تلسکوپ فضایی هابل با چهار تصویر جدید و زیبا ۳۵ سالگی‌اش را جشن گرفت پرسپولیس تنها نماینده ایران در مسابقات Efootball لیگ نخبگان آسیا تریلر جدید بازی Ghost of Yotei منتشر شد + زمان انتشار صورت خندان آسمان شب | زمان و شیوه رصد آرایش نادر ماه و زهره و زحل نتایج یک تحقیق جدید: کلاغ‌ها هندسه می‌فهمند! اولین شبکه ۱۰G جهان با سرعت دانلود ۱۰ گیگابیت‌برثانیه در چین راه‌اندازی شد ۲۵ درصد نسل Z فکر می‌کنند هوش مصنوعی خودآگاه شده است تسهیل‌گری سازمان تنظیم مقررات در زمینه هوش مصنوعی دولت برای آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان، معلمان و والدین پلتفرم رایگان آماده کرده است دانشمندان وجود اولین سیاهچالۀ بدون ستاره در کهکشان راه شیری را تأیید کردند پاول دورف: فرانسه می‌خواهد به پیام‌های رمزگذاری‌شده کاربران تلگرام دسترسی داشته باشد دولت و ایرانسل با همکاری هم دستیار هوشمند ارائه خدمات معرفی می‌کنند نخستین بارش شهابی سال در راه آسمان ایران افتتاح غیررسمی بزرگ‌ترین موزه تمدنی جهان در مصر نتیجه تحقیقات جدید: در بسیاری از خمیردندان‌ها ‌فلزات خطرناک وجود دارد کشف شواهدی جدید از وجود حیات باستانی در مریخ قابلیت شگفت‌انگیز ChatGPT: شناسایی موقعیت مکانی عکس‌ها پروژه‌های بلندپروازانه برای زندگی بشر زیر آب انسان‌ها و ربات‌های انسان‌نما در مسابقه دو ماراتن چین رقابت کردند + فیلم انتشار آگهی مسکن بدون ثبت اطلاعات ملک در سامانه املاک و اسکان ممنوع است
سرخط خبرها

دانشمندان ژاپنی قابلیت فتوسنتز گیاهان را به سلول‌های همستر منتقل کردند

  • کد خبر: ۳۰۱۲۹۷
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۵
دانشمندان ژاپنی قابلیت فتوسنتز گیاهان را به سلول‌های همستر منتقل کردند
محققان ژاپنی با موفقیت سلول‌های حیوانی فتوسنتزکننده ایجاد کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تاکنون توانایی فتوسنتز و استفاده از نور خورشید برای تبدیل دی‌اکسیدکربن و آب به اکسیژن و انرژی در انحصار گیاهان و جلبک‌ها بوده است. اما حالا محققان ژاپنی با موفقیت سلول‌های حیوانی فتوسنتزکننده ایجاد کرده‌اند. این پژوهش برای مهندسی بافت سلول‌ها و رشد اندام و گوشت‌های مصنوعی در آزمایشگاه مفید خواهد بود.

براساس گزارش Gizmodo، محققان دانشگاه توکیو کلروپلاست (اندامک مسئول فتوسنتز) را از جلبک‌های قرمز استخراج و به سلول‌های همستر تزریق کردند. آنها مشاهده کردند کلروپلاست در سلول‌های جدید حداقل ۲ روز فتوسنتز انجام داد.

سلول‌های حیوانی و گیاهی ساختار‌های مختلفی برای تولید انرژی دارند. میتوکندری در حیوانات انرژی شیمیایی غذا را به شکلی تبدیل می‌کند که سلول‌های ما می‌توانند از آن استفاده کنند. اما گیاهان و جلبک‌ها کلروپلاست دارند که باعث می‌شود گیاهان برای تولید انرژی از نور خورشید فتوسنتز کنند.

پیش‌ازاین در مطالعات قبلی پیوند کلروپلاست‌ها به مخمر موفقیت‌آمیز بود و توانایی جدید فتوسنتز را به این قارچ اعطا کرد. البته تکرار این کار در حیوان، قدم بزرگی روبه‌جلوست؛ به‌عبارتی فرض می‌شد ترکیب کلروپلاست با سلول‌های حیوانی عملاً غیرممکن است، اما پژوهش جدید توانست این کار را ممکن کند.

محققان سلول‌های همستر حاوی کلروپلاست را ۲ روز آزمایش کردند و متوجه شدند سلول‌های حیوانی اندامک جدید را جذب کرده‌اند. هنگامی که محققان نوع خاصی از نور لیزر را به سلول‌ها تاباندند، کلروفیل و کلروپلاست‌های گیاهی را در سلول‌های همستر مشاهده کردند. آنها با استفاده از تکنیک دیگری به نام PAM تأیید کردند کلروپلاست‌ها هنوز انجام فتوسنتز می‌کنند.

نکته جالب دیگر این بود که محققان متوجه شدند سلول‌های همستر اگر در کنار کلروپلاست کشت شوند، سریع‌تر رشد می‌کنند. این نشان می‌دهد آنها منبع کربن جدیدی دریافت کرده‌اند.

این پژوهش برای مهندسی بافت سلولی مفید خواهد بود. بافت‌های رشدیافته در آزمایشگاه، مانند اندام‌های مصنوعی، گوشت مصنوعی و ورقه‌های پوست، از چندین لایه سلول ساخته شده‌اند، اما هیپوکسی (سطح پایین اکسیژن) مانع تقسیم سلولی می‌شود و اندازه آنها افزایش نمی‌یابد. اکنون سلول‌های حیوانی حاوی کلروپلاست می‌توانند اکسیژن را از طریق فتوسنتز به دست بیاورند تا امکان رشد فراهم شود.

یافته‌های این پژوهش در Proceedings of the Japan Academy, Series B منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->