هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

پرداخت ماهانه حق پرستاری برای افراد با اختلال طیف اوتیسم شدید و خیلی شدید

  • کد خبر: ۲۹۹۷۱۱
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۴
پرداخت ماهانه حق پرستاری برای افراد با اختلال طیف اوتیسم شدید و خیلی شدید
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به مخارج بالای خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم، گفت: برای افراد با اختلال طیف اوتیسم شدید و خیلی شدید، حق پرستاری در هر ماه پرداخت می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فاطمه عباسی با اشاره به تامین مستمری اظهار کرد: خدمات مستمری برای این گروه هدف مانند سایر عزیزان دچار معلولیت مدنظر قرار گرفته و پرداخت مستمری به شدت معلولیت توانخواه مرتبط نیست.

وی افزود: به رغم تدارک حق پرستاری برای این عزیزان، تمام این اقدامات تنها پاسخگوی بخش کوچکی از نیاز‌های گسترده و عمیق خانواده‌ها است و حتی پوشش متوسط نیاز افراد دارای اوتیسم، نیاز به همیاری همه‌جانبه ذینفعان و ذی‌نقشان و به ویژه تمام دستگاه‌های مسئول دارد.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: بهبود اختلال طیف اوتیسم، تنها از طریق دریافت خدمات مستمر تیم تخصصی اعم از روانشناسی، کاردرمانی و گفتاردرمانی امکان‌پذیر است، بنابراین مخارج خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم به علت تدارک این خدمات تخصصی بسیار بالاتر از خانواده‌هایی است که دارای کودکانی بدون معلولیت و یا با سایر معلولیت‌ها هستند، از سویی دیگر، ویژگی‌های کودکان با اختلال اوتیسم، مشکلات والدین و به تبع آن تنیدگی فرزندپروری آنها را افزایش می‌دهد.

عباسی با بیان اینکه خانواده‌های کودکان با این اختلال به شدت تحت تاثیر ویژگی‌های گوناگون فرزند خود هستند و این شکست‌ها بر شخصیت والدین، روابط زناشویی، رابطه والد-کودک و سایر فرزندان آن خانواده تاثیر می‌گذارد، عنوان کرد: استرس بالای والدین کودکان با اختلال طیف اوتیسم، مشکلات فرزندپروری، مشکلات خواهران و برادران کودکان با اختلال طیف اوتیسم، مشکلات مالی به جهت پرهزینه بودن خدمات آموزشی و توابنخشی این کودکان، مشکلات سازش یافتگی زناشویی والدین، مشکلات ایاب و ذهاب والدین (مترو، هواپیما و اتوبوس)، مشکلات تغییر مداوم محل زندگی به دلیل مستاجر بودن و مشکلات رفتاری شدید کودک با اختلال اتیسم و نارضایتی همسایگان از جمله مشکلاتی است که خانواده‌های دارای فرزند اوتیسم با آنها مواجه هستند.

اوتیسم باید در سنین اولیه زندگی تشخیص داده شود

وی ادامه داد: تشخیص این اختلال در سنین اولیه زندگی اهمیت دارد و مداخلات تاثیر بیشتری خواهند داشت. باید توجه داشت که شناخت اختلال هرچه باشد، آموزش و مداخله مناسب بر اساس توانایی‌ها و نیاز‌های کودک می‌تواند به آنها کمک کند تا استعداد و توانمندی‌های خود را توسعه و گسترش داده و ناتوانی‌های خود را کنترل کند، بنابراین جهت کاهش مشکلات و استرس‌های ناشی از داشتن فرزند با اختلال اوتیسم و ارتقای کیفیت زندگی آنها، برنامه‌ریزی و فرهنگ‌سازی در زمینه‌های مختلف، ضرورت می‌یابد.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: سازمان بهزیستی به عنوان زیرمجموعه وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی از سال ۱۳۸۰ در زمینه ارائه خدمات به افراد با اختلال اوتیسم فعالیت خود را آغاز کرده و مهم‌ترین هدف سازمان بهزیستی به‌عنوان یکی از سازمان‌های مسئول رفاه اجتماعی، ارائه خدمات توان‌بخشی و آموزشی در راستای بهبودی سطح کیفیت‌های زندگی افراد دارای معلولیت از جمله افراد با اختلال طیف اوتیسم است و بهزیستی جهت رفاه آنها، در حد کفایت اعتبارات سالیانه، برنامه‌ریزی و خدماتی را ارائه می‌کند.

عباسی در خصوص راه‌اندازی سامانه الکترونیک غربالگری و تشخیص اختلال طیف اوتیسم را به عنوان یکی از خدمات این سازمان، گفت: این سامانه، با لینک ثبت‌نام autism.behzisti.net در راسـتای اجرای برنامه غربالگری، تشـخیص و مـداخله در این اختلال در سازمـان بهزیستی کشور، طراحی شـده است.

فعالیت ۱۴۸ مرکز روزانه توانبخشی اوتیسم در کشور

وی راه‌اندازی ۱۴۸ مرکز روزانه توانبخشی و آموزشی ویژه اختلال طیف اوتیسم و مراکز تلفیقی با کاربری اوتیسم این مراکز در سراسر کشور و حتی مناطق کم برخوردار با ارائه خدمت به حدود ۶۰۰۰ نفر و تامین تسهیلات یارانه برای حدود ۵۰۰۰ نفر، جهت دریافت خدمات آموزشی و توانبخشی، تدوین بسته آموزش مجازی (بسته توانبخشی اوتیسم سازمان بهزیستی کشور-بتا بهزیست) و تجهیز کارشناسان و مربیان مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اوتیسم به منابع علمی (حدود ۵۵ هزار نفرساعت آموزش)، تدوین بسته آموزشی «روزنه» ویژه مداخلات خانواده محور، تدوین کتابچه‌های راهنمای والدین دارای کودک اوتیسم و تدوین راهنمای عملی برنامه‌ریزی برای انجام مداخله در اختلال طیف اوتیسم در مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اوتیسم را از جمله سرفصل‌های اقدامات بهزیستی به افراد دارای اختلال طیف اوتیسم عنوان کرد.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، در خصوص توانبخشی حرفه‌ای و بازگشت به جامعه افراد دارای اوتیسم تصریح کرد: برنامه‌هایی در قالب مراکز حرفه‌آموزی و کارگاه‌های تولیدی-حمایتی، راه‌اندازی ۴۱۲ مرکز حرفه‌آموزی و ۱۳۷ کارگاه تولیدی- حمایتی تحت نظارت سازمان و ارائه خدمات تلفیقی در مراکز حرفه‌آموزی به ۲.۳ درصد افراد با اختلال طیف اوتیسم، هماهنگی و برنامه‌ریزی با سازمان فنی و حرفه‌ای جهت تربیت مربی آموزشی تخصصی اوتیسم (در فاز اول) و آموزش و پرورش استثنایی (درفاز دوم)، راه‌اندازی مراکز حرفه‌آموزی ویژه افراد با اختلال طیف اوتیسم و پایلوت خدمات توانبخشی حرفه‌آموزی در قالب مراکز معین، فضای آموزشی و الگوی آموزشی ویژه افراد با اختلال اوتیسم از سوی سازمان بهزیستی کشور در دست اجرا است.

عباسی بیان کرد: افراد با اختلال طیف اوتیسم بالای ۱۸ سال بعد از دریافت خدمات آموزشی و توانبخشی از مراکز روزانه آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اوتیسم، می‌توانند از خدمات حرفه‌ای مراکز فوق بهره‌مند شوند.

راه‌اندازی مراکز نگهداری موقت افراد دارای اوتیسم در برخی از استان‌ها

وی اجرای برنامه توانبخشی از راه دور در مواقع بحران، ارائه خدمات مشاوره‌ای با خط ۱۴۸۰، راه‌اندازی مراکز اقامت موقت در تعدادی از استان‌ها را به عنوان دیگر سرفصل‌های اقدامات حمایتی سازمان مطرح و اضافه کرد: نظر به اهمیت حضور افراد دارای اوتیسم در جامعه و جلوگیری از نگهداری دائم این افراد در مؤسسات و جلوگیری از انزوای اجتماعی این افراد، نگهداری در این مرکز به‌طور موقت خواهد بود. در این مراکز، به والدین و مراقبان افراد دارای اوتیسم فرصتی هرچند محدود، برای رسیدگی به سایر امور زندگی ارائه شده و مراتب به کاهش فشار روانی خانواده و ایجاد بستر آرامش نسبی در خانواده منتج خواهد شد.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اجرای طرح مراقبین خانگی عنوان کرد: خدمات این طرح وابسته به نوع معلولیت نیست. این طرح در حال حاضر از سوی سازمان بهزیستی کشور، در ۱۰۱ مرکز (در قالب مراکز جامع)، در تمام استان‌های کشور در حال اجرا است و خدمات موردنیاز آموزشی و مراقبتی با اعزام تسهیل‌گر آموزش‌دیده خدمات مورد نیاز کودک، بر حسب نیازسنجی صورت گرفته، به خانواده و کودک با اختلال طیف اوتیسم شدید و خیلی شدید ارائه می‌شود.

عباسی خاطرنشان کرد: اختلال طیف اوتیسم، از جمله اختلالات جدی و پرهزینه‌ای است که بر توانایی برقراری ارتباط، رفتار و تعامل یک فرد تأثیر می‌گذارد. این اختلال با مشخصه اصلی نقص پایدار در برقراری ارتباط اجتماعی متقابل و تعامل اجتماعی و نیز الگو‌های محدود تکراری و قالبی در رفتار، علایق و فعالیت‌ها بروز پیدا می‌کند که میزان شیوع این اختلال، مطابق با جدیدترین منابع تخصصی، هم در کودکان و هم در بزرگسالان، در حدود یک در ۱۰۰ نفر گزارش شده است. اختلال این افراد در طیفی از خفیف تا خیلی شدید گزارش شده و گروه‌هایی با درجه اختلال متوسط به بالا نیاز به مداخلات و خدمات تخصصی‌تر دارند. علت اختلال طیف اوتیسم هنوز شناخته‌شده، نیست.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->