به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علی حسینپور افزود: علاوه بر این در گذشته ۷۰ درصد راه انتقال اچ.آی.وی از طریق تزریق انواع مخدرها و ۳۰ درصد موارد جنسی بود که اکنون این عدد برعکس شده و باید مراقبت بهتری در بحث رفتارهای جنسی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه در گذشته سطح سواد مبتلایان به ایدز پایین بود، اما اکنون افزایش یافته است و بیشتر آنها دیپلم به بالا هستند، عنوان کرد: بنابراین با توجه به سواد و تحصیلی که این بیماران دارند باید آگاهی خود را نیز در خصوص آسیبهای جنسی بالا ببرند و با این حوزه بهتر آشنا شوند.
مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه گفت: افراد مبتلا به اچ.آی.وی اگر درمان شوند، هیچگاه به مرحله انتهایی بیماری که همان ایدز است، نخواهند رسید.
وی با بیان این که سالانه پنج بیمار مبتلا به اچ.آی.وی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علم پزشکی مشهد به دلیل مراجعه نکردن برای درمان فوت میکنند، افزود: علت اصلی مراجعه نکردن آنان نگرانی از انگشت نما شدن یا انگ خوردن و عدم اطلاع درست از بیماری است، در حالیکه برخلاف تصور آنان به طور کامل حمایت، مراقبت و درمان میشوند.
حسین پور ادامه داد: تاکنون ۸۷۰ فرد اچ.آی.وی مثبت در حوزه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شناسایی شده که از این تعداد ۶۰۰ نفر از آنها در قید حیات و از خدمات بهداشتی، درمانی، پیگیری، آزمایشگاهی و ... بهرهمند هستند، ۵۰۰ نفر از آنان در مشهد و بقیه در سایر شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه زندگی میکنند.
مسئول پیشگیری از اچ.آی.وی، ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ۱۸۰ نفر از این تعداد بیمار مبتلا به اچ.آی.وی زن و ۴۲۰ نفر مرد هستند و بیشترین مبتلایان به این بیماری در رده سنی ۲۵ تا ۳۵ سال قرار دارند.
وی با بیان اینکه ماهانه هشت هزار تست اچ.آی.وی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام میشود، افزود: کمتر از یک دهم درصد این تستها مشکوک یا مثبت اولیه بوده و از این میزان بیش از نیمی با پاسخ مثبت همراه است.
حسینپور ادامه داد: سالانه نزدیک به ۷۰ بیمار جدید مبتلا به اچ.آی.وی در جمعیت زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی شناسایی میشود که میانگین سن ابتلا با کاهش ۱۰ درصدی از ۳۵ سال به ۲۵ سال رسیده است.
مسئول پیشگیری از اچ.آی.وی ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه بیان کرد: در این راستا چهارمین پویش ملی ۲۰-۲۰ با هدف پیشگیری از ایدز به مدت ۳۰ روز (۲۰ آبان تا ۲۰ آذر ماه) با شعار کلیدی "من هم آزمایش اچ.آی.وی میدهم" در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی رضوی در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: در این پویش ۲ هدف تستها و اطلاعرسانی گسترده برای شناسایی مبتلایان به اچ.آی.وی (HIV) و رفع انگ و تبعیض به این گروه از بیماران دنبال میشود.
حسین پور گفت: ما در سرطان با تشخیص زودهنگام بیماری را ریشه کن میکنیم، اما در اچ.آی.وی اینگونه نیست و مانند دیابت درمان نمیشود، اما قابل کنترل است و جلوی انتقال آن به دیگران نیز گرفته میشود.
وی با بیان اینکه ایران از لحاظ افراد شناسایی شده مبتلا به اچ.آی.وی جزء کشورهای با آمار متوسط بوده است، افزود: عمده مشکل در شناسایی دیر هنگام بوده و اکثر مبتلایان در زمان بستری در بیمارستان شناسایی شدهاند و اگر زودتر به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری مراجعه میکردند، هم اینکه خودشان از مشکلات شدیدتر به دور بودند و هم جامعه کنترل میشد.
وی ادامه داد: در سایت اچ.آی.وی ایدز دانشگاه علوم پزشکی مشهد آدرس مراکز پیشگیری و درمان ایدز موجود است.
منبع: ایرنا