستی علاوه بر مشارکت مردم، به دیپلماسی فعال برون مرزی نیز نیاز است.
محمد درویش یکی از فعالان حوزه محیط زیست کشور نیز ضمن گلایه از شهرداری مشهد در خصوص عدم تکمیل پروژه تصفیه خانه سپتاژ و جمع آوری فاضلابهای تانکری در کشف رود، این پروژه را در رفع مشکلات محیط زیستی شهر مشهد بسیار حیاتی دانست.
وی اظهار کرد: تولید فاضلاب با ظرفیت تصفیه خانههای شهر مشهد همخوانی ندارد و دستگاههای متولی از جمله آب و فاضلاب باید برای ایجاد تصفیه خانههای مدرن مطابق ظرفیت تولید شده فاضلاب در شهر مشهد اقدام کنند تا دیگر فاضلابی در کشف رود تخلیه نشود.
درویش گفت: اگر حتی ۱۰ درصد از مصرف آب را بتوانیم صرفه جویی کنیم اتفاق خوبی در مشهد رخ خواهد داد، چرا که مشهد شهری کم آب و خشک است و میزان نشست زمین در استان خراسان رضوی بسیار نگران کننده است.
وی ادامه داد: اگر در خراسان رضوی به سمت تولید و استفاده از انرژیهای پاک و خورشیدی حرکت کنیم بسیاری از مشکلات برق استان برای تامین برق حل خواهد شد.
این فعال محیط زیست گفت: اگر بتوانیم از هشت میلیون سفر درون شهری، حتی یک میلیون آن را از طریق استفاده از دوچرخه، اسکوتر، مترو و خودروهای برقی کم کنیم، میتوانیم شهری پاک حتی بدون آلودگی صوتی در مشهد داشته باشیم.
وی اتفاقاتی را که در سیل امسال برای مردم شهر مشهد افتاد و منجر به کشته شدن برخی شهروندان شد را ناشی از مسدود سازی آبراههها و دست درازی به ارتفاعات جنوب این شهر خواند و این سیل را سیلی دست ساز و انسان ساز معرفی کرد.
در این نشست ۲۰ نفر از نمایندگان سازمانهای مردم نهاد محیط زیستی، دغدغههای زیست محیطی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی را مطرح کردند.