وضعیت پاپ فرانسیس بحرانی است (۴ اسفند ۱۴۰۳) مشاور وزیر کشور: طرح سرشماری اتباع تا پایان سال اعتبار دارد| مهلت تمدید روادید گذرنامه‌های خانواری تا ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ نتانیاهو ادعا کرد: ۶۳ اسیر دیگر در نزد حماس داریم (۴ اسفند ۱۴۰۳) اجتماع باشکوه مردم مشهد همزمان با آیین تشییع شهدای مقاومت + جزئیات کامل (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) واکنش سردار رادان به تهدیدات اخیر دشمن| درس عبرتی خواهد گرفت که هرگز فراموش نخواهد کرد با گواهینامه ایران می‌توانید در عراق رانندگی کنید دریادار ایرانی: ۵ ناوگروه عملیاتی و آموزشی به دریا‌ها اعزام شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) درخشش شهرآرا در کسب رتبه‌های برتر هفتمین جشنواره تولید ملی و رسانه (۴ اسفند ۱۴۰۳) قالیباف: جبهه مقاومت نشان داد که همه تلاش‌های آمریکایی_صهیونیستی بر باد رفته است جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) حماس به ادعا‌های دروغین رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد شهروند ایرانی از هلند آزاد می‌شود (۴ اسفند ۱۴۰۳) ترامپ از نتانیاهو برای ازسرگیری جنگ در غزه حمایت کرد شایعه استعفای پاپ تکذیب شد وزیر خارجه هلند با عراقچی درباره توافق هسته‌ای جدید رایزنی کرد عراقچی در مراسم وداع با پیکر سیدحسن نصرالله در بیروت حضور می‌یابد آیت‌الله علم‌الهدی: نخبگان برای فعالیت‌های خود نباید منتظر هماهنگی دیگران باشند ویدئو | عراقچی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز: در موضوع کمبود آب نباید چشم امیدمان به حقابه آن سوی مرز باشد ویدئو | عراقچی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: مشهد می‌تواند مرکزیت اجلاس اکو باشد | اجلاس وزرای راه اکو در مشهد برگزار خواهد شد ویدئو | عراقچی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز: هیچ‌گاه تحت فشار و تهدید و تحریم مذاکره نخواهیم کرد نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت دارو، نتیجه مشکلات ساختاری وزارت بهداشت است | لزوم تعیین تکلیف مابه‌التفاوت نرخ ارز دستگیری یک نوجوان در پایتخت آلمان به اتهام برنامه‌ریزی برای حمله به سفارت رژیم صهیونیستی وزیر امور خارجه روسیه به ایران می‌آید | لاوروف سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) وارد تهران خواهد شد رئیس کمیته دفاعی مجلس: تحرکات دشمنان را تحت نظر داریم | هر تهدیدی را با تهدید پاسخ می‌دهیم رئیس جمهور: مدیریت عادلانه منابع و معیشت مردم، دغدغه دولت است مراسم تکریم و معارفه فرمانده انتظامی مشهد برگزار شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) فرمانده ارشد انتظامی خراسان رضوی: مردم، سرمایه اجتماعی پلیس هستند
سرخط خبرها

پاکستان و هند در تولید و استفاده از پهپاد‌های پیشرفته با یکدیگر رقابت می‌کنند

  • کد خبر: ۳۰۱۱۳۲
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲
پاکستان و هند در تولید و استفاده از پهپاد‌های پیشرفته با یکدیگر رقابت می‌کنند
منابع خبری می‌گویند که هند و پاکستان در یک مسابقه تسلیحاتی جدید در تلاش برای تولید و انبار کردن و استفاده از پهپاد‌های پیشرفته هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، بی بی سی اردو نوشته است که پاکستان و هند در حال اضافه کردن پهپاد‌های نظامی پیشرفته به ذخیره سلاح‌های خود هستند. این کشور‌ها نه تنها اقدام به خرید پهپاد نظامی از کشور‌های دیگر کردند بلکه سعی دارند چنین پهپاد‌هایی را به صورت بومی تولید کنند.

آمار‌ها نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر استفاده از پهپاد برای اهداف نظامی در برخی کشور‌های آسیایی از جمله چین، هند و پاکستان افزایش یافته است.

بیشتر تحلیل‌گران معتقدند که استفاده از پهپاد شیوۀ جنگ در منطقه را تغییر می‌دهد. در آینده بیشتر کشور‌های جنوب آسیا تلاش خواهند کرد که در جنگ به جای استفاده از نیروی انسانی از پهپاد‌ها برای هدف قرار دادن دشمن استفاده کنند. استفاده از پهپاد برای جاسوسی تنش بین کشور‌های منطقه را بیشتر می‌کند.

پاکستان نسبت به هند پهپاد‌های نظامی کمتری در اختیار دارد. پهپاد‌هایی که می‌توانند برای مدت زمان طولانی در ارتفاع زیاد پرواز کنند و رادارگریز باشند اهمیت بیشتری دارند.

به گفته کارشناسان دفاعی پهپاد‌ها می‌توانند با زیر نظر داشتن دشمن، جاسوسی و هدف قرار دادن نقاط حساس با کمترین هزینه بیشترین آسیب را به دشمن وارد کنند.

تا ۴ سال آینده هند تقریبا ۵ هزار پهپاد نظامی در اختیار خواهد داشت. پاکستان پهپاد‌های کمتری در اختیار دارد، اما این پهپاد‌ها ۱۰ الی ۱۱ ویژگی برجسته دارند که توانایی آنها را نسبت به پهپاد‌های کشور‌های دیگر بیشتر می‌کند.

هند قرارداد خرید پهپاد نظامی از آمریکا را امضا کرده است که رقم آن به ۳ میلیارد دلار می‌رسد. هند به همراه این پهپاد‌ها ۵۰۰ میلیون دلار دوربین‌های لیزری و موشک نیز برای تجهیز پهپاد‌ها از آمریکا خریداری می‌کند.

قرار است هند ۱۵ پهپاد آمریکایی در اختیار نیروی دریایی هند قرار بگیرد و ۱۶ پهپاد آمریکایی برای تجهیز نیروی زمینی این کشور استفاده شود. پهپاد آمریکایی پریدیتور خطرناک‌ترین پهپاد‌های جهان هستند که در جنگ افغانستان، عراق و صومالی مورد استفاده قرار گرفتند. هند تعداد پهپاد اسرائیلی هرون نیز خریداری کرده است.

هند در سال ۲۰۲۰ بعد از درگیری با چین در منطقه لداخ از توابع کشمیر استفاده از پهپاد نظامی را گسترش داد. در حال حاضر آمریکا از هند خواسته تا برای مهار کردن نیروی دریایی چین از پهپاد‌های پیشرفته نظامی استفاده کند.

پاکستان بیشتر از ترکیه و چین پهپاد نظامی خریداری می‌کند. به تازگی ارتش پاکستان از ایتالیا و آلمان نیز پهپاد‌های پیشرفته نظامی خریداری کرد. در همین حال پهپاد‌های براق و شهپر به صورت بومی در پاکستان تولید می‌شوند.

در سال ۲۰۲۲ پاکستان از پیشرفته‌ترین پهپاد خود با نام شهپر ۲ رونمایی کرد. این پهپاد می‌تواند تا هزار کیلومتر پرواز طولانی مدت داشته باشد و مواضع دشمن را با کمک هدف‌گیری دقیق لیزری منهدم کند.

پهپاد‌های پاکستان از جمله ابابیل، شهپر و براق می‌توانند سامانه دفاعی اس ۴۰۰ هند را از کار بیندازند و موشک‌های هندی پرتهوی را از مسیر منحرف کنند. پاکستان پنجمین کشوری است که از تکنولوژی پهپاد برای رسیدن به اهداف نظامی استفاده می‌کند.

پهپاد‌های پاکستان می‌توانند تا ۵۰ ساعت به پرواز خود ادامه دهند و، چون ارتفاع آنها زیاد است ناو‌های جنگی نمی‌توانند به این پهپاد‌ها آسیب برسانند. استفاده از پهپاد علیه کشور‌هایی موثر است که سیستم دفاعی در برابر آن نداشته باشند.

منبع: مرکز مطالعات شرق

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->