مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم
سرخط خبرها

ابلاغ ثبت ملی درخت دوهزار ساله ارس تخت مایان

  • کد خبر: ۳۰۰۱۹
  • ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۷
ابلاغ ثبت ملی درخت دوهزار ساله ارس تخت مایان
درخت کهنسال ارس تخته مایان در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت و به استان ابلاغ شد.
به گزارش شهرآرانیوز، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی‌خراسان رضوی گفت: درخت زیبای ارس تخته مایان حدود ۸ متر ارتفاع دارد و با قدمت دو هزار ساله، چشم انداز زیبایی در جنوب تخته مایان در دامنه شمالی ارتفاعات بینالود دارد.

مکرمی فر افزود: این درخت زیبا شبیه یک هرم است. قرار گرفتن ارتفاعات بینالود در شمال محل درخت، منظره‌ای چشم نواز را ایجاد کرده است.

وی درباره مناطقی که درخت اُرس وجود دارد، اظهار کرد: اُرس یا وَرس در دامنه جنوبی رشته کوه‌های البرز، از آذربایجان تا خراسان و به ویژه در شرق کشور و در ارتفاعات به صورت گسترده یافت می‌شود.

مکرمی فر تصریح کرد: اُرس بسیار پایدار و سازگار با هر نوع آب و هوا است و برگ‌هایش مانند دیگر گونه‌های سرو به شکل سوزنی است، هم چنین این درخت دارای عمر طولانی بیش از دو هزار سال، در برابر بیماری‌ها و انگل‌های طبیعی بسیار مقاوم است، چنان‌که آسیب انگل‌ها تنها موجب دیسه‌مندی این گیاه و تنوع رخ و ریخت تنه و شاخه‌های آن شده‌اند که این خود به زیبایی و جوراجوری اشکال اُرس در گذر میلیون‌ها سال فرگشت انجامیده است.

سرکشی مداوم به این اثر طبیعی توسط نیرو‌های یگان حفاظت

محمود طغرایی، مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی و حرایم اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی دراین باره گفت: درخت کهنسال ارس تخته مایان در منطقه‌ی رویشی ایرانی- تورانی قرار دارد، این منطقه براساس شرایط توپوگرافی و ارتفاعی به دو منطقه کوهستانی با آب و هوای سرد و منطقه جلگه‌های با آب و هوای بیابانی و گرم و خشک تقسیم می‌شود.

وی افزود: هر چند که شرایط جوی منطقه موجب پراکندگی و فاصله زیاد درختان شده، اما به دلیل وسعت زیاد دارای گونه‌های گیاهی متنوع است به نحوی که ۶۹ درصد فلور ایران در این ناحیه قرار گرفته است، گونه‌های اصلی منطقه کوهستانی بنه، بادام، ارس و گونه‌های اصلی منطقه جلگه‌ای گز، تاغ، قیچ و اسکنبیل است.

طغرایی با بیان این که خشکسالی و تغییرات اقلیمی از عوامل موثر در تغییرات زیستی درخت است، ادامه داد: درخت ارس برای اهالی بومی جنبه اعتقادی داشته و برای برآوردن حاجات‌شان به آن نخ و پارچه می‌بندند، همچنین حفاظت و عدم تعرض به درخت برای آنان مهم است.

مسئول دفتر ثبت آثار تاریخی و حرایم اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی افزود:درخت در حال حاضر بیشتر برای اهالی بومی شناخته شده است.

طغرایی بر ضرورت اجرای برنامه حفاظتی برای این میراث طبیعی تاکید کرد و گفت: اطلاع رسانی به اهالی و درخواست از ایشان برای حفاظت از درخت، اجرای برنامه‌های حفاظتی و مدیریتی از جمله تشکیل جلسه با کارشناسان منابع طبیعی و جهادکشاورزی در خصوص اهمیت و لزوم حفاظت از این درخت و راه‌های حفاظت از آن در برابر آسیب‌های طبیعی، مذاکره با شورای روستا برای لزوم اهمیت دادن به این درخت کهنسال و برنامه‌ریزی برای آبدهی به آن و سرکشی مداوم به این اثر طبیعی توسط نیرو‌های یگان حفاظت و بازدید‌های دوره‌های توسط کارشناسان سازمان و معرفی و شناساندن این درخت کهنسال و با ارزش از جمله پیشنهاد‌های حفاظت از این اثر طبیعی است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->