صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند پلمب ۱۳ داروخانه در بازدید‌های طرح سلامت نوروزی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) نوجوان مرگ مغزی به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جرائم عدم صدور صورت‌حساب الکترونیکی پزشکانی که از کارت‌خوان بانکی استفاده کردند، بخشیده شد انفجار ساختمان مسکونی در شمال تهران ۷ نفر را مصدوم کرد (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اسامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان اعلام شد | حال ۵ نفر وخیم است (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگاه قضا به حادثه اتوبوس کرمان ورود کرد | ۱۴ کشته، ۲۹ مصدوم و ۵ نفر بدحال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش تعداد جان‌باختگان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان به ۱۳ نفر (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) جان‌باختگان حادثه اتوبوس جیرفت - مشهد به ۱۰ نفر افزایش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) واژگونی اتوبوس با ۷ کشته و ۳۰ مصدوم در کرمان (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اطلاعیه سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص بازگشت مسافران نوروزی بازدید بیش از ۱۲۷ هزار گردشگر از موزه‌ها و اماکن تاریخی خراسان رضوی در ایام نوروز ۱۴۰۴ اسامی دو‌شهید حادثه انفجار در کلانتری مشهد + عکس(۱۰ فروردین ۱۴۰۴) شهادت دو نیروی پلیس طی انفجار در کلانتری رجایی مشهد انفجار در یک کلانتری در مشهد| ۳ نفر از کارکنان پلیس مصدوم شدند ایران تا ۱۴۳۰ پیرترین کشور جهان می‌شود معرفی بهترین جایگزین‌ها برای تخم‌مرغ کاهش تردد روزانه وسایل نقلیه در سطح راه‌های کشور نسبت به نوروز سال گذشته اورژانس پیش‌بیمارستانی آماده خدمت‌رسانی در روز عید سعید فطر
سرخط خبرها

زنجیره تأمین دارو در کشور چگونه است؟

  • کد خبر: ۳۰۰۶۸۰
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۰
زنجیره تأمین دارو در کشور چگونه است؟
رئیس هیئت‌مدیره انجمن پخش دارو و مکمل ایران به تشریح اوضاع نامناسب زنجیره تأمین دارو در کشور پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدابراهیم هاشمی اظهار کرد: حال بازار دارویی ایران از ابتدا تا انتهای زنجیره خوب نیست، دلیل عمده‌اش این است که متأسفانه در کشور علت را برطرف نمی‌کنیم، فقط دنبال این هستیم مقطعی کار کنیم و معلول را گذرا حل می‌کنیم، به همین دلیل چالش‌های صنعت به راحتی قابلیت حل شدن ندارد.

وی با عنوان این مطلب که در فصل بودجه هستیم، افزود: یکی از جا‌هایی که بیشترین آسیب را به مجموعه صنعت می‌زند مطالبات حوزه دولتی است که دو بخش است، جایی که مجبور می‌شویم به دانشگاه‌های علوم پزشکی، بیمارستان‌ها و مراکز دولتی به زور کالا بدهیم، بدهی بالای ۱۴ و ۱۶ ماه دارند و مطالبات ۲۵ پخش اول کشور از دانشگاه‌های علوم پزشکی از ۲۱ همت بیشتر است و مجموعه زنجیره تأمین دارو را فلج کرده است.

هاشمی ادامه داد: دارویی که تحویل دانشگاه‌های علوم پزشکی داده‌ایم و پول ما را نداده‌اند. اگر به اینها مطالبات ما از مجموعه هلال احمر، تأمین اجتماعی، سایر نهاد‌های وابسته به دولت اعم از مراکز نظامی و وابسته به دولت هم اضافه کنیم بالغ بر ۳۷ همت از مجموعه دولت به شکل مستقیم طلب داریم.

وی با عنوان این مطلب که ۹۰ همت که از کل بازار دارو طلب داریم، گفت: بقیه طلب شرکت‌های پخش دارو که بیش از ۵۰ همت می‌شود، از داروخانه‌ها است، اما مشکل داروخانه‌ها این است که بخش عمده مطالبات آنها (داروخانه‌ها) از بیمه‌ها و طرح دارویار است. از این ۵۰ همت بیش از ۳۰ همت از بیمه‌ها و مجموعه دارویار طلب دارند.

رئیس هیئت مدیره انجمن پخش دارو و مکمل ایران تاکید کرد: بدهی‌های دولت کمر صنعت و زنجیره را از ابتدا تا انتها خُرد می‌کند و مشکل امروز صنعت ما که حالش خوب نیست به دلیل کمبود نقدینگی است. در سی و چند سالی که انجام وظیفه می‌کنم الان وضعیت بی‌سابقه‌ای است، شرایطی که دولت بدهی زیادی دارد و فشار به حوزه دارو و مجموعه داروخانه، پخش و تولید وارد می‌کند و نمی‌دانیم در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.

هاشمی افزود: این مسئله بی سابقه بوده است، چرا که چالش ما در گذشته اول تأمین ارز بود، امروز تأمین ارز چالش اول ما نیست به این دلیل که بانک مرکزی وقتی ارز به ما در حوزه دارو تخصیص می‌دهد ریال نداریم ارز بخریم، هیچ وقت در این شرایط نبودیم و هیچ وقت حوزه بانک محدودیت‌هایی که الان برای صنعت دارو ایجاد کرده هیچ زمانی ایجاد نکرده بود.

وی ادامه داد: وقتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی تعرفه‌ها در همه ابعاد نه فقط دارو درست داده نمی‌شود بیمارستان دخل و خرجش نمی‌خواند، چون اولویت اولش پرداخت حقوق پرسنل می‌شود هر پولی داخلش می‌شود برای حوزه پرسنلی بلعیده می‌شود و پولی نمی‌ماند که به دارو و موارد دیگر پرداخت شود. به اسم دارو از بهمن سال گذشته تا مرداد ۱۴۰۳ بیش از ۴۲ همت پول گرفتند ولی یک ریال به ما ندادند. هیچکس هم پاسخگو نیست، در مهرماه قرار بود ۱۰ همت تهاتر انجام شود، یک همت در حوزه تأمین اجتماعی انجام شد و بقیه‌اش را متوجه نشدیم چه اتفاقی افتاد که اگر انجام می‌شد بخشی از مشکلات این حوزه مرتفع می‌شود و واقعاً حال دارو بد است و اگر به داد آن نرسند صنعتی که افتخار ایران است، آسیب جدی می‌می‌بیند.

هاشمی افزود: سال ۹۱ مدیر عامل پخش هجرت بودم، عمده دارو‌های ضد سرطان و هایتک و فرآورده‌های بایوتک وارداتی بود و تقریباً از ۸۹ تا اواخر ۹۲ که سیستم بانکی باز شد و سمت برجام رفت، اوضاع بهتر شد. در مقطع تحریم اول تقریباً روزی نبود که فحش نخوریم و کسی که به ما فحش می‌داد حق داشت، چون داروی‌اش را می‌خواست ولی امکان تهیه دارو نبود، چون بخش عمده وارداتی بود. با یک سیاست درست بین ۹۲ تا تحریم بعدی سازمان غذا و دارو کاری کرد که بخش عمده تولید داخل شد، در تحریم دوم که از تحریم اول بسیار بدتر بود کمبود‌های دارویی ما به مراتب کمتر بود چرا که تولید داخل داشتیم و صنعت ما به داد مردم رسید. تولید انجام شد، این تولید افتخار ملی است، در ترکیه و دیگر کشور‌های همسایه ببینید هزینه‌های دارویی آنها چقدر است و چرا ما اینقدر کم هستیم.

وی برای برون رفت از شرایط کنونی گفت: تعرفه‌ها و قیمت گذاری باید درست شود، پول دارو را به خود دارو بدهید و دولت به تعهداتش عمل کند و مداخله غیر کارشناسی در امور تخصصی نداشته باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->