به‌زودی مشکل هزینه سرویس مدارس استثنایی در مشهد حل می‌شود رشد و توسعه جامعه با مشارکت فراگیر معلولان قول ویژه رئیس جمهور به معلولان + فیلم سهم ناعادلانه معلولان از امکانات همگام با مناسب‌سازی محیط شهری برای معلولان همه ما ساکنان یک خیابانیم روایت اهالی آسایشگاه فیاض بخش که معلولیت مانع رسیدن به اهدافشان نیست | زندگی به توان امید لزوم مناسب‌سازی ۲۰۰۰ مکان در سند تحول مناسب‌سازی مشهد نامه‌ افراد دارای معلولیت به رئیس سازمان برنامه و بودجه ۱۳ هزار نفر متقاضی حق پرستاری در خراسان رضوی علت و معلول استخدام نصفه ونیمه معلولان وعده پیگیری اعتراض توان یابان که در آزمون استخدامی اخیر رد شده اند | صدای معلولان شنیده می‌شود؟ ۲۱‌هزار نابینا و کم‌بینا زیر پوشش بهزیستی خراسان رضوی درباره برخی بالا‌وپایین‌های زندگی نابینایان مشهد به بهانه روز عصای سفید | چشم نیمه‌باز شهر به مشکلات روشن‌دلان مناسب‌سازی‌نشدن مدارس خراسان رضوی، مانعی پیش پای معلولان مراکز پیشخوان دولت در خراسان رضوی برای تردد معلولان مناسب‌سازی می‌شود بررسی مشکلات تحصیلی دانش آموزان استثنایی در مشهد؛ از هزینه‌های حمل‌ونقل تا کمبود نیروی انسانی راهیابی دانش‌آموزان آسیب‌دیده بینایی خراسان رضوی به مسابقات جهانی ۲۰۲۴ محاسبات سریع ذهنی راه‌اندازی سامانه اعزام مترجم، حلال مشکلات ناشنوایان | تسهیلات مناسب‌سازی منازل ناشنوایان خراسان رضوی به ۴۰ میلیون تومان رسید
سرخط خبرها

به‌زودی مشکل هزینه سرویس مدارس استثنایی در مشهد حل می‌شود

  • کد خبر: ۳۰۴۴۸۶
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۷
به‌زودی مشکل هزینه سرویس مدارس استثنایی در مشهد حل می‌شود
پس از گذشت ۳ ماه از سال تحصیلی ۱۴۰۳، انعقاد تفاهم‌نامه بین شهرداری مشهد و اداره آموزش و پرورش استثنایی در دست اجراست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «هر سال ۴۵ میلیارد تومان به‌عنوان هزینه ایاب‌وذهاب دانش‌آموزان استثنایی پرداخت می‌شود.» این جمله را رئیس اداره آموزش‌وپرورش استثنایی خراسان‌رضوی به شهرآرا گفت و بیان کرد: «هزینه ایاب‌وذهاب دانش‌آموزان استثنایی در استان، ماهیانه ۵/۸ میلیارد تومان است و این رقم در مشهد حدود ۴ میلیاردو ۸۰۰ میلیون تومان در ماه است و در سال حدود ۴۵ میلیارد تومان می‎شود.»، این درحالی است که طبق مصوبه شورای اسلامی شهر مشهد، شهرداری مکلف شده است ۹۵ درصد هزینه ایاب‌وذهاب دانش‌آموزان معلول در مشهد را پرداخت کند و ۵ درصد بقیه را والدین باید پرداخت کنند، اما این مصوبه هنوز اجرا نشده است.

براساس پیگیری شهرآرا از مدیر عامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری مشهد، اجرای این مصوبه در مرحله انعقاد تفاهم‌نامه بین شهرداری و اداره آموزش‌وپرورش استثنایی است. حال، خبر خوش اینکه رئیس اداره آموزش‌وپرورش استثنایی استان اعلام کرد که روز گذشته این اداره تفاهم‌نامه را امضا کرده و برای امضا به شهرداری ارسال شده است.

جواد روحانی ادامه داد: طبق تفاهم‌نامه، قرار شده است مبلغی را علی‌الحساب بابت ماه‌های مهر، آبان و آذر پرداخت کنند.

چالش هزینه سرویس برای ۳۴۰۰ دانش‌آموز معلول

روحانی با اشاره به اینکه هزینه ایاب‌وذهاب یکی از دغدغه‌های والدین برای ۳ هزارو ۴۰۰ دانش‌آموز معلولی محسوب می‌شود که در هفتاد مدرسه استثنایی مشهد تحصیل می‌کنند، افزود:، اما طبق این مصوبه، والدین دانش‌آموزان معلول در مشهد فقط باید ۵ درصد مبلغ سرویس را پرداخت کنند و حتی اگر توان پرداخت این میزان را هم نداشته باشند، از آنها حمایت خواهد شد.

او با اشاره به اینکه مدرسه چندمعلولیتی کوشا نیز که ۱۱۰ دانش‌آموز دارد، یک نمونه از تمام مدارس استثنایی سطح استان است که با چالش پرداخت هزینه سرویس مواجه هستند، اضافه کرد: اگر این امر محقق شود، یکی از مشکلات بزرگ دانش‌آموزان استثنایی که در پوشش تحصیلی آنها نیز اثرگذار است، برطرف خواهد شد.

هنوز مبلغی بابت سرویس مدارس دریافت نکرده‌ایم

مدیر مدرسه استثنایی امام‌رضا (ع) مشهد نیز در پاسخ به شهرآرا، با اشاره به اینکه علی‌رغم پیگیری‌های اداره استثنایی، شهرداری هنوز مبلغی بابت سرویس مدارس استثنایی استان پرداخت نکرده است، بیان کرد: در این مدرسه، نود دانش‌آموز کم‌شنوا داریم که از شش‌ماهگی تا بدو ورود به دبستان، پذیرش می‌شوند.

بهار ابارشی اظهار کرد: با اینکه این مدرسه در محدوده قاسم‌آباد است، دانش‌آموزانی از گلشهر، ساختمان، شاهنامه، کلاته‌برفی و... نیز به اینجا می‌آیند، ضمن اینکه بیشتر خانواده‌ها توان مالی خوبی ندارند.

قادر به پرداخت نیستیم

او بیان کرد: به والدینی که می‌توانستند، گفتیم با اتوبوس فرزندشان را به مدرسه برسانند تا هزینه‌هایشان کمتر شود و برای سایر دانش‌آموزان، مینی‌بوس اجاره کردیم که هزینه آن ماهانه حدود ۵۰ میلیون تومان می‌شود و نمی‌توانیم آن را پرداخت کنیم، حتی با وجود اینکه از خیران نیز در این زمینه کمک می‌گیریم.

دولت؛ مکلف به پرداخت هزینه سرویس مدارس استثنایی

اما مدیر عامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری مشهد در پاسخ به اینکه چرا پرداخت سهم ۹۵ درصدی شهرداری از هزینه سرویس مدارس استثنایی هنوز محقق نشده است، به آیین‌نامه حمل‌ونقل دانش‌آموزان، مصوب سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: در ماده ۳۶ این آیین‌نامه، گفته شده است که دولت مکلف است این کار را انجام دهد. مرتضی چایچی‌مطلق افزود: با وجود اینکه این وظیفه بر دوش دولت است، بازهم در راستای مساعدت، مجوزی از شورا گرفتیم تا بتوانیم ۹۵ درصد هزینه‌ها را پرداخت کنیم؛ البته برای این پرداخت، نیاز است که اقدامات و مکاتباتی با آموزش‌وپرورش استثنایی انجام شود. یک بخش آن، امضای تفاهم‌نامه در این حوزه بوده که درحال انعقاد است.

پرداخت هزینه؛ در گرو انعقاد تفاهم‌نامه

وی بیان کرد: وقتی این تفاهم‌نامه منعقد شود، این مبالغ نیز پرداخت خواهد شد، بنابراین کار متوقف نشده و در حال انجام است.

چایچی در پاسخ به این سؤال که علت طولانی شدن انعقاد تفاهم‌نامه چیست، گفت: بخشی از آن نیز به‌دلیل تأمین منابع مالی است که شهرداری باید آن را پرداخت کند. ضمن اینکه باید این موضوع را آموزش‌وپرورش استثنایی از دولت نیز پیگیری کند.

مدیر عامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری مشهد با اعلام اینکه هر زمان این کار انجام شود، هزینه سرویس این مدارس از یکم مهر به آنها پرداخت خواهد شد، درباره اینکه این مصوبه تا پایان امسال به نتیجه می‎رسد یا خیر، بیان کرد: گمان می‌کنم زودتر از آن نیز به نتیجه برسد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->